Neînțelegeri în USR PLUS privind referendumul din Buzău: „Ziua rușinii” vs. „Haideți la vot” VIDEO

Luni, 27 Septembrie 2021, ora 13:35
2070 citiri
Neînțelegeri în USR PLUS privind referendumul din Buzău: „Ziua rușinii” vs. „Haideți la vot” VIDEO

Membrii USR PLUS se contrazic în privința referendumului prin care duminică, 26 septembrie, s-a votat alipirea comunei Țintești de orașul Buzău.

Președintele filiale USR PLUS Buzău Mihai Răzvan Moraru a criticat demersul, spunând despre „ziua rușinii” că reprezintă doar o ambiție personală a primarului PSD, cel care a inițiat referendumul. De cealaltă parte, deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu a îndemnat lumea să „pună umărul” la acest proiect și să iasă la vot.

Duminica trecută a avut loc un referendum privind alipirea comunei Țintești de orașul Buzău. Scrutinul a fost însă un eșec, după ce prezența la urme a fost de 10,68% în municipiul Buzău și 43.03% în comună. Conform legii, pentru ca un referendum să fie considerat valid, e nevoie de participarea a cel puțin a 30% din persoanele înscrise pe listele electorale permanente.

Inițiativa a pornit de la primarul PSD din Țintești, Constantin Toma, cara a motivat că Buzăul nu se mai poate extinde pentru a putea face investiții majore, atât publice cât și private, iar unirea ar fi asigurat pentru Buzău o suprafață administrativă de 154 dekilometri pătrați, creând astfel condiții pentru dezvoltarea municipiului.

Cu toate astea, prezența la vot a fost infimă. Ba mai mult, USR PLUS a reclamat la Poliție faptul că mai multe persoane de la marginea Buzăului sunt aduse cu atuturismele de susținători ai primarului Constantin Toma.

Reacții contrare în USR PLUS

Referendumul a creat neîțelegeri în USR PLUS după ce pe de o parte liderul filialei din Buzău a numit proiectul drept o „ambiție personală” a primarului, în timp deputatul de Buzău Emanuel Ungureanu a îndemnat oamenii să vină la vot.

„Ziua Istorică așa cum a fost numită de Domnul Toma, va deveni “Ziua Rușinii”! Dar nu din cauza prezenței, va rămâne așa pentru că administrația Mun. Buzău nu a reușit să ofere un proiect credibil, informații corecte, obiective clare și asumate dar și un consens politic local.

Un buget de peste 1.5 milioane de lei a fost transferat către o ambiție personală, nu către un proiect de dezvoltare. Și pentru a-i convinge pe buzoieni că merită, zilele trecute Domnul Toma a inaugurat o baltă care a costat un milion de euro, împrumut bancar”, a delatat lilderul USR PLUS Buzău Răzvan Moraru.

De cealaltă parte, deputatul USR PLUS de Buzău Emanuel Ungureanu i-a îndemnat pe cetățeni să „pună umărul” la acest proiect și să vină la vot.

„Haideți ASTĂZI la vot! Unirea orașului Buzău cu Țintești înseamnă și un vot pentru un spital nou la Buzău! Dragi buzoieni, v-am promis când m-ați votat să vă reprezint în Parlamentul României că voi lupta pentru un spital municipal nou la Buzău. Mă țin de cuvânt.

Vă rog însă să puneți umărul și voi la acest proiect venind ASTĂZI la votul de unire cu comuna Țintești.

Extinderea Buzăului către Țintești înseamnă că vom avea teren suficient pentru un spital nou, locuințe pentru tineri, cămine pentru bunicii noștri dar și o zonă industrială puternică.

Acest proiect de unire cu Țintești nu are nimic de-a face cu interesele mici ale unor politicieni. Este șansa Buzăului să devină cu adevărat important pe harta administrativă a României. Să nu ratăm această șansă. Haideți la vot!”, a relatat deputatul.

Citeste si:
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă municipiul Buzău de localitatea Vadu Pașii, iar la un capăt, panglica a fost...
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului. După care, a declarat ritos: “Sunt în...
Sursa: Ziare.com