Demisia lui Boc, considerata corecta in Hunedoara - afla ce spun liderii politici

Luni, 06 Februarie 2012, ora 20:23
734 citiri
Demisia lui Boc, considerata corecta in Hunedoara - afla ce spun liderii politici

Liderii politici din Hunedoara, atat cei de la Putere, cat mai ales cei din Opozitie, se asteptau la o astfel de reactie a premierului, pe fondul situatiei Romaniei din ultima perioada si a lipsei de incredere din partea romanilor de care se mai bucura PDL.

Presedintele PNL Hunedoara, Ioan Mircea Molot, sustine ca s-a produs exact o parte din ce au cerut romanii in strada, si urmeaza ca si presedintele Traian Basescu sa-si dea demisia.

"Premierul Boc a depus mandatul Guvernului. Era o chestiune de asteptat din partea unui guvern remarcat prin minciuna, incompetenta si coruptie. Din aceasta cauza cetatenii au iesit in strada si au solicitat demisia Guvernului si a presedintelui. Prima solicitare s-a materializat, urmeaza cea de-a doua", a declarat Ioan Mircea Molot.

Presedintele PDL Dorin Gligor sustine ca demisia premierului Emil Boc era de asteptat si este un lucru corect din punct de vedere al neincrederii in fata romanilor.

"Din punct de vedere al situatiei generale, al increderii de care se mai bucura in fata romanilor rezultata in urma aplicarii masurilor de reforma este un lucru corect. Daca este insa bine sau rau doar timpul o va demonstra. Noi ne-am mai dorit astfel de lucruri si dupa ce am chibzuit am vazut ca nu a fost bine. Dar cum va spuneam, din punctul de vedere al neincrederii in Guvern este un lucru corect", declara Dorin Gligor.

Senatorul PSD de Valea Jiului, Cosmin Nicula spera ca demisia lui Emil Boc sa-l faca pe presedintele Traian Basescu sa accepte alegeri anticipate.

"Demisia Guvernului Boc este un lucru foarte bun si sper ca la consultarile care vor avea loc astazi, Traian Basescu sa accepte ideea ca romanii nu mai doresc PDL si nu-l mai doresc nici pe el. Sper ca presedintele Basescu sa accepte alegerile anticipate in luna mai", declara Cosmin Nicula.

Presedintele PRM Hunedoara, Costel Avram, este de parere ca prin demisia Guvernului Boc a castigat democratia, dar va pierde economicul.

"Au castigat democratia si politicul, dar, in schimb, a pierdut economicul. Pe perioada asta nu se schimba Guvernul. Nu sunt sigur ca fac mai mult altii", a declarant Costel Avram.

Deputatul PSD de Valea Jiului, Cristian Resmerita considera ca gestul premierului este normal si asteapta un viitor guvern care sa fie aplecat asupra problemelor romanilor.

"Consider ca este un lucru normal, cerut de majoritatea populatiei, inclusiv de locuitorii din Valea Jiului. Acest lucru s-a vazut prin protestele oamenilor. Popularitatea de sub 10 procente de care se mai bucura PD-L arata clar ca Boc si PDL nu mai sunt doriti. Ramane de vazut ce v-a urma, iar eu sper ca va veni un guvern care sa fie mai atent la problemele romanilor", declara Cristian Resmerita.

Presedintele UNPR Hunedoara, Mihail Rudeanu crede ca demisia Guvernului Boc este un lucru bun pentru stabilitatea Romaniei.

"Consider ca este bine pentru stabilitatea economica a Romaniei si demonstreaza ca democratia de strada functioneaza. Acum se lasa loc partidelor din Opozitie sa vina cu programele lor viabile si sa demonstreze ca pot scoate tara din criza", a declarat Mihail Rudeanu.

Presedintele Traian Basescu urmeaza ca dupa consultarile cu partidele sa faca o noua nominalizare la sefia Executivului.

Citeste si:
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a spus luni, 25 octombrie, la Curtea de Apel București, unde se judecă unul din termenele dosarului Hidroelectrica, în care este acuzată de luare de...
Sursa: Ziare.com