Țara care ar putea interzice mașinile electrice iarna aceasta. Măsuri extreme pentru evitarea unei crize energetice majore

Sambata, 03 Decembrie 2022, ora 17:55
7810 citiri
Țara care ar putea interzice mașinile electrice iarna aceasta. Măsuri extreme pentru evitarea unei crize energetice majore
Elveția ar putea interzice călătoriile neesențiale cu mașinile elctrice FOTO Pixabay

Guvernul elvețian elaborează un plan de urgență în contextul creșterii riscului întreruperilor de curent pe fondul războiului din Ucraina, relatează The Telegraph.

Planul prevede, printre altele, o interdicție de circulație a mașinilor electrice iarna aceasta, dacă nu sunt esențiale călătoriile.

Guvernul mai propune ca temperatura maximă din clădiri să fie de 20 de grade Celsius, o reducere a programului magazinelor și interzicerea meciurilor sportive, concertelor și spectacolelor de teatru.

Elveția se teme de o criză energetică în contextul în care este dependentă de importuri. Energia hidroelectrică reprezintă aproximativ 60% din aprovizionarea cu energie a țării. Energia nucleară, pe care guvernul vrea să o elimine treptat, contribuie cu o treime, în timp ce centralele pe combustibili fosili și cele pe energie solară sau eoliană asigură restul.

De la lună la lună există însă diferențe semnificative în ceea ce privește cantitatea de energie electrică pe care Elveția o poate produce. În lunile mai umede, ploile și zăpada generează energia hidroelectrică, țara putând exporta o cantitate mare. În lunile mai reci, Elveția produce mai puțin și este nevoită să importe energie.

Această vulnerabilitate a țării a crescut odată cu războiul din Ucraina.

Planul de urgență al guvernului

Răspunsul de urgență al guvernului are două niveluri - urgență și criză, incluzând trei niveluri de restricții în primul și două în al doilea. Fiecare etapă va fi declanșată în funcție de nivelul proviziilor disponibile.

Cel mai scăzut nivel este cel care impune temperatura maximă de 20 de grade Celsius în clădirile publice. De asemenea cetățenilor li se recomandă să spele la mașinile de spălat la o temperatură de maximum 40 de grade.

Dacă situația se înrăutățește, magazinelor li se va cere să închidă cu două ore mai devreme, iar vehiculele electrice vor fi limitate la călătoriile esențiale.

În continuare, scările rulante vor fi oprite și iluminatul exterior de Crăciun va fi stins.

Dacă livrările de energie continuă să scadă, exploatarea criptomonedelor va fi interzisă, piscinele vor fi închise, iar luminile pe stadioanele de sport, stinse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Chery Auto din China a semnat un acord cu EV Motors din Spania în vederea înfiinţării unei companii mixte pentru a produce maşini la prima sa fabrică din Europa, au anunţat marţi, 16...
#Elvetia, #criza energetica, #masini electrice, #importuri energie , #Elvetia