Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”

Marti, 11 Iunie 2024, ora 08:59
1982 citiri
Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
Elon Musk susține că va interzice produsele Apple în companiile sale FOTO X/TaraBull

Un parteneriat între companiile Apple și OpenAI va permite utilizatorilor de iPhone și Mac accesul la ChatGPT. Apple vrea astfel să îmbunătățească asistentul vocal Siri și sistemele de operare pentru a recupera teren în cursa AI.

Producătorul de iPhone a anunțat schimbarea Siri împreună cu o serie de alte funcții noi la show-ul anual al dezvoltatorilor de luni. Acesta fac parte dintr-un nou sistem AI personalizat – numit „Apple Intelligence” – care își propune să ofere utilizatorilor o modalitate de a naviga mai ușor pe dispozitivele Apple.

ChatGPT poate fi folosit și pentru a stimula alte instrumente, inclusiv generarea de text și conținut. Versiunea de testare va deveni disponibilă în toamnă.

Tim Cook, directorul executiv al Apple, a declarat că această mișcare va aduce produsele companiei sale „la noi culmi”, în timp ce a deschis Conferința pentru dezvoltatori la nivel mondial la sediul gigantului tehnologic din Cupertino, California.

Anunțul nu a fost binevenit de toți. Elon Musk, proprietarul Tesla și Twitter/X, a amenințat că va interzice iPhone-urile din companiile sale din cauza „securității datelor”.

„Apple nu are nicio idee despre ce se întâmplă de fapt, odată ce vă predă datele către OpenAI”, a spus domnul Musk la X. „Vă dau datele pe râu în jos”.

”Apple folosind cuvintele „protejați-vă confidențialitatea” în timp ce vă predă datele unei IA terțe pe care nu o înțeleg și pe care nu o pot crea ei înșiși, *nu* protejează deloc confidențialitatea!”, a mai scris Musk pe rețeaua X.

Apple s-a confruntat cu presiuni pentru a introduce noi funcții AI în produsele sale după creșterea rapidă a rivalilor care au adoptat tehnologia.

După ce a fost uzurpată de Microsoft ca cea mai valoroasă companie din lume în ianuarie, Apple a fost depășit din nou de Nvidia la începutul lunii iunie.

Ben Wood, analist șef la CCS Insight, a spus că, în timp ce noul sistem personal AI al Apple „ar trebui să ajute să-i liniștească pe investitorii nervoși”, integrarea sa ChatGPT poate dezvălui și crea probleme mai profunde pentru firmă.

„Se poate spune că Apple recunoaște limitările sale, dat fiind că ChatGPT va intra într-un moment în care Siri nu mai poate ajuta un utilizator”, a spus el pentru BBC.

Apple a lipsit în mare măsură din avalanșa de produse AI lansate de firmele de tehnologie în ultimele luni.

Cook le-a spus investitorilor în 2023 că compania va aborda tehnologia cu grijă. Luni, acele planuri au fost în cele din urmă stabilite.

Apple pregătește iPhone 17 Slim, cel mai subțire și ușor model de până acum
Apple pregătește iPhone 17 Slim, cel mai subțire și ușor model de până acum
După lansarea recentă a modelului iPad Pro, Apple pare determinată să extindă conceptul de „ultraslim” la o gamă mai largă de produse, inclusiv MacBook Pro, Apple Watch și iPhone....
Apple anunță compatibilitatea dispozitivelor pentru noile sisteme de operare la WWDC 2024. Ce iPhone-uri vor putea face upgrade la iOS 18
Apple anunță compatibilitatea dispozitivelor pentru noile sisteme de operare la WWDC 2024. Ce iPhone-uri vor putea face upgrade la iOS 18
Cu ocazia evenimentului WWDC 2024 (Worldwide Developers Conference), Apple a dezvăluit dispozitivele compatibile cu cele mai recente ediții ale sistemelor de operare: iOS 18, iPadOS 18, WatchOS...
#Elon Musk, #apple, #openAI, #ChatGPT, #iphone, #inteligenta artificiala, #protectia datelor personale , #ChatGPT
  1. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  2. Aerul condiționat arde la buzunare. Cu cât crește factura la energie în zilele caniculare
  3. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  6. Samsung Galaxy Buds 3. Totul despre design-ul controversat al căștilor și data de lansare
  7. TikTok lansează Whee: O nouă aplicație de social media pentru partajarea fotografiilor
  8. Îmbunătățirea semnificativă pe care Samsung vrea să o aducă la noul Galaxy S25 Ultra
  9. Samsung lansează Galaxy Book4 Edge, primul laptop Copilot+. Ce știe să facă
  10. MediaTek dezvoltă un cip pentru PC-uri cu Windows: O nouă provocare pentru Qualcomm, Intel și AMD