Emeric Ienei, despre Hagi, Steaua si nationala Romaniei - Interviu

Luni, 21 Martie 2011, ora 14:18
4105 citiri
Emeric Ienei, despre Hagi, Steaua si nationala Romaniei - Interviu

Fostul selectioner si antrenor al Stelei, Emeric Ienei, a comentat, intr-un interviu acordat Ziare.com, prestatia Stelei sub comanda lui Sorin Cartu si situatia lui Gica Hagi la Galatasaray Istanbul.

"Steaua joaca mai agresiv si fotbalistii au o dorinta mai mare de afirmare. Imi pare rau de ce i se intampla lui Hagi in Turcia, e greu sa te impui la o echipa precum Galatasaray.", ne-a declarat Ienei.

Fosta glorie a formatiei din Bulevardul Ghencea a prefatat si partida decisiva pe care nationala Romaniei o va disputa sambata, la Zenica, impotriva selectionatei similare a Bosniei-Hertegovina.

"Este un meci extrem de important pentru noi. Daca pierdem am iesit din carti. Imi pare rau pentru situatia in care se afla nationala. Ma bucura revenirea lui Mutu.", a mai spus fostul tehnician.

Emerich Ienei a explicat perioada excelenta prin care trece Ianis Zicu la Poli Timisoara, jucator care a ajuns in fruntea clasamentului golgheterilor dupa ultima etapa din Liga 1: "A avut parte de sustinere la Timisoara. La Dinamo a fost apostrofat, atat de public, cat si de colegi."

Dar iata mai jos interviul integral pe care Emeric Ienei l-a acordat site-ului Ziare.com:

Cum arata Steaua sub comanda lui Sorin Cartu?

Echipa e mai agresiva, dar jocul nu s-a imbunatatit prea mult. Jucatorii au o dorinta mai mare de a se afirma, dar trebuie sa ramana cu aceasta atitudine pana la finalul sezonului. Asta nu intra insa in atributiile antrenorului, jucatorii trebuie sa o simta.

Steaua si Vaslui au remizat in derbiul etapei

Steaua e la 12 puncte de lider, se mai poate vorbi de titlu in Ghencea?

Este foarte greu de spus. Sunt multe puncte intre Steaua si Otelul. Ei spun ca vor castiga puncte in etapele ramase, dar celelalte echipe nu joaca? Daca si ceilalti castiga, diferenta de puncte ramane constanta. Jocul cu Vasluiul a fost de totul sau nimic, iar Steaua nu a reusit sa ia toate cele trei puncte. Vasluiul a castigat de fapt un punct in deplasare. Ei sunt mai aproape de Timisoara, dar le va fi la fel de greu. Eu cred ca jocurile indirecte vor decide campioana.

Poli Timisoara a avut rezultate constante, chiar daca jocul lor a avut de suferit. Sa fie pragmatismul cheia succesului in Liga 1?

Sigur, ca sa ai rezultate notabile trebuie sa ai un joc constant. Timisoara a avut de fapt o constanta in pragmatism pentru ca, din punctul de vedere al jocului, Branestiul a avut o prestatie mai buna in ultima etapa, dar oaspetii au marcat si au luat punctele. Poli a n-a pierdut niciun meci pana acum, dar jocul lor n-a aratat prea mult.

Hagi a pierdut si derbiul cu Fenerbahce. Credeti ca a picat intr-un moment prost la Galatasaray?

Imi pare foarte rau de Hagi pentru ca tin la el si va spun ca este un antrenor valoros. A avut multe momente in care nu trebuia sa ajunga acolo unde a antrenat. Situatia de la Galatasaray este foarte dificila si orice tehnician ar avea probleme in a pune lucrurile in ordine. Chiar daca are jucatori mai valorosi, jocul echipei nu este ceea ce ar trebui sa fie. Aparatori greoi, marcaj necorespunzator, mijlocasi care conduc prea mult mingea si atacanti egoisti. Va dati seama ce greu este sa elimini asemenea probleme la o echipa precum Galatasaray.

Hagi ramane la Galatasaray: De miercuri sunt la treaba

Si totusi Hagi nu prea a confirmat ca antrenor...

Chiar cu Galatasaray a castigat o cupa si a promovat tineri la toate echipele pe la care a trecut. Si in Turcia, si la Poli Timisoara...

Sambata avem partida cu Bosnia, putem trage linie dupa meciul de la Zenica?

Este un meci extrem de important pentru noi. Daca pierdem am iesit din carti. Imi pare foarte rau pentru situatia in care ne aflam. Noi trebuia sa avem deja o echipa stabila, nu sa cautam noi optiuni pentru echipa nationala.

Echipa probabila a Romaniei pentru meciul cu Bosnia

Avem semne bune din Italia, Mutu, Goian si Chivu au avut o etapa excelenta in Serie A.

Semne bune, sigur ca da. Ma bucur foarte mult pentru Mutu si sper sa nu intervina o noua schimbare de mentalitate. Chivu este constant, pe el poti sa te bazezi oricand. Goian n-a mai jucat in ultima vreme, dar un gol inscris in poarta Milanului te propulseaza sus. Dar repet, meciul cu Bosnia este extrem de greu.

Etapa romanilor in Italia

Zicu pare de neoprit in Liga 1, poate fi solutia pe care o cautam la mijlocul nationalei?

Zicu poate fi omul potrivit, dar el joaca cel mai bine in stanga, pe postul lui Adrian Mutu. Zicu este un jucator cu o tehnica peste medie si un control al balonului foarte bun, dribleaza, vede jocul bine si marcheaza. Cred insa ca el este in continuare foarte marcat de moartea mamei lui, il simt ca joaca foarte timid. Ii lipseste putina agresivitate.

Zicu, noul golgheter al Ligii lui Mitica

De ce a explodat Zicu tocmai la Timisoara?

Cred ca a avut parte de mai multa sustinere la Timisoara, mai ales din partea coechipierilor, care au crezut in valoarea lui. La Dinamo, daca gresea era luat in primire atat de colegi, cat si de public. Nu-l cunosc prea bine pe Zicu, dar pare un baiat destul de sensibil, care trece greu peste apostrofari.

Partida Bosnia-Hertegovina - Romania, din preliminariile Campionatului European din 2012, se va disputa sambata, de la ora 20:15, si va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Simona Halep, care a revenit în competiții ca urmare a deciziei pe care a anunţat-o TAS, de reducere a suspendării de 4 ani dictate de ITIA la 9 luni, pregătește o lovitură de imagine în...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Emeric Ienei, #Ienei interviu Ziare com, #nationala Romaniei, #Gica Hagi, #Steaua Bucuresti , #nationala