Doar 2% din averea lui Elon Musk ar putea rezolva problema foametei la nivel global

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 23:00
3556 citiri
Doar 2% din averea lui Elon Musk ar putea rezolva problema foametei la nivel global

Un mic grup de indivizi extrem de bogați ar putea rezolva problema foametei în lume cu doar o parte infimă din averile lor, spune directorul Programului Alimentar Mondial al ONU.

Miliardarii trebuie să "acționeze acum, o singură dată”, afirmă David Beasley, într-un interviu pentru CNN. El îi aduce în discuție în special pe primii doi cei mai bogați oameni ai lumii, Jeff Bezos și Elon Musk.

"6 miliarde de dolari pentru a ajuta 42 de milioane de oameni care vor muri efectiv de foame, dacă nu ajungem la ei. Nu este complicat”, a adăugat Beasley.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, are o avere de aproape 289 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, asta înseamnă că Beasley cere o donație de aproximativ 2% din valoarea netă. Averile miliardarilor americani aproape că s-au dublat de la începutul pandemiei, fiind de 5,04 trilioane de dolari în luna octombrie.

O „furtună perfectă” formată din mai multe crize, precum schimbările climatice și pandemia de COVID-19 au adus multe națiuni la punctul în care „bat la ușa foametei”, spune Beasley.

Jumătate din populația Afganistanului, 22,8 milioane de oameni, se confruntă cu o criză a foametei, potrivit unui raport recent al Programului Alimentar Mondial. Lipsa locurilor de muncă și criza de lichidități înseamnă că țara se apropie de o criză umanitară majioră. 3,2 milioane de copii sub vârsta de cinci ani riscă să moară de foame.

O serie de noi rapoarte ale administrației Biden au transmis un avertisment dur, săptămâna trecută: efectele schimbărilor climatice vor fi ample și vor face probleme tuturor guvernelor. Într-unul dintre aceste rapoarte, administrația detaliază cum schimbarea climei influențează migrația. Este prima dată când Guvernul american recunoaște oficial că există o legătură între criza climatică și migrație.

În Etiopia, ONU estimează că 5,2 milioane de oameni din regiunea Tigray au nevoie urgentă de hrană.

Citeste si:
Averea i-a crescut considerabil lui Ion Țiriac în pandemie! Cine sunt cei mai bogați români
Averea i-a crescut considerabil lui Ion Țiriac în pandemie! Cine sunt cei mai bogați români
Ion Țiriac o duce bine de tot și în 2021. Chiar dacă este pe locul trei în topul celor mai bogați români, averea i-a crescut în acest an cu 1,2 miliarde lei față de 2020....
Postul Nașul TV, amendă record de la CNA pentru modul în care a prezentat subiectul vaccinării anti-Covid
Postul Nașul TV, amendă record de la CNA pentru modul în care a prezentat subiectul vaccinării anti-Covid
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat joi, 25 noiembrie, postul Nașul TV pentru încălcarea dispoziţiilor legislaţiei audiovizuale referitoare la vaccinarea împotriva...