Probleme pentru Elon Musk. Mai mulți investitori au depus o acțiune în justiție împotriva sa în care îl acuză de manipularea criptomonedei Dogecoin

Vineri, 02 Iunie 2023, ora 08:45
1207 citiri
Probleme pentru Elon Musk. Mai mulți investitori au depus o acțiune în justiție împotriva sa în care îl acuză de manipularea criptomonedei Dogecoin
Investitorii l-au acuzat pe Elon Musk că a crescut în mod deliberat preţul Dogecoin, cu peste 36.000% în doi ani, şi apoi l-a lăsat să se prăbuşească FOTO The DP

Elon Musk este acuzat de folosirea de informaţii confidenţiale într-o acţiune colectivă în justiţie propusă de investitori care îl acuză pe CEO-ul Tesla că a manipulat criptomoneda Dogecoin, ceea ce le-a provocat pierderi de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Într-un dosar depus miercuri seara la tribunalul federal din Manhattan, investitorii au spus că Musk a folosit postări de pe Twitter, influenceri online plătiţi, apariţia sa din 2021 la ”Saturday Night Live” de la NBC şi alte ”casdocări publicitare” pentru a tranzacţiona profitabil pe cheltuiala lor prin mai multe portofele Dogecoin, controlate de el şi Tesla.

Potrivit investitorilor, aceste fapte au inclus şi atunci când Musk a vândut Dogecoin de aproximativ 124 de milioane de dolari, în aprilie, după ce a înlocuit logo-ul păsării albastre al Twitter cu logo-ul câinelui Dogecoin Shiba Inu, ceea ce a dus la o creştere cu 30% a preţului Dogecoin.

Musk a cumpărat Twitter în octombrie anul trecut.

”O campanie intenţionată de lătrat de carnaval, manipulare a pieţei şi comerţul privilegiat” i-a permis lui Musk să fraudeze investitorii, să se promoveze pe sine şi pe companiile sale, se arată în dosar.

Alex Spiro, avocatul lui Musk, a refuzat să comenteze joi. Un avocat al Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Avocatul investitorilor nu a răspuns imediat unei cereri separate pentru comentarii.

Investitorii l-au acuzat pe Musk, cel mai bogat om din lume, că a crescut în mod deliberat preţul Dogecoin, cu peste 36.000% în doi ani, şi apoi l-a lăsat să se prăbuşească.

Ei au inclus ultimele acuzaţii într-o a treia plângere modificată, într-un proces care a început în iunie anul trecut.

Musk şi Tesla au cerut în martie respingerea celei de-a doua plângeri modificate, numind-o ”o operă fantezică de ficţiune”, iar pe 26 mai au declarat că un alt amendament este nejustificat.

Într-un ordin de miercuri, judecătorul de district american Alvin Hellerstein a spus că va accepta ”probabil” a treia plângere modificată, spunând că inculpaţii nu ar fi probabil prejudiciaţi.

Eveniment Quarterly Report

Elon Musk caută pacienți paralizați pentru a testa implanturile cerebrale
Elon Musk caută pacienți paralizați pentru a testa implanturile cerebrale
Neuralink, start-up-ul de implanturi cerebrale al lui Elon Musk, a anunţat că a primit aprobarea unei comisii independente de evaluare pentru a începe recrutarea de pacienţi pentru primul său...
Utilizatorii platformei X ar putea fi nevoiți să facă o „mică plată lunară”, anunță Elon Musk
Utilizatorii platformei X ar putea fi nevoiți să facă o „mică plată lunară”, anunță Elon Musk
Reţeaua de socializare X (fosta Twitter) ar putea introduce ”o mică plată lunară” tuturor utilizatorilor, a anunţat proprietarul acesteia, Elon Musk, subliniind necesitatea reducerii...
#Elon Musk, #fondator tesla, #Dogecoin moneda virtuala crestere , #stiri Elon Musk