1.100 de angajati MAI si MAp, afectati de memorandumul privind pensionarea

Vineri, 16 Ianuarie 2009, ora 18:20
3275 citiri
1.100 de angajati MAI si MAp, afectati de memorandumul privind pensionarea

Peste 500 de angajati din Ministerul Apararii si peste 600 din Ministerul Administratiei si Internelor vor intra, in 2009, sub incidenta memorandumului privind personalul din administratia publica centrala care a ajuns la varsta de pensionare.

Potrivit oficialilor Ministerului Apararii, 509 persoane vor fi vizate, pe parcursul anului, de memorandumul prin care personalul din administratia publica centrala, care a ajuns la varsta de pensionare si care a atins perioada minima de cotizare, este obligat sa iasa la pensie.

Astfel, 5 generali, 191 de ofiteri, 36 de maistri militari si 277 de subofiteri ar urma sa se pensioneze, potrivit memorandumului.

La Ministerul Administratiei si Internelor, in momentul de fata, 194 de cadre - 145 de functionari publici si personal contractual si 49 de politisti si cadre militare - sunt vizate de memorandum.

De asemenea, oficialii Ministerului Administratiei si Internelor au precizat ca, in cursul acestui an, potrivit articolelor memorandumului, alte 407 persoane - 101 functionari publici si personal contractual si 306 politisti si cadre militare - nu-si vor mai putea prelungi relatiile de serviciu cu institutia.

Personalul din administratia publica centrala, care a ajuns la varsta de pensionare si care a atins perioada minima de cotizare, este obligat sa iasa la pensie incepand cu 1 februarie 2009, potrivit Memorandumului semnat de premier.

Potrivit Memorandumului privind restrangerea unor categorii de cheltuieli bugetare in cadrul administratiei publice centrale, "functionarii publici si personalul angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata din cadrul administratiei centrale, care au indeplinit cumulativ conditiile de varsta standard si stagiul minim de cotizare pentru pensionare sau, dupa caz, care au primit decizie de pensionare pentru limita de varsta si au fost mentinute in activitate, inceteaza raporturile de serviciu sau de munca, dupa caz, conform prevederilor legale incidente, incepand cu 1.02.2009".

Presa a aflat de acest memorandum dupa ce CCR a declarat neconstitutionala OUG 230, care interzicea cumulul pensiei cu salariul de la stat. Curtea Constitutionala a declarat, joi, neconstitutionala ordonanta prin care a fost interzis cumulul pensiei cu salariul primit de la stat, CCR admitand sesizarea Avocatului Poporului, pe motiv ca se incalca dreptul la munca si dreptul la pensie prevazute de legea fundamentala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Emil Boc candidează pentru un nou mandat de primar al Clujului. Și-a anunțat candidatura printr-un video pe rețelele sociale VIDEO
Emil Boc candidează pentru un nou mandat de primar al Clujului. Și-a anunțat candidatura printr-un video pe rețelele sociale VIDEO
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţă, sâmbătă, că va candida pentru un nou mandat. ”Îmi voi depune candidatura pentru un nou mandat de primar al Clujului. Vă mulţumesc...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#angajati MAI MAp, #memorandum pensionare, #pensie angajati, #Emil Boc, #Guvernul Boc, #memorandum Boc , #guvern