Ziare.com

Boc da raportul dupa sase luni: Am reusit!

de Adriana Toma
Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 23:48

   

Boc da raportul dupa sase luni: Am reusit!
Guvernul "a reusit" sa realizeze 28 din cele 32 de masuri anticriza pe care le-a avut in vedere la inceputul guvernarii, a anuntat premierul Emil Boc, care a prezentat, miercuri, bilantul ultimelor sase luni de guvernare.

"Am analizat pana acum activitatea Guvernului in sase luni de la functionare. In aceasta perioada, dintr-un total de 32 de masuri anticriza, 28 de masuri au fost realizate, iar patru masuri sunt in curs de implementare", a declarat primul ministru.

Seful Guvernului a trecut in revista intreaga activitate a Executivului pe care il conduce, de cand a preluat carma si pana acum. Desi se spune ca laudele venite de la ceilalti cantaresc mai mult, Boc a enumerat cele 28 de masuri anticriza, in prezentarea fiecareia dintre ele inceputul fiind intotdeauna acelasi: "Am reusit sa...".

Printre masurile pe care Guvernul le-a adoptat de la inceputul anului se numara introducerea pensiei minime garantate, micsorarea salariilor sefilor agentiilor si ai companiilor de stat, reducerea veniturilor membrilor in cadrul consiliilor de administratie, dar si modificarea legii achizitiilor publice pentru ca fondurile europene sa fie absorbite mai usor.

"Guvernul a reusit sa mentina nivelul taxelor, si aici ma refer la mentinerea cotei unice de impozitare de 16% si mentinerea TVA-ului de 19% si vom incerca in continuare sa stabilizam indicatorii economici", a declarat Emil Boc.

Acelasi Guvern "a reusit" atat sa construiasca un parteneriat intre sectorul public si cel privat, pe care vrea sa-l continue, dar si sa mentina un curs echilibrat al cursului euro-leu.

Totodata, Guvernul "a reusit" performante notabile si in absorbtia fondurilor europene, mai sustine seful Cabinetului: "As vrea, de asemenea, sa amintesc faptul ca pe absorbtia fondurilor europene am realizat progrese prin simplificarea procedurilor si majorarea cotei de prefinantare la proiectele europene, de la 15% la 20% si de la 20% la 30%".

Guvernul sub Emil Boc si-a indeplinit si angajamentele sociale: "Am reusit sa implementam masuri importante care intra in vigoare de la 1 iulie, adica de astazi: instituirea pensiei sociale minime, in valoare de 300 de lei, medicamentele compensate pentru cei cu pensii de pana la 700 de lei, iefinirea gazelor cu 5% si majorarea venitului minim garantat cu 15%".

Premierul nu a uitat sa aminteasca nici de "alocarea a 20% din cheltuielile bugetare pentru investitii", nici de inceperea investitilor finantate din bugetul de stat, ordin ce intra in vigoare de la 1 iulie, si nici de "schema ajutoarelor de stat pentru IMM-uri majorata de cinci ori".

In contextul in care membrii Executivului au reusit sa puna la punct un program care se anunta a fi unul de succes, "Prima casa" - 20 de banci aratandu-se interesate sa puna la bataie 1,457 miliarde de euro -, mecanismul garantiilor guvernamentale va fi extins si in alte sectoare.

Reusitele nu se opresc aici: "Am reusit pana in prezent sa tinem sub control fenomenul somajului si suntem in stare in continuare sa achitam pensiile si salariile".

Nu doar ca a reusit sa tina sub control somajul, dar actuala guvernare a dat asigurari si si-a asumat public ca va cotinua sa tina rata somajului sub control. Boc a laudat si nivelul deficitului bugetar, care "a ajuns dupa primele sase luni din acest an la 2,7% din PIB, potrivit primelor evaluari, sub tinta convenita cu FMI, de 2,73% din PIB".

Veniturile au fost in primul semestru de 77,23 miliarde lei, iar cheltuielile au insumat 91,65 miliarde lei. Concret, deficitul bugetar a ajuns la finalul lui iunie la 14,42 miliarde lei, putin sub tinta convenita cu Fondul Monetar International, de 14,51 miliarde lei,arata datele preliminare.

Nu in ultimul rand, Boc sustine ca Guvernul a sprijinit atat persoanele fara un loc de munca, cat si firmele care angajeaza someri sau persoane cu dizabilitati, utilizand banii de la Fondul Social European: "Ajutam firmele platindu-le 50% din costurile salariale cu angajatul, pe o perioada de un an de zile, iar in situatii speciale mergand chiar pana la doi ani".

Cele patru "reusite" in curs de implementare

In ceea ce priveste cele patru masuri care nu au fost inca implementate, Guvernul isi propune sa le transforme in alte performante. Asadar, doreste sa sprijine mediul de afaceri prin neimpozitarea profitului reinvestit si se afla in negocieri cu CE si cu FMI pentru incadrarea in tintele de deficit angajate.

O alta masura vizata de Executiv este capitalizarea CEC-ului: "Mentionez faptul ca si aici am pus la dispozitie o suma de bani rezultata din faptul ca nu am preluat la bugetul de stat profitul CEC-ului si a ramas la CEC, practic am realizat o capitalizare partiala si speram ca, prin avizul pe care-l vom primi de la Comisia Europeana, sa putem finaliza si restul capitalizarii CEC-ului, cu suma de bani aferenta".

Un alt obiectiv in curs este Ghidul parteneriatului public-privat, elaborat in prezent de catre Ministerul Finantelor si aflat in avizare la ministerele de resort.

"Ultima masura in curs de realizare este suplimentarea bugetului pentru cercetare, la o viitoare rectificare bugetara, pentru a putea sustine un domeniu important al economiei nationale" a adaugat primul-ministru.

Al doilea plan anticriza

Guvernul nu a reusit sa realizeze doar un program anticriza, ci doua. In sedinta de Guvern de miercuri s-a dezbatut al doilea plan de masuri anticriza. Asadar, Emil Boc a profitat de bilantul celor sase luni ca sa anunte un nou set de "viitoare reusite".

Doua dintre "masurile extrem de importante care se incadreaza si in randul masurilor anticriza pe care Guvernul le-a pregatit" pentru trimestrul III si IV au fost anuntate inca de marti: firmele aflate in situatia de a fi executate silit vor fi amanate la plata sase luni cu conditia sa isi plateasca datoriile scadent si capitalizarea Fondului de Contra-garantare pentru IMM-uri cu 105 milioane de lei.

"Daca nu luam aceasta masura, 56 de mii de firme - cate sunt intr-o asemenea situatie in momentul de fata in Romania - erau in pericolul ca maine sa inchida obloanele, sa trimita oamenii in somaj si nu mai aveam nici un fel de venit la bugetul de stat", a tinut sa sublinieze Boc.

Miercuri, Boc a impartit viitorul program in alte patru masuri menite sa stopeze efectele crizei: extinderea garantiilor guvernamentale, sustinerea investitiilor publice in trimestrul III, achitarea catre firme toate datoriile restante la rambursarile de TVA, restructurarea agentiilor guvernamentale, neimpozitarea profitului reinvestit si un sistem mai amplu de sprijinire a firmelor care angajeaza someri.

Dupa ce a anuntat extinderea garantiilor guvernamentale, Emil Boc a trecut la sustinerea masiva a investitiilor publice in trimestrul III, prin aducerea din trimestrul IV a banilor alocati investitiilor in trimestrul III.

"In al treilea rand, am decis sa achitam firmelor toate datoriile restante la rambursarile de TVA. Stim ca reprezinta o problema a economiei intarzierile la rambursarea de TVA, datoriile pe care statul le are fata de diversi agenti economici cu privire la TVA.

In al patrulea rand - restructurarea agentiilor guvernamentale: reducerea cu 50% a numarului agentiilor guvernamentale, prin desfiintarea si comasarea acestora, cu exceptia acelora care sunt negociate cu UE si fac parte, evident, din acquis-ul comunitar. Restul, 50%, jos, din aceste agentii guvernamentale. Iar termenul pentru implementarea acestei masuri il reprezinta data de 15 iulie.

In al cincilea rand, este vorba de neimpozitarea profitului reinvestit. In al saselea rand, dorim sa oferim un sprijin concret firmelor care angajeaza someri prin faptul ca timp de noua luni de zile le vom putea acorda o reducere de 50% din cheltuielile pe care le au cu achitarea contributiilor sociale legate de salariatul, de somerul pe care il angajeaza", a explicat premierul.

Citeste mai multe despre bilant Guvern Boc masuri anticriza Boc
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2872 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
81 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Felicitari Guvernului Boc!

Alooo, cetateni, asezati-va linistiti la locurili voastre!

 

Piticania asta de Boc, ha, ha, ha!!!

A fost indoctrinata in fiecare zi cu ura de clasa in timpul orelor de invatamin politic si vigilenta proletara pe cind facea stagiului militar la trupele de Securitate inainte de Dec. 899. Basca in anii facultatii cind dadea cu limba sa uascrista pe toate bancile si toti peretii ca, sa se umple aula de energie revolutionara iar acum s-a trezit mare prim-ministur in economia de piata. El impreuna cu securistul sef Basescu, alt pietar convins vor pune defintitv tara pe butuci. Ce vor ditruge ei si pudeleii nu se va putea repara nici in 7 generatii de oameni normali la cap.

De aceasta data nu mai merge

Fiecare guvern ( PSD, CDR, PNL ) cand si-a prezentat bilantul a reiesit ca a facut o treaba nemaipomenita, ca a rezolvat toate problemele si ca are doar mici lipsuri si alea in partile neesentiale.
Fiecare guvern isi punea in fata atuurile :
CDR-ul - democratizarea vietii politice
PSD-ul - realizarile economice, NATO
PNL-ul - cresterea economica

Desigur ca toate guvernele au avut carente major , dar macar aveau una, doua zone unde chiar facusera cate ceva.
De aceasta data, sincer nu identificam nici macar 1 ( una) realizare majora indiferent in ce domeniu.
Tragedia este ca aceasta perioada este una extrem de dificila si acum chiar ca am fi avut nevoie de un guvern solid si de un prim ministru de exceptie.

PS. Un prim ministru de exceptie avem totusi :)

pt. bok

aireusitpepeesdamatipiticborit

DA , EI AU REUSIT !

In tot ce si-au propus : au indeplinit visul presedintelui printr-o majoritate covarsitoare , reunificand FSN-ul ; au infiintat un minister pentru sifonarea banilor publici catre campania odraslei prezidentiale , spre satisfacerea narcisismului politic a unui presedinte care a uitat ca tocmai pentru aroganta unuia cu prea multe oua a castigat dansul alegerile acum 5 ani ; au impins efectele crizei cat mai in toamna pentru ca " Basescu sa nu poata fi invins " , uitand ca totusi totul se plateste , iar 20 de miliarde de euroi nu se dau inapoi precum o canita cu ulei sau una cu faina imprumutate de la vecina ...
Au reusit , in tot ce si-au propus ! Chestia este ca nu si-au propus nimic pentru noi ...

discuta despre economie "inteligentii" jerome, gelu si delta

m-am lamurit :))))

mai asta cu table pe umar de-ti spui acum Vantu si alte "de-alea"

nu discut nici un fel de economie ....n-am de ce .
Boculet cu gurita lui a spus in februarie ca a platit toate datoriile Romaniei .
Cauta si vei gasi .....voi tablagii din PDL aveti o arhiva bogata . Cauta si posteaza daca ai curaj .
Ce economie sa discut cu voi ?
Hai ....da-i inainte cu copy-paste ...ca te inainteaza in functie .( nu spun grad deoarece nu cred ca mai apartii vreunui servici .....esti din cei pusi pe tusa dar ai in sange turnatoria si intriga )

Vantu-Patriciu-PRESEDINTE, lasati vrajala!!!

Basescu a luat sute de milioane de lei de la FNI lui Vintu. Asa ca, ciocul mic si joc de glezne.

Tovarase militian "economia" nu-i pt. tine. Emil Boc a platit datoriile catre furnizori, nu datoriile ROMANIEI facute de Tariceanu

Datoriile Romaniei lasate de tariceanu sa le platim noi, desteptii si tu tablagiul PSD-ist, ti-au fost lasate in scris de pe site-ul ministerului de Finante de poetul Vosganian:

♦ MEF: Raport privind datoria publica 31 decembrie 2008


27,3 de miliarde de euro = de 2x cat imprumutul FMI

Datoria PUBLICA interna = 15 miliarde de euro > decat imprumutul FMI

(DP ext = 11 miliarde de euro)

*DP 31 decembrie 2007 = 82.303,2 mil lei = 19,94% din PIB
Produsul Intern Brut: pentru 2007 412.762 mil lei

Datorie publică guvernamentală = 92,50%
Datorie publica locală = 7,50%


*DP 31 decembrie 2008 = 109.118,2 mil lei = 21,65% din PIB
Produsul Intern Brut: pentru 2008 = 503.958,7 mil lei

Datorie publică guvernamentală = 92,43%
Datorie publica locală = 7,57%


Produsul Intern Brut: pentru 2007 412.762 mil lei iar pentru anul 2008 503.958,7 mil lei

* include datoria garantată de stat si de autoritătile administratiei publice locale

http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/buletin/executii/rap_dat31dec2008.pdf
http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/buletin/executii/rap_dat31dec2008.pdf

DATORIILE lasate de tariceanu le platesti TU din buzunar

Asta e in C H I N E Z A nu te chinui sa pricepi

Am venit, am vazut, am invins ! (CE?!)

Ei, daca "au reusit", merita o cununa de lauri ! EI, poate au reusit... Intrebarea care se pune este : NOI, ce-am reusit ? Nu vorbesc despre mine in particular, ci despre toti cei care in aceste sase luni au simit pe pielea lor "reusitele" guvernului Boc. Ce inseamna sa vorbesti fara sa gindesti ! Ce ai "reusit", d-le Boc ?!

Serviciuri, Serviciuri ...pt....Oligofreni!--------- Voiculescu cauta Oligofreni "mai superiori" decit GeluOligofrenu Jegul Guitza Aiurea prin Potaia23

Aplicatiile se vor trimite la Antena3

in atentia "maestrilor oligofreni" DANA GRECU si RADU TUDOR

Interviul va fi cu "oligofrenii speciali" BADEA , STAN si CIUTACU

Penalii au intrat in vrie

disperare mare flacai si fete, de la 14.5% o sa fiti in jur de 10%, nu mai aveti bani sa prostiti lumea...
P.S. In legatura cu plusurile pe care vi le dati in nestire si in de'menta, v-as putea contracara, e simplu, dar pur si simplu nu ma obosesc sa folosesc programul Tor, sa vezi ce s-ar inclina balanta.Bai papagalilor, repet, aci pe forum ati gresit directia, cei pe care ar trebui sa-i vrajiti cu manevre de-astea sunt la tara si n-au legatura la net.Va fi o veselie generala cand o sa-i vedem procentul crinutei rebele.

Antikăcatpatrician

arăți ca un k/acat,limbric portocaliu și defect! mă k/ac pe tine și pe mă-ta,jigodiilor nemernice!

m-dam lia_papadia

doamna lia o sa va bata Cel de sus ca faceti bancuri proaste pe seama unui p.m. cinstit si bine intentionat !
ce faci matale daca nu ai bani si vrei sa traiesti totusi normal - hai ca esti iar cu polonikul in cap si fakaletul in mana ... mesteca pana nu mai ai ..aliva !

NIMIC PENTRU STOPAREA CRIZEI

Dl.Boc considera ca A REUSIT si nu am motive sa nu il cred.El se refera la lucruri necunoscute noua si anume la deturnarile de fonduri a la ridzi in folosul pdl si al lor personal.Este de laudat dl.Boc pentru sinceritatea cu care ne informeaza ca JAFUL asupra nostra a avut suces.Continuati dl.Boc;SA TRAITI BINE.

"Marele Turnator si Hot Voiculescu", in sik..tirul mor..tilor mor..tilor tai!!!

De oligofren cre..tin si im..be..cil tu cel ce semnezi cu acest pseudonim minca-v-ar mor..tea sa va manince pe toti securistii tranzitiei care ati nenorocit aceasta tara. In rest, explica bai ja..vra turbata ce diferenta exista intre Voiculescu si Basescu vis-a-vis de turnat? Amindoi au turnat in anii epocii de aur iar Basescu a facut chiar mai mult decit atit. Asa ca, du-te in bulanul lui Traian de oligofren ce esti bineiteles si cu mor..tii dar si cu vii tai.

"Marele Turnator si Hot Voiculescu", in sik..tirul mor..tilor mor..tilor tai!!!

De oligofren cre..tin si im..be..cil tu cel ce semnezi cu acest pseudonim minca-v-ar mor..tea sa va manince pe toti securistii tranzitiei care ati nenorocit aceasta tara. In rest, explica bai ja..vra turbata ce diferenta exista intre Voiculescu si Basescu vis-a-vis de turnat? Amindoi au turnat in anii epocii de aur iar Basescu a facut chiar mai mult decit atit. Asa ca, du-te in bulanul lui Traian de oligofren ce esti bineiteles si cu mor..tii dar si cu vii tai.

TUNURILE GUVERNAMENTALE -e prima reusita

TUNURILE GUVERNAMENTALE - e prima reusita in interesul PARTIDULUI care te-a nuit in functie....Nu mai zic de " TUNUL EBA " - sti la ce ma refer Tovarasul BOC - prin ordonanta care FUFA de RIDZI - este nevinovata , nu mai zic de cealalta FUFA...
La fiecare inceput de luna avem onoarea sa asistam la scumpiri
Sa intelegem ca pina in semptembrei mai aveti de dat 4 TUNURI = JAFURI
Interesanta givernare - "VOI TRAITI BINE si noi LA GREU "

se jefuieste cu ordonante la ordinea zilei

Am uitat sa mai arat ca aceasta GUVERNARE a impus primarilor din teritoriu sa fure cu H.C.L. - iar presedinti consiliilor judetene cu H.C.J.
Atit de la BUGETELE LOCALALE cit si cele JUDETENE -in baza hotararilor locale si judetene se JEFUIESTE CETATEANUL cu buna stiinta ....apar pe post si spun ca e "CRIZA " - " RECESIUNE 'etc....
Ce pretentie sa avem la actuala MILITIE si INJUSTITIA din ROMANIA ??? -ne mai trebuie pe putin 2 -4 generatii pina cind si in ROMANIA va exzista o POLITIE si o JUSTITIE INDEPENDENTA ....

Un cintec pentru iubitii nostri conducatorii

NOI SUNTEM PIC , POC si BOC cei m-ai prosti baieti din bloc.

Ati uitat ceva!

Va mai dau 100 lei, ajutoare de stat!

ma intreb,

oare de ce concetatenii mei stiu doar sa arunce cu noroi depre ce a facut unul sau altul?! La 19'00 a fost publicat un articol despre noul cod al sanatatii, si vad ca pana acuma nu a indraznit nimeni sa scrie daca este ceva pozitiv pentru sistemul sanitar romanesc sau nu !!! Asa ca am ajuns la concluzia ca toti cei care scrieti aici, pe forum, sunteti persoane carora nu le pasa intradevar de viitorul acestei tari ci dimpotriva de un interes personal egoist , tipic pentru cei josnici !!!!

ptr Vik

ei uite ca eu unl am citit
Si-ti pot spune ca e o mare cacialma . Deci se vorbeste ca AZI , la aceasta ORA , in acest MOMENT exista noi reguli in sanatate care o vor face sa mearga "brici " .
Asa e ? ...da
Numai ca aceste reguli se vor pune in discutie timp de doua luni de-acum inainte .
Si-atunci ce merge BRICI?
Care e rezultatul de peste 2 luni , de se stie deja de-acum ca totul va merge BRICI ?
Mi-e un pic de lehamite prietene deja cind vad vreun articol cu privire la declaratia vreunui ministru al acestei guvernari .
MINCIUNI CIOCOIESTI .

Se ajita unii pe aici sa demonstreze ce bincuvantare a fost Tariceanul , masonul .

Ce bine e de noi , ca nu mai avem petrol si rafinarii .

Vanzatori de tara , asta sunteti !

Rusine !

Ce-o sa le spuneti copiilor vostri !?

Alooo cetateni !

Vor LIBERALII sa strice ce a realizat guvernul d.lui BOC,printr-un crin ofilit si repetent.

O cacialma

Mai "OD", a reusit pe dr.aku, Boc al tau Ar trebui sa stati ascunsi, sa nu mai iesiti in lume. N-ati reusit nimic din ce-ati promis printr-o smecherie ieftina.Are dreptate "LIA" ! Mint, asa, de la obraz ! Parca romanii ar avea cite un sac in cap...Nu vad, nu aud, nu simt...Guvernul asta este o cacialma.Cel mai slab guvern.

Serviciuri, Serviciuri ...pt....Oligofreni!--------- Voiculescu cauta Oligofreni "mai superiori" decit GeluOligofrenu Jegul Guitza Aiurea prin Potaia23

Aplicatiile se vor trimite la Antena3

in atentia "maestrilor oligofreni" DANA GRECU si RADU TUDOR

Interviul va fi cu "oligofrenii speciali" BADEA , STAN si CIUTACU

bok mikul securist de la trupele de securitate

bok e cel mai mare dobitok si cel mai prostt din toti prim ministri romaniei

Remember

Va mai dau o suta de lei...

REALIZARILE boc-ULUI ........SARACIA ROMANULUI...

Biserica si statul sunt cele două fete ale ipocriziei institutionale care face din Romania o entitate incertă: nici stat laic, nici religios, nici democratic, nici totalitar. Un stat al aparentelor, al umbrelor, al culiselor, in care functionează principiul "eu scarpin pe burtă măgarul tău, tu scarpini pe burtă măgarul meu". Si uite asa se intinde raia!
Ne pregătim să construim o Catedrală de 400 de milioane de euro. Preferam ca Biserica, dacă are banii ăstia, să fi construit cu ei spitale, cămine de bătrani, leagăne pentru copii orfani, centre de asistentă socială. Să dea burse de merit si sociale. Să facă voia Fiului Domnului. Dacă popii si enoriasii ii mai inteleg mesajul.
Asa, o să avem parte de un mall religios, vorba lui Răzvan Mitroi. De unde Divinitatea e alungată de zarafi. Asta spune multe despre "religiozitatea" poporului roman.
Sigur, Băsescu vanează voturi pe unde poate. Cum e sef al statului, si dacă nu există evenimente, pentru el se pot inventa. Doar că nu băi de multime asteaptă romanii de la Presedinte. Mai ales in plină economică, si pe deasupra cu un guvern condus, Dumnezeule mare! de Boc cel mic.
Anul ăsta este extrem de priculos pentru clasa politică, in general, nu doar pentru Traian Băsescu. Decontul s-ar putea să fie foarte dureros. Pentru noi toti. Si nici cu slujbe nu vom mai reusi să indreptăm răul făcut de dragul catorva voturi in plus...

cum de au fost romani ieratori cu becali

pai parea ca isi facea singur dreptate si romani sunt convinsi ca aceasta este o solutie viabila domnul boc
daca vei evita sa se faca asa ceva inseamna ca iti indeplinesti treaba
a atentie
nu prin politie politica tre sa faci asta ci prin performanta economica si nu numai

FELICITARI GUVERNULUI BOC!

Intr-o asemenea criza mondiala si criza spirituala romaneasca,nici Pius al XVI-lea nu reusea mai mult!
Asa ca voi politicieni verosi,bolsevici perimati,voi moguli capatuiti pe conturile de partid si de stat al raposatului,si voi mancatori de ciocolata de forum,respirati adanc si mai faceti pauza!

 

zi-se tovarasa militian AARON

a sunat adunarea ? ....nu mai razbeste domnita Ralu si Dez sau Lia sau cum il mai cheama pe celalat militian ?
Partz duduie ....partz .
Ca si in cartea domnului Ianolide ....cind nu mai aveau argumente , comunistii spuneau : "noi avem puterea ...noi suntem puterea ....facem cum vrem noi "

va multumim domnule P.M.

e foarte bun Boc si mai ales trebuie respectat pentru ca nu a furat ca predecesorul lui !
a reusit sa adauge cate un plus pe ici pa colo, desi e greu dupa "teapa trepadusilor" tradiceanu si molahii_mogulii lui !
Felicitari p.m. ca ne ridici incet dar sigur nivelul de trai; mare ar fi bucuria sa-i vedem pe hotii-ciminali judecati si condamanti pentru toti banii furati (ilici-nastase-tradiceanu-patriciu si ciumetii lor G 322 !!!)atunci sa vezi prosperitate si claritate .

Piticania asta de Boc, ha, ha, ha!!!

A fost indoctrinata in fiecare zi cu ura de clasa in timpul orelor de invatamin politic si vigilenta proletara pe cind facea stagiului militar la trupele de Securitate inainte de Dec. 899. Basca in anii facultatii cind dadea cu limba sa uascrista pe toate bancile si toti peretii ca, sa se umple aula de energie revolutionara iar acum s-a trezit mare prim-ministur in economia de piata. El impreuna cu securistul sef Basescu, alt pietar convins vor pune defintitv tara pe butuci. Ce vor ditruge ei si pudeleii nu se va putea repara nici in 7 generatii de oameni normali la cap.

 

De cind a ajuns prim-ministru Boc!!!

Isi zmulge citeva fire de par din crestetul capului in fiecare seara inainte de culcare ca, sa nu mai aiba posibilitatea sa-l eclipseze pe Basescu chiar si la par.

ha , ha ., ha

hai ca asta e buna Gelule

Serviciuri, Serviciuri ...pt....Oligofreni!--------- Voiculescu cauta Oligofreni "mai superiori" decit GeluOligofrenu Jegul Guitza Aiurea prin Potaia23

Aplicatiile se vor trimite la Antena3

in atentia "maestrilor oligofreni" DANA GRECU si RADU TUDOR

Interviul va fi cu "oligofrenii speciali" BADEA , STAN si CIUTACU

Ce PLM o reusit asta

sa faca k.katu powder?
O bramburit toata economia si o reusit sa-si instaleze lighioanele pe pozitzii.
Talhar de drumu mare si mincinos notoriu

Serviciuri, Serviciuri ...pt....Oligofreni!--------- Voiculescu cauta Oligofreni "mai superiori" decit GeluOligofrenu Jegul Guitza Aiurea prin Potaia23

Aplicatiile se vor trimite la Antena3

in atentia "maestrilor oligofreni" DANA GRECU si RADU TUDOR

Interviul va fi cu "oligofrenii speciali" BADEA , STAN si CIUTACU

asa NU

Ghita,il stiu si eu!"Editeaza" aer cald..un demagog propagandist PCR..nu astept nimic de la unul ca asta. Nimic bun,evident.

Ghita ! Asta e pigmeu cu nasu mare,precum Pinochio !

Adevarat ! Ce PL-le noastre a facut ? Economia a ajuns in punctul de NOT RETURN ,si el se bate in piept ?
In cinci luni va fi matrasit afara,pentru ca MARIONETISTUL de apa sarata va lua drumul pribegiei.Oare nu ar fi bine sa-l urcam pe o nava cu munitii,sa-l indreptam spre apele Somaleze,Yemenite si sa mai dam si un telefon "baietilor veseli"sa-l astepte.....

Gluma ca gluma dar colapsul economic in care ne inglodam pe zi ce trece,ma ingrozeste.Sobolanii care au condus tara vor parasi primii corabia romineasca,iar prostii vor ramine sa plateasca datoriile facute de tagma coruptilor. Ce a facut Boc ?
1. Un program "Prima cocioaba" care este un colac de salvare a speculantilor din imobiliare ?
2. A facut mare vilva cu reducerea salariilor rusinoase ,si a fatat un soricel maimic decit el ?
3. A introdus o taxa minima tuturor companiilor care nu plateau nimic ? Laudabil ! Dar efectul este trecerea acestor companii in falit s-au la lucru pe sub masa.
4. A supt de la FMI bani cu care chipurile va inbunatati INFRASTRUCTURA, si in final banii s-au spulberat pe expropierea terenurilor speculantilor din mai toate partidele. De aia nici un partid nu tipa,toti profita si prostul care munceste va plati imprumutul vre-o 29 ani.

Nu asi avea loc sa descriu toate mismasurile acestui guvern,dar cred ca toata lumea intelege.Nici un partid ( PSD,PNL,PD-L etc.) nu a facut si nu va face nimic constructiv pentru omul de rind.Aveau dreptate Anarhistii nascuti din framintarile anilor revolutionari 1905-1917-1823......nici o forma de guvernare bazata pe profit maxim,pe legi care sa ingradeasca libertatile,nu termina decit in coada de peste.

Basescu i-a numit pe amandoi

Daca Boc si Tariceanu au putut sa fie prim ministri inseamna ca oricine poate.

Pentru dl Jerome

Am rugămintea nu inteleg care este prim ministru de
exceptie.

Fenomenal!

Iata ca mai sunt 4 masuri si guvernul a realizat tot ceea ce si-a propus.Rezultatele ce mai conteaza?

 

asta da stire

e ca si aceea data de Basescu cum ca Romania va iesi din criza o data cu restul lumii .Evrica !!! .....s-a inventat apa calda !!!.
DAR .....putem si noi sa stim care sunt aceste masuri ? .....sau sunt secrete ?
Asa ca sa nu vorbim numai ca sa ne aflam in treaba ....ultima informatie de presa era ca in 6 luni parlamentul a votat doar o singura lege .
Sau asta e altceva ?
Hai ....la vot toata lumea .

 

au reusit asta

1)*************
2)*************
3)*************
s.a.m.d. pana la 28
nota * = nimic + CIRC!

Continuare

AM REUSIT , da este foarte adevarat,
1.Am reusit sa avem cele m-ai mari deturnari de fonduri,europene
2.Am reusit sa avem ce-i mai corupti ministrii,
3.Am reusit sa indatoram tara asa cum nici comunistii nu au reusit
4.Am reusit sa distrugem sistemul de sanatate,
5.Am reusit sa distrugem agricultura ,
6.Am reusit sa distrugem turismul,
7.Am reusit sa distrugem ifrastructura ,
8.Am reusit reinstaurarea nepotismului ,
9.Am reusit sa distrugem mineritul ,
10.Am reusit sa distrugem transporturile,
11.Am reusit sa distrugem industria , de
Autocamioane, Tractoare , Aeronautica ,Siderurgica ,
(Metalurgica),etc.
12.Am reusit sa ne imbogatim ilicit pe spatele contribuabilului ,
13.Am reusit sa subjugam JUSTITIA,
14.Am reusit sa destabilizam sindicatele ,
15.Am reusit sa falimentam TARA,
16.Am reusit sa facem niste proiecte imbecile de sistematizare ,
17.Am reusit sa ajutam Intreprinderile Mici si Mijlocii ce ne varsa noua ciubucul cel m-ai gras in conturi,
18.Am reusit sa sufocam Intreprinderile Mici si mijlocii care nici macar nu vor sa ne bage nimic in conturi,
19.Am reusit ca subordonatii nostri sa aibe salarii pentru a ne pupa pe noi in C.U.R. cind le dam comanda,
20.Am reusit sa ne imbogatim familiile prin tot felul de matrapazlicuri,
21.Am reusit sa avem masini de lux in fortele speciale ale ministerelor,
22.Am reusit sa fim protejati prin imunitatea de care dispunem ,ca am facut departamente care apara interesul nostru si nu al tarii,
23.Am reusit prin legi ticluite sa facem in asa fel ca Parchetul sa intre in imposibilitatea de a se auto seziza in actiunile de coruptie,invocind imunitatea,
24.Am reusit ca in 20 de ani de cind unii au ridicat glasul impotriva unui sistem ,sa punem un alt sistem la punct in care sa nu m-ai fie nimeni capabil in a ridica vreodata glasul,
25.Am reusit sa indatoram populatia ca nimeni altcineva , oferindule ideei desarte,
26.Am reusit ce-a mai mare migratie din Romania spre alte locuri pentru a supravietuii27.Am reusit sa spulberam visurile tineretului la o viata decenta,
27.Am reusit sa va omorim pe santierele patriei ,prin lipsa de protectie a muncii,
28.Am reusit sa va simtiti ca TRAITI BINE ,

Acestea sunt cele 28 de reusite ale noastre ,pe celelalte care au m-ai ramas vi le vom spune dupa ce ne ve-ti realege in Noiembrie ,CETATENI AI ROMANIEI DORMITI LINISTITI GUVERNUL SI PRESEDINTELE VEGHAZA LA SOMNUL VOSTRU . DAR NU UITATI CINEVA SPUNEA ASA : "SOMNUL NATIUNII CREAZA MONSTRII".

SA NE TRAITI BINE MACHIAVELELOR

"Realizari"

1. S-a imprumutat 7 mld euro, pe piata libera, la dobanzi enorme, pe care va trebui sa-i dam inapoi
2. S-a imprumutat 20 mld. euro la organisme internationale, va trebui sa-i dam inapoi
3. Scaderea economica va fi probabil 9%
4. Nu s-aatins de veniturile "nesimtite" din sistemul bugetar
5. Se lauda cu un somaj de 5%. Cati taie frunza la caini, in sistemul bugetar? In privat au fost dati afara cu nemiluita
6. Ce obiective de investitii au fosr demarate? Niciuna.
7. In educatie n-a facut nimic din programul de guvernare. Ministra educatiei i-a "inmuiat" barbatia
8. Incet, incet, CFR, de ex., ramane fara bani de salarii. Berceanu si-arata muschii, tipa ca-i da afara, dupa care nu mai face nimic.
9. Se lauda cu realizari pe care nu le vede nimeni.
10. Boc=Ceausescu

 

O idee pt. d-l Boc

Sa treaca toata populatia la stat, sa le asigure salariile din buget, cu somaj zero. Uraaaaa. O idee geniala.........

s-a imprumutat ca sa acopere DATORIA lasata de Guvernul PSD.PNL de 27,3 de miliarde de 2 ori cat imprumutul FMI

In rest, draga s v, daca nu esti prost informat, cred ca minti.

Nimic din ce spui tu nu e adevarat. Asteapta sa apara declaratia lui Emil Boc ca sa-l injuri, dar nu minti, ca-ti pierzi credibilitatea.

L-am ascultat

Stiu din declaratiile sale ca a platit 2 mld euro datorii lasate da Tariceanu. Sunteti prost informat.

daca l-ai ascultat atunci inseamna ca nu stii economie

de unde crezi ca se platesc salariile si pensiile pe criza cand economia nu merge iar tariceanu a lasat doar DATORII ?

Care este adevărul

Pană acum era vorma de o altă sumă.

Vantul-Patriciului

ești alt c/ăcat,mincinos bășinos!nu uita să ne iei pu!ile
la mișto,c/ăcat portocaliu și jegos!

Nu se poate face o asemenea comparatie

Am credinta că vom avea momente de nostalgie după
Ceausescu

Bai frate

Eu unu cred ca am scapat MOTORU ECONOMIEI in balta. Iar domnu Boc se lauda ca A REUSIT sa-l scoata. Pe aceasta cale il avertizez sa mai astepte macar pina la sfirsitu anului cind poate sa- alimenteze la sistemu energetic mondial. Are ocazia sa faca economie la artifici. Sa TRAITI BINE macar pina atunci.

 

ce-ati reusit,maaah?un *** cu motz...

bocule,ai reusit sa i-o s..u.g.i lu sef-tu fara sa te apleci si sa te p.i.ss.hi in capul celor care te-au votat...partea proasta e ca,saracii,stateau cu gurile deschise...voi numai de bataie mai stiti,mizerabililor...si voi si trantorii aia din (asa zisa)opozitie

 

Vorbeste mah frumos , ca mai citeste lume pe-aicea !

Nesimtitule !
Toti liberalii sunteti asa spurcati la gura !??

alupitegus bai mucosilor !!!

liberali ???????? KAKATII astia sunt liberali ? ce distractie pe ei ca se chinuie Berceanu sa stopeze jaful patronat de patricieni ! jegosilor ! ati intrat in istoria post comunista ca guvernul noricilor si caltabosilor.

d jerome!

ce sa asteptam de la strutzocamila asta?(alianta) d stolojan an incercat sa-si impuna ministrii pe care-i credea el buni nu-i asa?(firesc daca esti numit prim ministru)si-a luat "jucariile" si a plecat daca i s-a impus altceva!acuma dupa guvernarea asta (dupa ce ies)poate le gasim si lor ceva bun. dar pana cand cu jumatati de masura?

 

Am trait luni de impliniri maretze

Sub conducerea maretului Prim Ministru, carmuit cu pricepere de Marele Carmaci am ajuns "sa traim bine" cu adevarat.Nu este domeniu care sa se poata plange.Inca sase luni la fel si ajungem in RAI.

 

Am trait luni de impliniri maretze

Sub conducerea maretului Prim Ministru, carmuit cu pricepere de Marele Carmaci am ajuns "sa traim bine" cu adevarat.Nu este domeniu care sa se poata plange.Inca sase luni la fel si ajungem in RAI.

 

a reusit

MAI TRAITI?!

 

...............

Ati reusit ,ambele partide,sa va faceti de ras!Cel mai slab guvern de dupa Lovilutie...

 

da mai vaticanule

ca asta vrei sa arati.si care afost cel mai bun? vino cu argumente,daca ai vreo logica.

aaaaaaaaaaa

Iti raspund eu.Isarescu.

Doar el o crede

Ce sa zica si boc acuma? ca a dat chix?! NU...in conceptia lui el a reusit!! Chit sa tine impozitul pe venit la 16%, o masura idi-oata si cu efecte din cele mai nasoale. Bogatanii ar tb. sa plateasca mai mult de 16%, de exp. senatori, notarii, aviocatii, patriciu, si altii. Acum, si pe fondul crizei, nu mai au bani de pensii, salarii bugetrare, educatie, spitale, etc. Dar el a "reusit"... BANII PUBLICI SE DUC SI PE APA SAMBETEI, pe distractii stu-pide de 2 mai, pe salarii enorme la niste tem-beli care taie frunzxa la caini prin regiile de stat, pe contsructii si amenajari inutile, etc

 

pitic nerusinat

Acestui ciine de curte a marinarului i-a disparut orice urma de bun simt.El chiar ne crede prosti. Sau orbi. Nu a aplicat nici o masura anticriza .

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor