77 de ani de la nasterea lui Elvis Presley (Video)

Duminica, 08 Ianuarie 2012, ora 09:39
9164 citiri
77 de ani de la nasterea lui Elvis Presley (Video)
Foto: Biografie Online

Nascut la 8 ianuarie 1935, in Mississipi, si avand o copilarie dificila, Elvis Aaron Presley avea sa devina mai tarziu unul dintre cele mai reprezentative nume ale istoriei legate de muzica rock.

Desi in familia sa nimeni nu a pus initial mare pret pe talentul muzical al lui Elvis, odata cu puternicele schimbari din America anilor 50, cand conformismul si moralitatea vechilor generatii au intrat intr-un con de umbra, tanarul cu suvita rebela pe frunte razbeste in lumea rock-ului, relateaza Biografie Online.

Ascultand o piesa a lui Elvis, Sam Phillips, de la Sun Records este mai mult decat entuziasmat de acest tanar alb, care propunea la vremea respectiva o muzica si un ritm catalogate drept excentrice, caracteristice cantaretilor de culoare.

"Daca as gasi un alb care sa cante cu suflet de negru, as deveni miliardar", obisnuia Phillips sa afirme cu putin inainte sa-l intalneasca pe tanarul din Tupelo.

Platind numai patru dolari, incheie primul contract cu Elvis, punand astfel bazele unei mici investitii intr-o "gaina cu oua de aur", cum avea sa defineasca el mai tarziu evolutia artistului.

Inregistrand succes dupa succes, atat in lumea muzicii cat si in cea cinematografica, Elvis devine in scurt timp o vedeta in adevaratul sens al cuvantului, atragandu-si milioane de fani pe toate meridianele lumii.

Cariera sa cunoaste o impresionanta curba ascendenta, artistul adjudecandu-si de-a lungul anilor o serie de recorduri printre care se inscrie si concertul "Aloha from Hawaii" - primul din istoria televiziunii care a fost transmis prin satelit si urmarit de peste un miliard de persoane.

Dupa tumultoasa activitate a artistului, presarata cu episoade scandaloase si polemici, ultima perioada din viata lui Elvis este marcata de consum exagerat de alcool si medicamente, alimentatie dezechilibrata, obezitate si deprimare.

La 16 august 1977, artistul inceteaza din viata la Graceland, ca urmare a unui verosimil atac de inima, potrivit afirmatiilor lui Peter Guralnick, cunoscutul biograf al lui Elvis.

Muzica lui Elvis ramane insa nealterata de-a lungul timpului, generatii dupa generatii ascultand-o cu pasiune si incantare, iar numele artistului este legat de mitul imortalitatii, continuand sa se afle in atentia publicului dupa mai bine de 34 de ani de la disparitia sa.

"Nu stiu nimic despre muzica. Pentru unul care face meseria mea, asta nu e important", afirma artistul pe jumatate in gluma, pe jumatate in serios, sustinand ca "important este ca in viata sa faci ceva de care sa merite sa se aminteasca".

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#aniversarea lui Elvis Presley, #77ani nasterea lui Elvis , #aniversare