Ienei analizeaza Steaua lui Piturca

Luni, 26 Iulie 2010, ora 12:49
1042 citiri
Ienei analizeaza Steaua lui Piturca

Emerich Ienei, omul care a castigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua in 1986, a analizat jocul echipei pregatita de Victor Piturca in meciul cu Universitatea Cluj.

Reputatul tehnician crede ca "ros-albastrii" au nevoie de o viteza in plus atunci cand au posesia si i-a remarcat pe Pacurar, Radut si Dorel Stoica.

"A fost un joc bun din punct de vedere al circulatiei mingii, dar ca sa fie si mai bun trebuie sa creasca cu o turatie cel putin viteza de joc. Eu spun ca prin exercitii adecvate se poate imbunatatii rapiditatea jocului. Inca din aparare incepe acea conducere de minge din care trebuie sa inceapa faza de atac. Fundasii laterali n-au primit acele mingi care le trebuiau ca sa urce in atac. Fundasii centrali au pasat prea mult intre ei.

Pacurar, Radut, Stoica - in special - sunt jucatori care pot sa ajute Steaua. Mie asa mi s-a parut, chiar daca Stoica e trecut de 31 de ani. In aparare nu s-au pus lucrurile la punct, acolo trebuie sincornizare, e o problema deocamdata, dar sper sa se rezolve. "U" Cluj a avut jucatori experimentati, stiam ca o sa fie un meci greu cu ei. Clujul s-a aparat foarte mult, n-a avut faze de poarta.

Trebuie sa imbunatatim lotul, trebuie adusi titulari, adica jucatori mai valorosi ca cei din teren. Este greu acum in conditiile astea financiare sa mai aduci jucatori valorosi. Eu am incredere in Piturca. El poate cu acest lot sa imbunatateasca echipa. Piturca a facut parte din marea echipa a Stelei. El vrea sa readuca acel joc rapid in Ghencea. Trebuie mai mult verticalizata acea circulatie a mingei. Si trebuie sa se incheie toate actiunile cu tras la poarta. Deocamdata nu se pune problema de un joc ca al Spaniei. Tiki taka il fac spaniolii care sunt campioni mondiali. Sa nu ne entuziasmam, inca nu suntem de nivelul acela", a declarat Ienei la Sport.ro.

Dorit in functia de presedinte executiv, "nea Imi" a marturisit ca nu a semnat deocamdata contractul cu Steaua deoarece nu are o locuinta in Bucuresti.

"Inca nu sunt presedintele Stelei. Transferul meu nu e important. Deocamdata nu am semnat cu Steaua pentru ca nu am unde sa ma mut. Asta e problema. Sunt in Oradea, as veni la Bucuresti, dar nu am unde sa stau" a mai spus Ienei.

Steaua a castigat partida cu Universitatea Cluj, disputata duminica la Alba Iulia, cu scorul de 2-1, elevii lui Victor Piturca aratand o forma buna de joc.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Ienei analizeaza Steaua Piturca, #Steaua victorie Universitatea Cluj, #Emerich Ienei presedinte Steaua , #Steaua