Ienei, despre meciul cu Ucraina si reconstructia nationalei - Interviu

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 14:19
3116 citiri
Ienei, despre meciul cu Ucraina si reconstructia nationalei - Interviu

Fostul selectioner Emeric Ienei este de parere ca prestatia Romaniei din amicalul cu Ucraina, de la Cyprus Cup, arata ca s-a demarat o revigorare la nivelul lotului.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Ienei a declarat ca rezultatul inregistrat cu Ucraina este onorabil pentru "tricolori", avand in vedere jucatorii pe care selectionerul Razvan Lucescu i-a avut la dispozitie.

Fosta glorie a Stelei a mai spus ca sansele de calificare la Euro 2012 sunt mici, dar ca trebuie sa tragem in meciurile care au mai ramas din aceasta campanie pentru a forma un grup competitiv.

Cum vi s-a parut prestatia Romaniei din meciul cu Ucraina?

Este un rezultat onorabil pentru ca noi ne-am dus cu o echipa foarte tanara. E cam tarziu, dar s-a demarat o revigorare a echipei nationale. E bine ca incercam sa facem ceva, chiar daca nu dispunem de foarte mult timp.

Am inscris cele doua goluri din faze fixe...

Da, noi nu dadeam goluri din faze fixe.

De obicei primeam. Credeti ca ar fi o solutie sa ne concentram mai mult pe fazele fixe?

Nu cred. Noi trebuie sa exersam sa marcam din faze cursive, aici e problema. E o chestiune mai delicata. Oricum, meciul cu Ucraina ne da sperante. Ei au demonstrat ca sunt mai organizati, au aliniat o echipa buna, au avut posesia.

Cum vi s-a parut cuplul folosit de Razvan Lucescu in centrul defensivei, Gardos-Papp?

N-au jucat rau, dar la al doilea gol au gresit. Nu s-au sincronizat asa cum ar fi trebuit. Gardos este un jucator promitator.

Stefan Radu si Sapunaru au lipsit din Cipru. Se spune ca s-au dat accidentati pentru a nu se prezenta la lot...

Nu poate nimeni sa spuna ca s-au dat accidentati. Sa vedem ce o sa fie cu ei. Stefan Radu nici nu a jucat pana acum, inseamna ca nu doreste sa vina la echipa nationala. Eu cred ca pentru fiecare jucator cel mai important este sa joace in nationala tarii sale.

Se fac prea multe experimente la echipa nationala?

Nu sunt prea multe, dar e cam tarziu. Cu toate ca timpul este foarte scurt, speram sa facem o echipa competitiva.

Ce solutii mai avem pentru ce a mai ramas din actuala campanie de calificare?

Solutii prea mari nu avem, dar eu spun ca avem sperante de viitor. Nu stiu daca putem sa ne mai calificam la Campionatul European, e greu sa acumulam 10 puncte pentru a iesi din grupa. In orice caz, trebuie sa tragem in meciurile care au mai ramas.

Selectia lui Razvan Lucescu este contestata in continuare...

Dom'le, asta e treaba lui Lucescu junior. El este responsabil. Sigur ca sunt niste voci care cer alti jucatori la nationala, dar nu putem sti daca altcineva s-ar fi descurcat mai bine. Echipa nationala nu e o echipa la care sa putem discuta cu totii selectia sau modalitatea de a forma grupul.

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a pierdut primul meci din cadrul turneului amical Cyprus Cup, "tricolorii" fiind invinsi de Ucraina dupa executarea loviturilor de departajare. Scorul a fost egal la finalul celor 90 de minute regulamentare, ucrainienii castigand loteria penaltiurilor cu 4-2.

Miercuri, de la ora 20:30, Romania va intalni selectionata tarii gazda, in finala mica a competitiei. Intalnirea va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Emeric Ienei, #nationala Romaniei, #amical Romania Ucraina, #interviu Emeric Ienei , #nationala