Boc, dat in judecata de Daniela Andreescu, fosta sefa SGG

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 15:19
5870 citiri
Boc, dat in judecata de Daniela Andreescu, fosta sefa SGG

Daniela Andreescu, fosta sefa a Secretariatului General al Guvernului, demisa in noiembrie anul trecut, dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) a acuzat ca este in conflict de interese, il da in judecata pe premierul Emil Boc, cerandu-si inapoi postul.

Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Andreescu s-a aflat in conflict de interese. Conform ANI, din pozitia de sefa a RA-APPS, Andreescu a atribuit familiei sale mai multe spatii administrate de aceasta institutie.

Aurel Teodorescu, sotul acesteia, a inchiriat un spatiu al RA-APPS, institutie de stat aflata in subordinea sotiei sale. In plus, fiica lui Andreescu din prima casatorie, Irina Zisman, a fost angajata la AVAS, o institutie coordonata tot de aceasta.

Doru Giugulea, avocatul Danielei Andreescu, a declarat marti la Antena 3 ca nu exista dovezi potrivit carora Andreescu ar fi fost in conflict de interese si ca actiunea in instanta, care a fost introdusa in urma cu o luna, vizeaza repunerea acesteia in functie.

"Doamna Andreescu fost data afara ca si cum premierul Emil Boc este pe propria mosie, iar angajatii de stat, functionari publici, pot fi dati afara dupa bunul plac al unui vechil, cu toate ca a lucrat atata timp in structurile guvernamentale", a spus Doru Giugula.

Reprezentantii ANI precizeaza ca Andreescu nu este functionar public, ci are rang de demnitar, a fost instiintata cu privire la demararea verificarilor, si ca aceasta a solicitat documentele privind aceste verificari, insa ca, potrivit legii, acestea nu pot fi transmise persoanei care este in vizorul Agentiei.

"Situatia aici a fost clara, legea interzice expres participarea la un proces pentru a avantaja membrii familiei", a declarat Horia Georgescu, secretar general al ANI, pentru Antena 3.

Fosta sefa a SGG neaga acuzatiile si a spus ca intr-adevar, s-a facut o inchiriere, dar nu catre sotul ei direct, ci catre o asociatie din care face parte acesta.

Daniela Andreescu, secretarul general al Guvernului, verificata de ANI

"Am fost solicitata sa precizez daca rudele mele detin vreun spatiu inchiriat de la RA-APPS. Mentionez ca, potrivit Codului Familiei, sotul nu este ruda, iar copiii din alta casatorie ai sotului, nu imi sunt rude, ci afini", a spus Andreescu.

Boc: ANI trebuie sa raspunda intrebarilor legate de Daniela Andreescu

Andreescu este de profesie jurist si a mai fost secretar de stat in Ministerul Muncii, a condus Departamentul pentru Munca in Strainatate, Corpul atasatilor pe probleme de munca si sociale, avand in coordonare OMFM.

Doru Giugula, avocatul Danielei Andreescu, este Presedintele Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala a PSD Bucuresti si este consilier general in CGMB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Andreescu proces Boc, #Emil Boc, #Daniela Andreescu , #guvern