Antonescu si Ponta, despre demisia lui Boc: Pleaca cel mai mincinos Guvern

Luni, 06 Februarie 2012, ora 11:40
3518 citiri
Antonescu si Ponta, despre demisia lui Boc: Pleaca cel mai mincinos Guvern

Liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta au declarat, luni dimineata, imediat dupa ce Emil Boc a anuntat ca si-a depus mandatul, ca se duc la Cotroceni cu un mandat clar: demisia presedintelui Traian Basescu si alegeri anticipate.

"Demisia Guvernului Emil Boc este un fapt bun pentru Romania, este o victorie a tuturor celor care de la inceputul acestui an au protestat cerand o schimbare politica majora in Romania. Este plecarea celui mai incompetent, mai corupt si mai mincinos Guvern din istoria Romaniei, cel putin de dupa 1989. Plecarea Guvernului Boc este un prim pas catre solutionarea crizei politice si este deschiderea drumului catre alegeri anticipate, singura formula democratica, solida, pentru reasezearea vietii politice romanesti.

Odata cu demisia lui Emil Boc se spulbera toata propaganda pe care de aproape trei ani actuala putere o face si pe care am vazut-o si in discursul de adio, la fel de desprins de realitate al premierului. Odata cu demisia lui Emil Boc se arata ca Opozitia politica, opozitia unita, USL, a avut dreptate atunci cand a inaintat diverse motini de cenzura, atunci cand a incercat sa blocheze angajarile de raspundere, iresponsabile de fapt, ale unei guvernari desprinse de realitate, de interesele cetatenilor, indiferenta la orice forma de nemultumire si dezinteresata de orice forma de dialog", a subliniat presedintele PNL, Crin Antonescu.

Liderul liberal a adaugat ca mai sunt doi pasi care ar trebui realizati pentru ca Romania sa iasa din criza politica actuala: "Mai sunt doi pasi care ar trebui impliniti pentru ca Romania sa aiba sansa unei noi si legitime conduceri politice, demisia presedintelui Basescu si alegeri anticipate. Oricum, cu demisia lui Emil Boc se deschide calea, simplu, catre un proces de alegeri anticipate parlamentare, care s-ar putea desfasura pana la sfarsitul primaverii acestui an", a explicat liderul liberal.

Totodata, Antonescu a mentionat ca acesta va fi si mesajul cu care USL se va prezenta la consultarile de la Cotroceni.

Emil Boc si-a dat demisia - Nu ma agat de putere!

La randul lui, Victor Ponta a accentuat ca "demisia Guvernului Boc era necesara" in contextul in care era ceruta de toata lumea: "Demisia Guvernului Boc era necesara. In acelasi timp, fara a uita vreo secunda, ca Guvernul Boc a fost un Guvern care a nu a luat foarte multe decizii, cu adevarat. Deciziile au fost luatre de catre presedintele Basescu.

Ce trebuie transmis: alegeri anticipate si o noua legitimitate pentru Romania. Mai multe va comunicam dupa discutia de azi (luni - n.red.) cu presedintele Basescu. Am spus mereu ca, daca vorbim despre demisia premierului, mergem la discutii si la consultari".

Premierul Emil Boc a anuntat luni ca a decis sa depuna mandatul Guvernului, urmand ca presedintele Traian Basescu sa nominalizeze, dupa consultarile de la Palatul Cotroceni, un alt premier.

Citeste si:
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocatul Adrian Cuculis a dat detalii referitoare la cererea controversată a lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, prin care a solicitat azil politic în Grecia. "Cum credeți că este...
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, rămâne în arest în Grecia până când va fi luată o decizie în privința extrădării în România, unde a fost condamnat la 10 ani de...