Acţiunile Tesla au scăzut cu aproape 10%, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani. Oferta care a dus la prăbușire

Vineri, 23 Decembrie 2022, ora 08:07
3127 citiri
Acţiunile Tesla au scăzut cu aproape 10%, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani. Oferta care a dus la prăbușire
Acțiunile Tesla au scăzut cu zece la sută FOTO Pixabay

Acţiunile Tesla au scăzut joi cu aproape 10%, la cel mai scăzut nivel din septembrie 2020, după ce website-ul producătorului auto a arătat că oferă reduceri de 7.500 de dolari la vehiculele electrice Model 3 şi Model Y livrate în Statele Unite în această lună.

Titlurile Tesla au scăzut în decembrie cu 36% şi ar putea înregistra cea mai slabă evoluţie lunară din istoria sa, vânzările fiind adâncite de îngrijorările legate de diminuarea cererii de maşini electrice şi a distragerii atenţiei directorului executiv Elon Musk cu problemele Twitter.

Prin comparaţie, acţiunile Tesla au scăzut cu 22% în martie 2020, când pandemia de coronavirus a provocat declinul accentuat al pieţelor financiare.

Preluarea Twitter de către Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari, în octombrie, a fost marcată de haos şi controverse, unii investitori punând la îndoială dacă miliardarul este prea distras pentru a conduce Tesla în mod corespunzător.

Musk a vândut, de asemenea, acţiuni Tesla proprii în valoare de aproape 40 de miliarde de dolari în acest an, sporind presiunea asupra acţiunilor, iar investitorii se tem că ar putea vinde mai mult pentru a menţine Twitter pe linia de plutire.

#Elon Musk, #tesla, #actiuni Tesla scadere , #SUA