Ultimele noutati despre starea de sanatate a lui Emeric Ienei

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 16:41
2342 citiri
Ultimele noutati despre starea de sanatate a lui Emeric Ienei

Doctorul Adrian Molnar, care a facut parte din echipa de chirurgi de la Institutul Inimii din Cluj care l-a operat pe Emeric Ienei, a declarat, luni, ca fostul antrenor se simte bine, ca a discutat cu el despre "fotbal si politica" si ca marti ar putea fi mutat de la Terapie Intensiva in salon.

Adrian Molnar a declarat, luni, corespondentului Mediafax ca evolutia lui Ienei este buna si ca pacientul ar putea fi mutat, marti, de la Terapie Intensiva intr-un salon.

"Domnul Ienei se simte bine, evolutia este buna. A fost dezintubat si am vorbit azi (luni - n. r.) cu dansul despre fotbal si politica. As vrea ca toti pacientii mei pe care i-am operat sa se simta la fel de bine dupa o astfel de interventie. Organismul domnului Ienei a reactionat foarte bine, iar daca totul va merge asa si in continuare, in cursul zilei de marti il vom muta de la Terapie Intensiva intr-un salon", a spus Molnar.

Emeric Ienei a fost internat, vineri seara, la Institutul Inimii "Nicolae Stancioiu" din Cluj-Napoca, iar duminica a fost operat pe cord, interventia durand aproape sapte ore.

Doctorul Adrian Molnar, care a condus echipa de medici ce l-a operat pe fostul antrenor, declara, duminica dupa-amiaza, ca au fost facute trei by-pass-uri, iar in timpul interventiei nu au existat complicatii.

"Operatia a reusit, au fost efectuate trei by-pass-uri, pacientul s-a comportat foarte bine in timpul operatiei. Este la Terapie Intensiva, este stabil, nu au existat complicatii. Speram ca totul sa evolueze bine. Primele 48 de ore sunt critice si suntem cu ochii pe pacient, sa nu apara ceva complicatii. Diagnosticul a fost angina pectorala instabila, cu multiple leziuni de stenoze stranse si obstructii pe arterele coronare", spunea Molnar.

Potrivit acestuia, Emeric Ienei va ramane internat cel putin o saptamana la Institutul Inimii, dupa care va urma o perioada de recuperare de circa o luna si jumatate.

Emeric Ienei a fost operat. Interventie-maraton de 7 ore

Emeric Ienei, in varsta de 75 de ani, a fost antrenorul care a castigat alaturi de Steaua Cupa Campionilor Europeni in 1986. De asemenea, a fost selectionerul Romaniei la turneul final al Cupei Mondiale din 1990 si al Campionatului European din 2000.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...
Comentarii
Ferma animalelor
rank 2
Si eu a-i doresc d.lui Jenei Emerik vindecare grabnica si sanatate