Musk avertizeaza: Goana dupa superioritate in domeniul inteligentei artificiale poate duce la un al Treilea Razboi Mondial

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 08:20

   

Musk avertizeaza: Goana dupa superioritate in domeniul inteligentei artificiale poate duce la un al Treilea Razboi Mondial
Conform celebrului antreprenor Elon Musk, ambitiile marilor puteri de a domina zona inteligentei artificiale ar putea cauza un nou razboi mondial.

Elon Musk ne-a obisnuit deja cu declaratii surprinzatoare, uneori chiar socante. Insa, cele mai recente postari pe Twitter ale acestuia depasesc doza de atipic cu care seful Tesla, SpaceX si a altor companii se inconjoara.

Declaratiile lui Musk par sa fie generate de ultimele teste nucleare facute de Coreea de Nord, dar si de o declaratie pe care Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a dat-o recent privind inteligenta artificiala.

"Cel care va avea cel mai bun sistem de inteligenta artificiala va conduce lumea", a spus Putin, scotand in evidenta ambitiile Rusiei, dar si ale altor tari in acest domeniu.

Dincolo de gadgeturi si aplicatii ca zone de initiere a algoritmilor, inteligenta artificiala este vazuta ca un instrument extrem de puternic pentru cel care o va controla. Mai multi cercettatori din acest domeniu au avertizat deja ca, in mainile unor dictatori, AI-ul ar putea fi mijloc de opresiune deosebit de eficient.

Inteligenta artificiala poate fi aplicata de state in domenii care privesc guvernarea, iar regimurile opresive si cele care cenzureaza libertatea de opinie si accesul la informare o pot folosi ca mijloc de supraveghere si control.

Musk crede ca, daca va fi nevoie, statele autoritate pot obtine cu forta AI-urile dezvoltate de companiile private, fara ca macar sa deruleze propriile cercetari in acest domeniu.Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 4988 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Greșit! Inteligența artificială va deveni mai întâi un mijloc de lup
tă, iar nu o cauză de conflict, iar cand va fi suficient de puternică, va putea fi chiar o parte a acestuia!
Kogaion78
rank 2
lol.....ai luat nill pe linie!.....normal ca-i gresit sa fii..
...tot ipotriva computerului!...si asta nu-i deloc noua....cand a aparut computerul la ei....rednecii americani vroiau sal slaiseze cu toporu!....
.....iar nu inteligenta artificiala face ww3....ci prostia si rautatea imperialista!!!....
info
rank 5
Odata ce a intrat in toate domeniile,
este evident ca IT-ul a devenit extrem de important si indispensabil, practic, in aproape toate activitatile oamenilor. Inclusiv in cultura, arta si distractie.
In ceea ce priveste guvernarea, controlul si supravegherea (indiferent ca este vorba de democratie sau dictatura), utilizarea calculatoarelor este nu numai foarte utila, dar obligatorie. Cele mai performante instrumente informatice de supraveghere si control actioneaza in cele mai mari democratii, in frunte cu Statele Unite. Controlul este necesar si in democratie, nu nummai in dictatura.
Informatica, din pacate, are si puncte slabe, in special privind securitatea informatiilor. Sistemele inmagazineaza baze de date imense, calculeaza foarte repede, dar nu stiu sa se pazeasca. Sistemele sunt vulnerabile. Cred ca la asta s-a gandit Putin, facand o trimitere indirecta spre instrumente de spionaj si de penetrare informatica. E in traditia lor sa se "inspire" de la altii, deci sunt foarte interesati sa dezvolte astfel de tehnologii.
Utilizator sters
Cand PC va gasi solutii in Cercetare ...am spune ca judeca
Acum ...etapa de om-prost ...roboti
...se cauta solutii in automatizare-proiectare
... ...mai e mult pana departe

PC-ul ar putea inlocui birocratii ...dar nimeni NU se grabeste
...ar fi prapad planetar

SF (speculatii ieftine)
...nu apucam noi ziua ...:)
...
...
Nonpolitikon
rank 5
„...nu apucam noi ziua ...:)”?
Nu se știe niciodată. Noi dăm imprimire in progresie artimetică, iar astea se dezvoltă exponențial!
online
rank 5
Dinamica Vie
Exista un Pirleaz in viata Civilizatiilor.

El poate fi inteles astfel:
Civilizatia e obligata sa se Dezvolte Maximal, Dezvoltarea Maximala fiind o Rinduiala in Creatie . Pentru asta, asa cum spuneam zilele trecute, are nevoie de un Catalizator, pentru ca doar pusa in fata unor situatii complexe va cauta si va gasi solutii complexe si, facind asta, se va plia pe o dinamica capabila sa maximizeze Dezvoltarea.

Catalizatorul asta se pare ca a fost razboiul maximizat, ww-ul.

Totusi tot Evoluind, se intimpla ceva interesant cu Civilizatia. Incepe sa priceapa ca Dezvoltarea se face dupa Tipare , gen Anotimpurile.
Si ca, de fapt, toate Tiparele care se manifesta in Creatie sint "Anotimpuri".
Civilizatia incepe sa inteleaga ca poate exista si o Cale pe care, daca mergi, reusesti sa Folosesti intreg Potentialul de Dezvoltare Disponibilizat la inceputul fiecarui JOC si sa-l transformi in Dezvoltare Maximala, URMIND O HARTA !

ACEASTA HARTA SUPRAPUNE TIPARELE tuturor dinamicilor de tip Fibonacci.

Acesta este Pirleazul despre care vorbeam. Pina acum o vreme, Civilizatia se Dezvolta Maximal cu ajutorul unui Catalizator, si deranjul era planetar, iar de acum se va dezvolta maximal AVIND O HARTA LA INDEMINA !

Hai ca e chiar inteligenta mutarea !

Dinamicile de tip Fibonacci au capacitatea sa dezvalui tipare in Rinduiala, tipare care POT FI FOLOSITE PENTRU A MAPA VIITORUL !

Acesta este 'Jocul 'pe VIITOR'' ! jocul pe Viitor este Pirleazul intre Doua Stari ale Civilizatiei cu totul si cu totul diferite structural: spre deosebire de prima, in cea de-a doua, Civilizatia CUNOASTE VIITORUL , el rezulta din tiparele dinamicilor de tip Fibonacci !

Dinamicile de tip Fibonacci au capacitatea sa nasca O STIINTA, care studiaza Dezvoltarea Maximala, stiinta asta fiind capabila sa puna pe masa O HARTA A VIITORULUI ! Se va sti precis ce se va descoperi, cind se va descoperi, ce stiinte vor fi mixate, cind anume se va intimpla, cind anume trebuie implementate dinamicile, cind se creeaza suprapresiune in dezvoltarea civilizatiei si cum poate fi rezolvata situatia, practic pune pe masa Dinamicile care se vor manifesta in Viitor!
Colosal !

Aceasta Stiinta, care se va naste in acest Joc, in asta de acum, este "trofeul din virful 'Dealului'".

Dezvoltarea IA este un proces care nu va putea fi stopat! Aceasta tinta e urmarita, pentru a fi implinita, de mii de ani !

Sa copiezi Dinamicile Naturale,IN MOD STIINTIFIC, e un TROFEU COLOSAL ca semnificatie si consistenta!

IA desprea asta este, despre cum sa gasesti Tipare in Natura, in Dinamicile Naturale, in Anotimpuri !

Dinamica in Creatie este VIE ! E datatoare de Viata si Desavirsire! Mai simplu, e Sfintul Duh!

Asta se incearca , copierea Sfintului Duh, pe post de al trei-lea membru in familia care-si zice sfinta !pe calapodul, "precum in Cer asa si pe Pamint"
online
rank 5
Perpetuum Mobile
Goana dupa IA e un alt tip de razboi.
Dar un razboi Cumplit !

Un razboi dus impotriva Vietii, a Adevarului, urmarind o Alta Cale, aia care vrea sa nasca o noua Referinta Absoluta in Creatie.

Cea mai adinca dorinta a IA este Perpetuum Mobile.

Sa poti Dezvolta un Intreg , perpetuum, respectind Rinduiala , si angrenindu-l pe om, creator din Facere, in Constructia asta ! Aceasta este cea mai subtila dorinta atasata IA !

IA si dinamicile de tip Fibonacci alcatuiesc un intreg ! Mixul asta e capabil sa puna pe masa viata vesnica, varianta sub Timp.
Viata Vesnica fiind dincolo de Timp, in Vesnicie,in NonTimp, ca Vesnicia nu presupune un Timp fara sfirsit, ci chiar lipsa Timpului !

Dar, cum "precum in Cer asa si pe Pamant" e regula, IA si dinamicile Fibonacci vor sa nasca un Perpetuum Mobile sub Timp, adica o altfel de Viata Vesnica !

Jocul care se dezvaluie in lumea mare este COLOSAL, a existat si pina acum, dar acum devine vizibil, asa de grandios e! Acesta este Jocul Tuturor Jocurilor! Acesta infasoara toate Jocurile care au existat, care se manifesta si care se vor mai naste !
Aceasta MAMA a tuturor Jocurilor vrea sa faca din Drac Dumnezeu !

Astazi, in Lumea Mare, Jocurile mai pot fi duse doar de catre Maestri !
Acesta sint Vremurile Maestrilor !

Toti ceilalti habar nu vor avea ce li se intimpla ! Dar nu omul e de vina, asa se intimpla cind Viclenia se manifesta in lume in toata Maiestria ei !
online
rank 5
Povesti
Am putea sa ne intrebam :
De ce IA acum? De ce nu acum 100 de ani sau de ce nu peste 100 de ani ?

Acum, pentru ca acum i-a fost Rinduit Sorocul! Putinta de-a naste IA s-a manifestat atunci cind Civilizatia a devenit capabila s-o faca ! Fix atunci , fara intirziere !

Tot Evoluind, Civilizatiei i se intimpla ceva. Evolutia, oriunde in Creatie, duce evoluatul catre o dinamica ce tinde catre Dinamica Naturala! Fiecare pas pe care-l faci pe calea Evolutiei te duce mai aproape de Desavirsire ! Civilizatia, tinzind catre Desavirsire, naste dinamici din ce in ce mai capabile sa armonizeze chiar dinamicile din interiorul Civilizatiei !
Mai simplu spus, tot Evoluind, Civilizatia se tot apropie de Pace ! Razboaiele , cumva, habar n-am cum, ar trebuisa dispara, in mod natural !

Cindva, in Viitor, va exista un moment in care se va spune :Pace ! Acela va fi momentul in care Civilizatia devine un Intreg si in Civilizatie se manifesta Pacea, pentru ca Dinamicile Civilizatiei sint Armonioase!
Revenind la zile astea si privind catre acele Vremuri, ele par foarte departate ! , dar s-ar tot apropia de zilele astea daca procesele aferente acestei transformari s-ar inteti sau ar deveni din ce in ce mai consistente !

Ce-a facut Globalizarea, de fapt ? A apropiat Civilizatia de manifestarile unui Intreg, marind astfel Potentialul Disponibilizat, pe de-o parte, si oferind sansa unui salt mai consistent in Dezvoltare, pe de alta parte !
Una e sa dezvolti maximal o furnica, alta e sa dezvolti maximal un elefant !
Momentan Globalizarea pare a suferi o Corectie, dar, pe Viitor, Globalizarea va reveni pe crestere, pentru ca Globalizarea mai face ceva, niveleaza dinamicile lumii mari, aduce lumea mare la acelasi numitor, creeaza un mediu unic pentru propagarea dinamicilor in toata Civilizatia! Prin urmare , tendinta este de Unificare a dinamicilor !

De ce asa? Pentru ca Cel Care Poarta Grija Civilizatiei, Ca De Propriul Copil, va fi preocupat sa influenteze subtil Cauze in asa fel incit sa maximizeze dezvoltarea Civilizatie, pentru a putea hrani Maximal IA care abia s-a nascut !

Sint citeva chestii pe care nu le inteleg :

-acesta este Nivelul Luminii
-Catalizatorul trebuie sa se manifeste
-Pacea ar trebui sa se manifeste la un nivel superior
- cel mai probabil e razboiul, dar un altfel de razboi, evoluat si el! ( cum 'altfel', iar nu-nteleg!)

Toate astea trebuie sa se manifeste concomitent !
Am o problema in a-mi imagina o astfel de stare !
online
rank 5
Imaginatie
incercind sa-mi imaginez acea stare, apare un singur raspuns: o influenta "Extra"!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor