Cum răspunde Emil Boc la acuzația că ar susține proiectul imobiliar al Elenei Udrea din Cluj. Egala măsură pe care o invocă

Joi, 15 Decembrie 2022, ora 18:26
4333 citiri
Cum răspunde Emil Boc la acuzația că ar susține proiectul imobiliar al Elenei Udrea din Cluj. Egala măsură pe care o invocă
Primarul Emil Boc FOTO: Facebook Emil Boc

Fostul ambasador SUA în România, Adrian Zuckerman, a spus că proiectul Transilvania Smart City, în valoare de peste 2 miliarde de euro din Cluj, reprezentat de partenerul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, este susținut de primarul Emil Boc.

”La Cluj-Napoca, în egală măsură, sunt supuse adoptării procedurilor legale toate proiectele urbanistice care îndeplinesc prevederile legii și, în egală măsură, sunt respinse cele care nu îndeplinesc cerințele legale, indiferent de cine le promovează sau finanțează.

Toate procedurile, inclusiv dezbaterile din Comisiile tehnice de urbanism, sunt publice și oricine poate urmări caracterul echidistant al aplicării procedurilor urbanistice”, a declarat Emil Boc.

Cu toate acestea, primarul conduce ședințele Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, unde se aprobă proiectele urbanistice, care apoi sunt votate în Consiliul Local, scrie Știri de Cluj.

”Nu am făcut niciodată nicio declarație cu privire la susținerea sau nesusținerea proiectului amintit de către dvs (Transilvania Smart City, n.red.). O mică parte din proiect a parcurs procedurile legale, iar restul va fi aprobat sau nu în funcție de respectarea condiționalităților urbanistice incidente în cauză.

În concluzie, Primăria promovează sau nu promovează în procedurile legale proiectele în funcție de îndeplinirea sau nu a condițiilor legale, și nu în funcție de investitorul care solicită aprobarea”, a declarat Emil Boc.

#Emil Boc, #proiect, #apartamente, #Elena Udrea , #stiri Emil Boc