Boc catre sinistrati: Nu va pot promite ca vom reconstrui toate casele

Marti, 29 Iunie 2010, ora 22:57
1857 citiri

Guvernul va finanta reconstructia caselor distruse de inundatiile din aceasta saptamana doar in cazul persoanelor aflate in nevoie, a declarat, marti dupa-amiaza, la Botosani, premierul Emil Boc.

Seful Executivului s-a aflat, marti, in judetul Botosani, pentru a evalua la fata locului amploarea inundatiilor din ultimele zile.

"Nu va pot promite ca vom reconstrui toate casele. Va promit ca, in functie de urgentele pe care le vom identifica, vom sprijini oamenii care sunt in nevoie, dupa ce vom face inventarul la nivelul intregii tari. De asemenea, vom apela la Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, potrivit procedurilor europene, pentru a-i sprijini pe oamenii afectati si pentru a sprijini autoritatile care au infrastructura distrusa", a dat asigurari Emil Boc.

Seful Executivului a aratat ca, dupa ce va fi facuta evaluarea pagubelor la nivelul intregii tari, se va putea sti exact ce suma si cum vor putea fi ajutati oamenii.

"Cert este ca, din putinul pe care il avem, ne vom apleca prioritar sa ii sprijinim pe cei afectati de inundatii", a spus premierul.

Emil Boc a precizat ca Executivul le va asigura sinistratilor din localitatile afectate de inundatii locuinte modulare.

"Avem 1.993 de gospodarii inundate. Vom vedea cate dintre ele vor mai putea fi folosite si cate nu. Am dispus ca pentru situatii de urgenta sa aplicam niste constructii modulare. Vom putea pune la dispozitia oamenilor locuinte modulare, pe care le vor putea utiliza cateva luni bune de aici inainte sau chiar mai mult timp", a adaugat Emil Boc.

Seful Executivului a anuntat, de asemenea, ca a dispus ca toate persoanele evacuate sa beneficieze, in regim de urgenta, de la Rezerva de Stat, de un ajutor insemnand alimente de baza, paturi, apa minerala.

Inundatiile fac prapad in Moldova: 19 morti. Evacuarile continua

14 persoane au murit in ultimele 24 de ore luate de ape, bilantul total, de la inceputul perioadei in care nordul tarii a fost afectat de inundatii, ridicandu-se la 19.

Astfel, potrivit ministrului Administratiei si Internelor Vasile Blaga bilantul arata astfel: o persoana a murit in Alba, una in Bacau, sase in Botosani, doua in Cluj, una in Iasi, sapte in Suceava si una in Vrancea.

Citeste si:
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat miercuri, 17 august, că a cerut Comisiei Europene reducerea substanţială a livrărilor de vaccin împotriva Covid-19 pentru acest an şi...
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...