Boc&Co sacrifica poporul pentru securitatea nationala

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 27 Mai 2010, ora 18:50
7864 citiri
Boc&Co sacrifica poporul pentru securitatea nationala

Condamnati la saracie si faliment in numele sigurantei nationale. Asa poate fi tradus mesajul trimis poporului de catre democrat-liberali.

Cel care a stat ascuns cat timp au fost anuntate si impuse masurile taierilor bugetare de catre adevaratul premier al Romaniei, cel care nici in cadrul propriului partid, al carui presedinte este, nu a fost vizibil, facandu-se mic spre invizibil in spatele iesirilor critice si reformatoare repetate ale Elenei Udrea asupra membrilor PD-L, in sfarsit, cel care indeplineste doar rolul de editor perfect de fraze - Emil Boc, premierul pe hartie doar, a reaparut pentru a ne anunta temeiul legal in baza caruia urmeaza sa fie secerate veniturile bugetarilor.

Emil Boc a introdus adevarata panica in randul intregii populatii a Romaniei cand si-a argumentat baza legala de sustinere a taierilor radicale ale salariilor, pensiilor, subventiilor si celorlalte forme de asistenta sociala. Potrivit premierului, restrangerea (temporara, in viziunea domniei sale) a unor drepturi constitutionale va fi facuta intru apararea SECURITATII si ORDINII nationale, in conformitate cu articolul 53 din Constitutie.

Dincolo de coerenta logica si juridica pe care doar specialistii o vor putea, eventual, dibui si verifica in substanta ei in aceasta justificare legala a reducerilor de salarii si pensii, aranjarea in cuvinte a acestei idei de catre mesagerul Guvernului, Emil Boc, este poate si mai nefericita decat insasi fundamentul legal pentru care "a optat" premierul, atunci cand si-a dat seama ca reducerile bugetare trebuie sa aiba o baza legala. Revenind, Emil Boc a raspuns unei intrebari ce viza explicatia masurilor luate de Guvern pentru restrangerea drepturilor astfel: "Ordinea publica si siguranta nationala ne permit sa facem acest lucru".

Sa incercam sa ne imaginam spre ce orizonturi deschide calea o astfel de justificare. Incotro se pot indrepta gandurile guvernantilor, atunci cand efectele crizei vor lovi cu adevarat in populatia tot mai saraca si mai falimentara? Ce idei diabolice vor putea lua nastere in capul lor, pe baza principiului "ordinea publica si siguranta nationala ne permit sa facem acest lucru...", atunci cand revoltele si nemultumirile celor invinsi de foame si mizerie, inraiti de luni si luni petrecute la limita supravietuirii si a saraciei.

Ce alte masuri vor lua actualii guvernanti, in numele "sigurantei nationale si ordinii publice", atunci cand oamenii vor dori sa isi exprime nemultumirile, gandurile libere, frustrarile, durerile, nedreptatile si batjocora la care sunt supusi de catre intreaga clasa politica? Care este pasul de la a taia cheltuilile bugetare in numele "sigurantei nationale" la interzicerea diverselor forme de manifestare a libertatii de exprimare? Cand va fi invocata pentru prima oara "siguranta nationala si ordinea publica" pentru a pune capat unor manifestatii, unor mitinguri sau unei voci din presa care nu convin Puterii?

Precedentul tocmai a luat nastere, a fost anuntat pe toate posturile, iar ceea ce va urma de acum incolo este o chestiune de timp si de reactie a populatiei la viitoarele masuri de aparare a "sigurantei nationale" a statului impuse ad-hoc de catre guvernanti. Este posibil ca in cel mai apropiat viitor, mai apropiat decat isi imagineaza in cele mai urate visuri cei mai sceptici dintre sceptici, statul roman sa invoce acest argument al apararii "sigurantei nationale" pentru a "edita perfect" si alte legi si fraze cu caracter obligatoriu, executoriu si, in mod necesar, dincolo de posibilitatea de a fi contestate in instanta.

Cum va trebui sa evolueze criza pentru ca actuala Putere sa NU isi piarda mintile si sa interzica pana si un astfel de text, cu argumentul ca instiga la revolta, este discriminatoriu la adresa Puterii, lezeaza "siguranta nationala", pune in pericol "ordinea publica" a cetatenilor si, dincolo de toate, denigreaza si manipuleaza opiniile oamenilor cinstiti. Sau, invers formulat, ce urmeaza sa se petreaca pentru ca, in cel mai apropiat viitor, opiniile si manifestarile libere ale cetatenilor care critica Puterea sa fie interzise si puse sub condamnarea penala in numele "sigurantei nationale"?

Toata aceasta punere in scena exprima de fapt o impunere cu forta a unei idei, a unei opinii, fie ele si ale guvernantilor care au ajuns sa castige puterea in mod democratic. De aici si pana la impunerea cu forta a tot mai multor masuri impotriva populatiei, pe care aceasta va trebui sa le respecte sub amenintarea legii, nu mai este decat o chestiune de timp si de involutie a statului democratic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Emil Boc siguranta nationala, #masuri austeritate sigranta nationala, #ordine publica siguranta nationala, #pensii salarii Emil Boc , #guvern
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Dezastrul Basescu, calamitatea Boc si sinistrul PDL
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Incredibil ! sa citesc 3-4 cuvinte si sa ghicesc autorul . Semnatura unei minti schimonosite , cum numai la liberali poti gasi .