In ciuda recesiunii, Boc isi mentine optimismul (Video)

Sambata, 16 Mai 2009, ora 12:31
1339 citiri
In ciuda recesiunii, Boc isi mentine optimismul (Video)

Cu toate ca Romania a intrat, oficial, din punct de vedere tehnic in recesiune, premierul Emil Boc se arata optimist si spune ca se vad semne pozitive in economica romaneasca.

"Sunt premise ca in trimestrele doi si trei va avea loc o redresare a economiei. Din aprilie sunt semne de redresare economica, dar eu am un optimism moderat. Exista semnale pozitive in economie si in trimestrele II si III sunt premise de redresare", a declarat Boc, sambata, la Cluj Napoca, la lansarea candidatilor la euroalegeri.

Presedintele PD-L a criticat, totodata, ca in afara de partidul pe care il conduce, liderii PSD si PNL fie aleg ca in campania electorala sa il atace pe presedintele Traian Basescu, fie se ocupa de atacuri politicianiste.

Spre deosebire de PSD si PNL, PD-L are obiective clare, sustine Boc: ca Romania sa intre in spatiul Schengen pana in 2011, sa adopte moneda euro pana in 2014, sa absoarba cat mai multe fonduri europene si sa depaseasca criza economica.

Boc a facut un apel catre romani sa nu-si iroseasca votul pe 7 iunie, ziua alegerilor europarlamentare, si sa-l dea PD-L-ului, partidului care "a castigat toate alegerie la care a participat si le va castiga si pe acestea".

Boc cere sustinere pentru PD-L

Boc le-a spus celor prezenti ca trebuie sa sustina PD-L pentru ca face parte din familia Partidului Popular European si este alaturi de cei care conduc Europa, in interesul Romaniei, fiind singurul partid care are un program concret pentru a aduce fonduri europene in tara.

Desi a acuzat politica pe care o adopta in campanie celelalte partide, premierul nu a uitat nici greaua mostenire: cei de la PNL au lasat tara intr-o situatie economica dezastruoasa, nu au atras fonduri europene, au cheltuit 4 miliarde de euro in trei luni in timp ce actualul Guvern a luat 5 miliarde de euro de la Uniunea Europeana penyru doi ani si a reusit in doar patru luni sa faca mai mult decat a facut fostul guvern in patru ani.

"Guvernul pe care il conduc nu a avut parte nici macar de o saptamans de luna de miere, dar de o luna de miere intreaga. A intrat in paine, in plina criza economica", a acuzat Boc. In acest context, premierul si-a laudat ministrii si a dat asigurari ca vor realiza tot ceea ce au primis: salarii mai mari, autostrazi mai bune, sistem de educatie performant, sistem sanitar eficient.

Boc a preferat sa nu aminteasca nimic de contractia inregistrata de economia romaneasca, de 6,4% raportat la primul trimestru din 2008, concret, de recesiune, si s-a declarat din nou optimist.

"Exista unele semne pozitive privind situatia economica din Romania incepand cu luna aprilie. Am un optimism moderat. In Romania, criza nu a luat sfarsit. Dar exista in acest moment semne pozitive in economie care dau premisa relansarii economice", a declarat Boc.

De ce e Boc optimist

Motivele optimismului pe care il afiseaza premierul in ciuda anlistilor economici sunt stabilizarea cursului euro-leu, scaderea dobanzii de referinta a Bancii Nationale a Romaniei, dar si reconfirmarea de catre Moody's a investement grade-ului Romaniei, apreciere ca va aduce din nou investitorii straini in tara.

Boc a afirmat ca Guvernul va lua si in continuare masuri pentru sustinerea investitiilor, a mediului de afaceri, a locurilor de munca, urmand sa inceapa un program agresiv de sprijinire a agriculturii si a tinerilor, prin acordarea unei garantii guvernamentale la achizitionarea primei locuinte.

Presedintele PDL, premierul Emil Boc, participa, sambata, la Cluj-Napoca, la lansarea candidatilor PDL pentru Parlamentul European din regiunea Nord-Vest, alaturi de mai multi ministri si candidati democrat-liberali.

#Emil Boc candidati, #Videanu cota unica, #lansare candidati PDL, #recesiune Romania criza , #criza