Angajatii lui Boc nu sunt concediati, pleaca singuri

Duminica, 01 Februarie 2009, ora 17:36
3234 citiri
Angajatii lui Boc nu sunt concediati, pleaca singuri

Cancelaria premierului Emil Boc va avea maxim 154 de angajati, fata de 304 cati sunt in prezent, iar trierea celor care raman se va face pe baza unei evaluari a activitatii acestora.

Nu doar numarul de oameni care lucreaza va fi redus, ci si cheltuielile aferente consumului de benzina la masinile Guvernului si a numarului de minute alocate pentru telefoanele mobile, anunta Mediafax.

Catalin Baba (foto), seful Cancelariei, a precizat ca angajatii vor completa un raport de activitate care sa justifice prezenta lor in aparatul guvernamental. Acesta a spus ca nu intentioneaza sa recurga la disponibilizari de personal, deoarece mai multi angajati "vor pleca singuri daca sunt pusi la treaba".

Inca de saptamana trecuta au aparut informatii care citau surse guvernamentale prin care se anunta ca sefii departamentelor din Cancelaria lui Boc analizeaza toate activitatile angajatilor pentru a vedea care sunt persoanele "in plus".

Catalin Baba a confirmat controalele, dar a precizat ca bugetul redus ii "obliga" sa pastreze doar oamenii performanti. Cu toate acestea el a aratat ca a gasit in Guvern si "oameni buni" si a subliniat ca scopul nu este indepartarea din Palatul Victoria a membrilor PNL.

"Eu nu-i disponibilizez, pleaca ei. Daca nu fac fata muncii, fac rapoarte. Daca nu indeplinesc sarcinile de serviciu, vor primi sanctiuni. Eu nu dau afara pe nimeni, doar ii pun sa lucreze. Oamenii astia nu au lucrat in viata lor, daca ii pui sa lucreze, i-ai omorat", a declarat Baba.

Acesta a mai anuntat ca ca vor fi eliminate sporurile si plata orelor suplimentare.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...