Boc a pus cruce Romaniei

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 21 Mai 2010, ora 18:39
7269 citiri
Boc a pus cruce Romaniei
Foto: Reuters

Emil Boc a spus cu subiect si predicat ca, daca nu taie acum toate salariile si toate pensiile, din iarna nu va mai avea bani sa le plateasca deloc. Este aceasta o sperietoare, care sa ne faca sa primim taierile cu inima usoara, sau este adevarul gol-golut care ne asteapta in viitorul apropiat?

Speriat de posibilitatea ca Romania sa intre total in incapacitate de plata, este la fel de posibil ca anuntul lui Boc sa preveasteasca ceea ce se va intampla oricum, chiar daca taierilor nu se vor opri aici.

Se poate ca anuntul sa aiba doar rolul de a obisnui bugetarii cu ideea ca, intr-o buna zi (nu tocmai foarte departata) pur si simplu nu isi vor mai primi deloc salariile si pensiilor. Iar asta sa vina indiferent cat de mult va taia acum, cat de mult va mai hacui lefurile si in viitorul apropiat, cat de mult vor creste taxele si impozitele. Caci, nu trebuie sa avem niciun dubiu, aceasta este doar prima runda a curbei de sacrificiu. Lipsa de incredere in masurile Guvernului Boc lasa loc oricui sa presupuna orice in legatura cu viitorul sau si al tarii sale.

In Romania acestor vremuri este posibil sa se intample orice pentru ca pana acum guvernantii ne-au demonstrat ca distanta dintre promisiunile si asigurarile lor si realitatea pe care noi o traim zi de zi poate fi infinita. Din acest paralelism te poti astepta sa rezulte cele mai negre, mai sumbre si mai sinistre scenarii, care sa devina apoi cosmarul vietii noastre de zi cu zi.

Boc nici macar nu mai cere intelegere, rabdare, solidaritate. Lucruri pe care seful sau direct, presedintele, le-a invocat de atatea ori cu un accent deosebit de puternic pe solidaritatea tuturor romanilor. La Emil Boc este vorba parca despre un razboi permanent, de un raspuns nervos, incarcat cu resentimente. Intr-un fel este de inteles - critica permanenta, tot mai dura si vehementa a presei in general fata de guvernarea pe care o patroneaza, este posibil sa il fi afectat mai mult decat poate sa duca.

Din moment ce Emil Boc insusi nu mai are intelegere pentru noi, rabdare si nici nu dovedeste ca este cu adevarat solidar, taind si sacrificand in mod egal si clientela politica a partidului al carui presedinte este, restul vorbelor sunt de prisos.

Dialectica comunicarii dintre reprezentantii Puterii si popor va capata, cu timpul, accente si inflexiuni tot mai isterice, tot mai dure si mai contondente. La fiecare masura disperata si ineficienta a lui Boc, Guvernul sau va primi ca raspuns o contra-actiune direct proportionala din partea societatii.

Emil Boc, sub indrumarea spirituala directa a lui Traian Basescu, a scapat economia din frau. Premierul nu incearca sa puna pe picioare economica prin masuri de revitalizare, ci pur si simplu anunta ca nu mai sunt bani, iar din aceasta cauza se iau masuri de taiere a salariilor si pensiilor. Tocmai ne-a anuntat ca, in curand, s-ar putea sa nu mai avem bani deloc pentru plata lor, daca nu taiem cat mai mult si mai bine.

Daca doar taiatul are valoare, in ochii guvernantilor, de reforma si reconstructie a economiei, de insanatosire a unui sistem bolnav si pervers, atunci cred ca ne putem astepta cu totii ca Mos Craciun sa ne aduca, drept cadou, in loc de salarii si pensii cateva kilograme de cartofi, oua si doua trei paini. Dansul pinguinului in care protestatarii din Piata Victoria il imitau pe Boc risca sa deveni in iarna jocul lui Grinch de-a v-ati disparutelea salariile si pensiile.

Atunci solidaritatea nu va mai fi o cerinta, ci o necesitate naturala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Emil Boc economie Romania, #reduceri salarii bugetari, #masuri reduceri criza, #dansul pinguinului Victoria , #guvern
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Eu as spune: ca fiecare isi duce crucea... ;-) Si pt. ai mei "prieteni": LA MUNCA CERSETORILOR! Mergeti la munca sa putem plati pensionarii asa cum trebuie. Nu mai cersiti ca oricum nu o sa primiti. Toti puturosii si cersetorii au pretentii. Dar la munca?