Ziare.com

Audit la Guvern. Cat s-a cheltuit pentru aparatul de lucru al lui Boc

Joi, 05 Iulie 2012, ora 17:26

   

Audit la Guvern. Cat s-a cheltuit pentru aparatul de lucru al lui Boc
Cheltuielile pentru aparatul de lucru al prim-ministrului in perioada 2009-2011 au totalizat peste 8,6 milioane lei, cele mai mari sume fiind alocate pentru salarii, protocol si locuintele de serviciu ale angajatilor, circa 100.000 lei fiind cheltuite si pe deplasarile la domiciliu ale personalului.

Situatia este prezentata intr-un audit finalizat la nivelul Secretariatului General al Guvernului (SGG) si care vizeaza activitatea fostului Executiv.

Auditul releva ca fondurile cheltuite pe parcursul celor trei ani analizati pentru aparatul de lucru al premierului au totalizat 8,65 milioane lei, atat pentru locuinte de serviciu si actiuni de protocol, cat si pentru deplasarea la domiciliu a angajatilor.

Cea mai mare pondere in totalul cheltuielilor o au salariile (5,8 milioane lei), actiunile de protocol (1,5 milioane lei pentru consum pe cabinet, sedinte de guvern si alte sedinte) si costul aferent locuintelor de serviciu (682.655 lei).

Alte fonduri au fost cheltuite pentru deplasari externe (294.256 lei), deplasari interne (212.692 lei) si deplasari la domiciliu (104.770 lei).

Un document redactat de fostul Guvern in martie 2011 indica faptul ca Executivul a cheltuit in 2010 aproximativ 400.000 lei pentru cazarea in Bucuresti a consilierilor guvernamentali si angajatilor SGG.

Pe lista persoanelor indicate atunci din cadrul Secretariatului General al Guvernului pentru care au fost finantate locuintele de serviciu se regasesc 53 de secretari de stat din aparatul de lucru al premierului, subsecretari de stat, consilieri si secretari personali ai premierului, directori de cabinet si inspectori guvernamentali.

La preluarea mandatului, premierul Victor Ponta a anuntat ca toate institutiile au sarcina sa efectueze un audit privind activitatea fostului Guvern, mai ales pentru a constata daca exista grave incalcari ale legii pentru a sesiza organele judiciare ale statului.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1053 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

aveau bani de la fmi

si cand au plecat visteria era " plina ochi"
acu vreau sa vad clujeni la miting.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor