Boc: Prognoza de crestere economica este afectata negativ de turbulentele existente

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 23:38
1580 citiri
Boc: Prognoza de crestere economica este afectata negativ de turbulentele existente
Foto: tvr info

Prognoza de crestere economica pentru 2012 este afectata in sens negativ de turbulentele si nesiguranta existente pe pietele europene si din lume, a afirmat, miercuri, premierul Emil Boc.

Potrivit acestuia, Romania este in grafic, anul acesta, in ceea ce priveste prognozele de crestere economica, dar, pentru 2012, perspectivele nu sunt atat de optimiste, date fiind turbulentele existente pe pietele lumii.

"In 2011, suntem in graficul realizarii prognozelor pe care le-am stabilit, de crestere economica de 1,5% si de realizare a deficitului bugetar de minus 4,4%. Din nefericire, prognoza de crestere pentru 2012 este afectata in sens negativ datorita turbulentelor si nesigurantei existente pe pietele europene si din lume", a precizat Emil Boc.

Prezent la inaugurarea unei fabrici de sisteme de irigatii, premierul a aratat ca Romania are cateva avantaje care o fac "atractiva" pentru investitori privati autohtoni sau straini, unul dintre acestea fiind macrostabilitatea asigurata de masurile luate in 2010.

"Din acest punct de vedere, Romania are o situatie mai buna decat alte tari care se confrunta in acest moment cu situatii critice, dar in acelasi timp nu este si nu poate fi imuna la ce se intampla in Europa si in lume", a explicat premierul.

De asemenea, el a afirmat ca va fi mentinuta politica cotei unice de 16% "care reprezinta un important stimulent pentru atragerea investitiilor autohtone si straine" si ca va fi continuata politica de acordare a ajutoarelor de stat pentru acei investitori care creeaza locuri de munca si realizeaza investitii substantiale in Romania.

"Aici, aceasta investitie de 20 de milioane de euro care creeaza peste 100 de locuri de munca beneficiaza in timp de un sprijin din partea statului de aproximativ 8 milioane de euro, sub rezerva realizarii aceste investitii", a spus seful Executivului.

Premierul Emil Boc a participat, miercuri, la inaugurarea unei fabrici de sisteme de micro-irigatii, la Aricestii Rahtivani, in judetul Prahova, valoarea investitiei fiind de 20 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#prognoza crestere economica, #nesiguranta piete europene, #inaugurare fabrica , #criza