Boc: Ne-am furat singuri caciula in ultimii 20 de ani (Video)

Duminica, 30 Mai 2010, ora 14:57
4040 citiri
Boc: Ne-am furat singuri caciula in ultimii 20 de ani (Video)

Premierul Emil Boc a declarat, duminica, in cadrul unei videoconferinte televizate cu prefectii, ca masurile de austeriate vor fi impuse din cauza suprapunerii crizei financiare globale peste criza proprie a Romaniei, in care am ajuns pentru ca ne-am furat singuri caciula.

"Vreau sa stiti ca aceste masuri sunt absolut necesare si practic acest Guvern nu are nicio vina ca trebuie sa impuna aceste masuri, determinate de suprapunerea nefericita a doua crize majore: o criza interna a deficitului structural al Romaniei din ultimii 20 de ni si accentuat in anii 2007-2008, iar in al doilea rand, suprapunerea peste aceasta tema interna a unei crize economice globale", a declarat Emil Boc.

"Cat timp cele doua crize nu s-au suprapus, Romania a putut sa evolueze, in fapt, furandu-ne caciula in ultimii 20 de ani", a mai precizat premierul.

Editorial: Planul ascuns al lui Boc

Boc le-a atras atentia prefectilor ca "Romania consuma mai mult decat produce", amintind inca o data de cresterea deficitului bugetar de la 5,4% in 2008, in ciuda cresterii economice, pana la 9,1%, in 2010, in lipsa pachetului de masuri de austeritate, necesar pentru atragerea imprumutului de la FMI si UE.

Primul ministru a mai spus ca salariile, pensiile si ajutoarele sociale sunt de doua ori mai mari decat ar trebui, deoarece "incepand cu 2007, s-a rupt echilibrul intre productivitate si salarii; productivitatea a luat-o in jos, salariile au luat-o in sus", marite prin 20 de ordonante ala Cabinetului Tariceanu.

"Guvernul Tariceanu a facut cadouri otravite salariatilor si pensionarilor", iar actualul Guvern a fost nevoit sa imprumute bani, le-a explicat Emil Boc prefectilor.

Boc&Co sacrifica poporul pentru securitatea nationala

"In 2010, ca sa putem sustine deficitul bugetar de 6,8%, in urma restrangerii cheltuielilor bugetare, imprumutam 8 miliarde de euro. Daca nu luam aceste masuri, ajungem la un deficit de 9,1% si luam peste 11 miliarde de euro imprumut", a mai spus Emil Boc.

Premierul a oferit si cateva exemple ale celorlate tari din Uniunea Europeana ce au anuntat ca isi vor reduce cheltuielile bugetare, repetand ca acesta este singura solutie pentru echilibrarea bugetului si dand asigurari ca pragurile minime din toate categoriile de venituri reduse nu vor fi diminuate.

Boc a convocat sedinta de Guvern duminica seara

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Comentarii
Cicero
rank 5
Cam asa e, si acum Boc trebuie sa scoata din foc castanele clasei politice din ultimii 20 de ani
Ghilotina
rank 5
Domnule pim-ministru BOC ! daca televiziunile iRealitatea si Antena 3 sunt SINGURELE care au dat CATE CEVA ----- cum vrei domnule sa auda poporul ce spui !??? Ce face PR ul tau ?? Doarme sau te SABOTEAZA !???