Elon Musk a ales un roman pentru a construi trenul viitorului

Luni, 18 Decembrie 2017, ora 10:45
9309 citiri
Elon Musk a ales un roman pentru a construi trenul viitorului
Foto: Arhiva Pixabay

Denis Tudor, un student roman de 23 de ani care invata in Elvetia, a fost ales de Elon Musk pentru a construi trenul viitorului.

Musk, cel care a pus bazele Tesla, SpaceX si Hyperloop One, a lansat un concurs pentru a-si alege echipa cu care sa lucreze la trenul viitorului.

Un tren avansat care poate parcurge 500 km in 30 de minute si al carui bilet sa nu depaseasca 50 de dolari.

La concurs au participat peste 2.000 de echipe, iar intr-una dintre ele - Rloop - a fost un roman, Denis Tudor, la acea vreme student la Electronica in Capitala.

Astazi, el studiaza in Elvetia, fiind masterand la Politehnica din Lausanne.

Echipa din care a facut parte romanul nu s-a intalnit niciodata fata in fata.

Cei 100 de membri, din 14 tari, au lucrat doar online. S-au straduit sa faca rost de bani pentru a construi prototipul, prin crowdfunding.

Astfel, scrie ProTV, au aflat cei de la NASA despre ei.

Echipa a reusit sa stranga 100.000 dolari, suficient cat sa se apuce de treaba.

"Hyperloop e un concept care prezinta doua mari parti. Este vorba despre un tub vidat si despre o capsula care va circula in tubul vidat. Aceasta capsula nu atinge pamantul, leviteaza deasupra unei sine de aluminiu. Ca un tren, dar cu o viteza foarte mare, adica poti sa spui ca e ca o racheta in tub vidat", a spus Denis Tudor pentru ProTV.

La inceputul anului, tanarul i-a prezentat prototipul lui Musk, iar dupa ce a castigat concursul s-a inscris la Politehnica din Lausanne, unde se specializeaza in Smart Grid, retele electrice ale viitorului.

Tanarul are acum propria echipa si lucreaza la imbunatatirea prototipului, a carei testare, spera el, va avea loc in ianuarie.

"Prima testare sper ca va avea loc la sfarsitul lunii ianuarie. Prima testare va avea loc la subsolul campusului, pentru ca avem deja construita o sina de un km in care putem sa facem teste si daca ne vom califica, vom face un al doilea test la Spacex in Los Angeles", a mai spus Denis Tudor.

"Elon Musk a mai venit cu un concept mai nou. Sper sa lanseze o competitie in legatura cu asta: este vorba despre calatoria cu racheta. Vrea cumva sa comercializeze si sa creeze un nou mijloc de transport in comun cu ajutorul unei rachete, astfel incat te poti duce pana in America sau te poti duce pana in Japonia in 30 de minute", a mai povestit studentul.

Denis Tudor spera sa fie unul dintre primii calatori care vor circula cu trenul supersonic, fapt ce se va intampla, estimeaza el, in mai putin de sapte ani.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#rom echipa Elon Musk, #trenul viitorului student roman, #Hyperloop Musk student roman , #SpaceX