Boc: Cea mai importanta provocare este executia bugetului

Sambata, 21 Februarie 2009, ora 10:33
1379 citiri
Boc: Cea mai importanta provocare este executia bugetului

Prezent la Cluj-Napoca, la investirea noului prefect al judetului, Florin Stamatian, premierul Emil Boc a declarat sambata ca cea mai importanta provocare pentru autoritatile locale o reprezinta din acest moment executia bugetului.

"Monitorizarea executiei bugetare trebuie sa fie o sarcina de serviciu in fiecare dimineata, altfel ceea ce ne-am propus nu se va intampla", a spus premierul, precizand ca nu doreste sa se mai ajunga la situatia tuturor guvernelor anterioare, "cand adoptam un buget generos iar in noiembrie-decembrie se cheltuiau toti banii care nu se cheltuisera pe proiecte in timpul anului".

"Din bugetul aprobat trebuie sa facem un buget realizat", a mai declarat Boc.

Premierul l-a felicitat pe noul prefect al Clujului pentru numirea sa in functie si i-a cerut sa isi exercite atributiile cu buna credinta si in colaborare cu toate autoritatile locale.

"In calitate de prefect conduceti serviciile deconcentrate in teritoriu, o prelungire a guvernului, de aceea va cer profesionalism si responsabilitate", a spus premierul subliniind ca aceasta "criza economica poate fi oportunitatea extraordinara pentru Romania de a se moderniza", tinand cont ca este pentru prima oara cand se aloca un procent atat de mare din buget pentru investitii.

"Cea mai importanta provocare o reprezinta executia bugetului", a mai declarat premierul subliniind totodata si importanta pe care o va avea in acest sens un proces real de descentralizare.

Emil Boc a dat citire Hotararii de Guvern prin care fostul prefect Calin Platon este numit inspector guvernamental, iar apoi Hotararii de Guvern prin care Florin Stamatian executa, cu caracter temporar, functia de prefect al judetului Cluj.

Stamatian a depus juramantul de credinta cu mana pe Biblie si pe Constitutie si a afirmat ca este o mare onoare pentru el sa fie prefect al judetului. "Imi asum o mare raspundere, intr-un an greu, insa in spatele meu exista o echipa profesionista, impreuna cu care voi lupta pentru binele judetului", a declarat Stamatian.

Boc a participat si la investirea noului primar al Clujului

Tot sambata, Boc a participat si la ceremonia de investitura a noului primar al municipiului Cluj-Npaoca, Sorin Apostu, castigator al agelerilor locale partiale desfasurate duminica trecuta.

Presedintele Biroului Electoral Municipal, judecatorul Emil Beleanu, a citit sentinta de validare a lui Sorin Apostu, dupa care acesta a depus juramantul de credinta.

Emil Boc a declarat ca participa la un moment de suflet si le-a multumit celor prezenti pentru faptul ca, incepand cu anul 2004, cand a preluat functia de primar al orasului, a reusit sa schimbe fata Clujului.

Sorin Apostu, candidatul PD-L, a castigat, duminica trecuta, functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, intrunind 60,48% din voturile valabil exprimate.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Emil Boc guvern, #executia bugetului, #prefect Cluj , #guvern