Boc: Fara taierile din 2010, ajungeam sa inchidem Romania (Video)

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 19:26

   

Boc: Fara taierile din 2010, ajungeam sa inchidem Romania (Video)
Fostul premier Emil Boc considera ca actualul Guvern doar administreaza, nu guverneaza tara, el declarand ca fara masurile luate in timpul guvernarii sale, in 2010, Romania era acum intr-o situatie mult mai dificila decat alte tari din UE.

Intrebat, sambata, de ziaristi cum comenteaza referirile facute de presedintele Traian Basescu la adresa guvernarilor Boc, Ungureanu si Ponta, fostul premier Emil Boc a raspuns ca fara masurile luate in timpul guvernarii sale se ajungea la situatia in care Romania sa se inchida.

"Sunt lucruri pe care le-am trait, le-am cunoscut, le cunosc si sunt reci, dar adevarate. Fara acele masuri din 2010, astazi eram intr-o situatie mult mai dificila decat alte tari din UE, pentru ca noi nu eram in zona euro, nu ne proteja nimeni si, practic, ajungeam sa inchidem Romania, pentru ca dobanzile de 7-10 la suta care erau pe piata pentru imprumuturile pe scurta durata si faptul ca nimeni nu se mai uita cu ochi plini de incredere la Romania ne-au obligat sa ne facem noi ordine acasa, dupa aceea sa redevenim credibili.

Actualul Guvern doar administreaza, nu guverneaza tara, asta e realitatea", a spus Boc.

Intrebat, de asemenea, daca nu crede ca se simte o apropiere a presedintelui Traian Basescu de PSD si de Guvernul Ponta, in conditiile in care seful statului a apreciat si actuala guvernare, Boc a subliniat ca faptul ca Guvernul Ponta n-a distrus ce s-a facut in timpul guvernarii sale este un lucru care poate fi observat in cifrele de la Statistica.

"Actualul Guvern n-a distrus ce am facut noi, dar nici nu aduce nicio masura in plus"

"Cred ca in momentul cand spui adevarul el nu trebuie decat privit ca atare. Faptul ca Guvernul Ponta n-a distrus ce am facut noi este un lucru pe care il putem observa in cifrele de la Statistica. Faptul ca nu ia masuri noi, care sa sprijine mediul de afaceri, este o realitate.

De aceea, am spus ca actualul guvern administreaza, dar nu guverneaza tara, are partea buna ca nu a distrus ce am facut, dar are partea proasta ca nu aduce nicio masura in plus pentru a sustine mediul de afaceri ci, dimpotriva, il ignora", a aratat Emil Boc.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, referindu-se la situatia economica a Romaniei, ca "nava e la cheu, in port sigur", el multumind pentru ca s-a ajuns aici guvernelor Boc, Ungureanu si Ponta.

"Am trait cu toate cele trei guverne si incerc sa dau fiecaruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul national deasupra interesului de partid si practic si-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al tarii, pentru a da sanse la reluarea dezvoltarii, pentru a reda romanilor demnitatea. O tara care imprumuta bani de la Fond ca sa-si plateasca salariile cu pensiile nu e o tara cu cea mai buna reputatie", a afirmat Basescu.

Seful statului a adaugat ca multumeste si Guvernului Ungureanu pentru ca "nu a afectat parcursul de recuperare si de recuperare a dezechilibrelor", spunand ca acelasi lucru este valabil si pentru Guvernul Ponta.

Acesta a mai afirmat ca Romania a ajuns la stadiul la care nu se mai bate pentru supravietuire.

Traian Basescu a tinut sa mentioneze ca "cel mai consistent" a multumit Guvernului Boc.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2127 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
boxyro
rank 5
Micul mare om .
Adevar trist spus de Boc .. "Actualul Guvern doar administreaza, nu guverneaza tara, asta e realitatea".
DR.STRANGELOVE
rank 5
Administreaza porst
as zice.
info
rank 5
Si daca in loc de taieri...
...ar fi pus stavila contractelor cu baietii destepti si a furturilor aferente?
Ambigua
rank 5
Pai n-a incercat?
N-ai vazut ce a iesit? Cand s-au desecretizat contractele (cu chiu si cu vai!) s-au vazut clar clauzele inrobitoare. Crezi ca degeba li se spune alora "baieti destepti"? Si-au asigurat spatele pentru absolut orice eventualitate, sa nu poata fi reziliat nimic, fara sa li se umple mai dihai buzunarele.
Iar baietii destepti nu au fost "creatia" lui Boc, ci a premierilor dinaintea lui. Unu' din ei, pe nume Nastase, a facut si puscarie, si culmea, nu pentru privatizarile dezastruoase si contractele inrobitoare pentru tara, vezi Bechtel...
KPK1
rank 5
Unu a semanat...
...altul/altii culeg roadele si se si hranesc din ele.
Eugenica
rank 2
Am vazut un film cu Stan si Bran in urma cu ceva timp !
In care actorii respectivi se deplasau cu o masina cu ajutorul unui magnet, la fel si Boc. Traian Basescu il atrage atat de mult incat nu-si mai poate scoate capul din dosul acestuia....si orice prostie pe care o spune sau o face, apare Boc care o explica !Ha ha ha
Utilizator sters
NAROD cine te crede, Bockouletz ...
Rushinika !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor