Secretele școlii fondate de Elon Musk pentru copiii săi. Care sunt materiile clasice excluse din programă

Joi, 07 Octombrie 2021, ora 21:27
18193 citiri
Secretele școlii fondate de Elon Musk pentru copiii săi. Care sunt materiile clasice excluse din programă
FOTO Youtube / TheRichest

Elon Musk a fondat Ad Astra, o școală exclusivistă și inovatoare, unde studiază copiii săi și alți câțiva selectați. Despre această școală nu se cunoaște foarte mult, chiar daca este funcțională din 2014.

Elon Musk a criticat sistemul educațional al Americii în mai multe rânduri, dar în loc să se plângă, s-a apucat de treabă.

CEO-ul Tesla iubește să-și arate proiectele sale ambițioase, dar de data aceasta a preferat să păstreze în secret tot ce ține de Ad Astra, care din latină înseamnă „către stele”. Se știe foarte puțin despre această școală exclusivă, situată lângă sediul SpaceX din California. Atât de puțin încât doar logo-ul și o adresă de e-mail au apărut pe site-ul lor. Asta până în iunie 2018, pentru că până atunci nici asta nu era.

O școală personalizată pentru copiii lui Elon Musk

Elon Musk are șapte copii. Cu prima sa soție, Justine Musk, a devenit tatăl lui Nevada Alexander (2002, a murit la vârsta de 10 săptămâni), a gemenilor Griffin și Xavier (2004) și a tripletelor Damian, Saxon și Kai (2006). Al șaptelea copil al său este micul X AE A-XII Musk, născut în mai 2020, în rezultatul relației sale cu cântăreața Grimes.

Datorită naturii sale inovatoare și excentrice, Musk nu a vrut să-și ducă copiii la o școală tradițională de elită.

„Uram să merg la școală când eram mică, era tortură”, a mărturisit Musk, care a fost agresat în copilărie în Africa de Sud.

Așadar, în 2014 a decis să-și întemeieze propria școală cu propria metodologie, susținută de un fost profesor de la Școala Mirman pentru copii supradotați, situată în Beverly Hills, Los Angeles, la care obișnuiau copiii săi să meargă.

„Am creat o școală mică”, a spus fondatorul SpaceX în 2015, într-un interviu de televiziune la Beijing. Acolo a vorbit pentru prima dată despre Ad Astra și a explicat că modelul său educațional va fi orientat spre abilități. Conform portalului The Hustle, obiectivele acestei școli sunt:

O alternativă la modelul de segregare a vârstei

Musk spune că separarea copiilor în funcție de vârstă nu are sens pentru educație, deoarece studenții au interese și abilități diferite, iar vârsta nu este un criteriu.

Concentrare pe rezolvarea problemelor

În loc să le ofere copiilor „instrumente” în vid, aceștia ar trebui învățați cum să rezolve problemele.

Gamificare

Magnatul a subliniat că nu trebuie să-și „încurajeze copiii să se joace”, în timp ce educația prin jocuri este ceva firesc pentru copii.

Modelul educațional Ad Astra

În această școală, a explicat atunci Elon Musk, modelul educațional se bazează pe faptul că nu se califică elevii, ci se caută aptitudinile lor.

Acolo copiii nu sunt separați în grade în funcție de vârsta lor. Băieții de la 7 la 14 ani (care este intervalul de vârstă al elevilor) sunt învățați să lucreze împreună ca o echipă.

Subiectele sunt, de asemenea, diferite, deoarece în Ad Astra, studenții studiază Inteligența artificială (AI), știința aplicată, codificarea și proiectarea multor lucruri, în principal crearea de roboți.

Curriculum-ul nu include materii sportive, limbi străine sau muzică. Omul de afaceri în vârstă de 50 de ani consideră că nu mai este potrivit să predați limbi străine în școli, deoarece astăzi există software de traducere în timp real, relatează Bani.md

Vești foarte proaste pentru SUA: Un gigant american primește o grea lovitură din China
Vești foarte proaste pentru SUA: Un gigant american primește o grea lovitură din China
Dacă victoria lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din Statele Unite a dat un puternic avânt dolarului, care a avut cea mai mare creștere de o zi din martie 2020, iată că nu toate...
Câștigurile realizate din criptomonede ar putea fi scutite de impozit în România. Amendamentul a trecut deja de Senat
Câștigurile realizate din criptomonede ar putea fi scutite de impozit în România. Amendamentul a trecut deja de Senat
Un nou amendament la Codul Fiscal prevede scutirea de impozit pentru câștigurile realizate de persoanele fizice din investiții în criptomonede, până la 31 iulie 2025. Introducerea acestei...
#Elon Musk, #scoala, #copii, #materii, #predare , #stiri Elon Musk
  1. Câștigurile realizate din criptomonede ar putea fi scutite de impozit în România. Amendamentul a trecut deja de Senat
  2. Autoturisme Dacia Duster 3 sunt rechemate în service, la doar câteva luni de la lansare. Ce defecțiuni sunt vizate și cum să verifici
  3. Europa, la răscruce de drumuri. Cum încearcă UE să se depărteze de prăpastia crizei financiare: „Nu este pregătită pentru ce urmează”
  4. Creștere colosală de 500% a afacerilor unei țări cu Rusia. Putin a băgat în buzunar 61 de miliarde de dolari
  5. Ce oportunități de angajare au tinerii de 16 ani. Experții au dezvăluit ce job este cel mai vânat
  6. Un guru celebru din SUA face praf politica lui Trump. „Vine cea mai mare criză, faceți 2 investiții sigure”
  7. Românii, loviți de noi creșteri de prețuri. De ce nu reușește țara noastră să țină inflația sub control
  8. Provocările majore ale pieței imobiliare din România și importanța energiei verzi. Oana Rădulea (SEMA Real Estate): Problemele din piață „depășesc blocajele administrative”
  9. Când ar putea începe lucrările la Autostrada Comarnic-Brașov: "Costă în jur de 4 miliarde de euro"
  10. Bozankaya prezintă soluții avansate digitale pentru transportul public sustenabil