Emanuel Ungureanu a depus plângere la DNA împotriva ministrului Sănătății Alexandru Rafila

Miercuri, 09 Noiembrie 2022, ora 10:33
3714 citiri
Emanuel Ungureanu a depus plângere la DNA împotriva ministrului Sănătății Alexandru Rafila
Deputatul USR Emanuel Ungureanu se află într-un conflict cu ministrul PSD al Sănătății Alexandru Rafila FOTO Facebook / Emanuel Ungureanu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a înregistrat miercuri, 9 noiembrie, o plângere la DNA împotriva ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila.

Ungureanu, care este şi vicepreşedinte al comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, a anunţat într-o postare pe Facebook depunerea plângerii penale împotriva lui Alexandru Rafila, dar şi a unor funcţionari din Ministerul Sănătăţii, pentru că, "în ciuda avertismentelor oficiale, acesta refuză să respecte legile" emise de Parlament.

"Dacă ar fi făcut norme la Legea 3/2021 iniţiată de Tudor Pop, Adrian Wiener şi subsemnatul, care se referă la combaterea infecţiilor nosocomiale, Rafila şi alţi funcţionari din ministere, ar fi prevenit zeci de morţi evitabile! Voi invoca în plângere şi încălcarea articolul 297 din Codul Penal. Rafila nu doar trebuie să plece din fruntea Ministerului Sănătăţii, ci trebuie să răspundă pentru lenea penală, pentru contractul de consultanţă de 21 de milioane de euro cu OMS şi pentru deplasările de lux în Cuba sau Israel", a scris Emanuel Ungureanu.

#emanuel ungureanu, #deputat usr, #Alexandru Rafila, #plangere DNA , #stiri USR