Boc, felicitat de presedintele PE pentru masurile economice

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 22:43
1469 citiri
Boc, felicitat de presedintele PE pentru masurile economice

Presedintele Parlamentului European (PE), Jerzy Buzek, l-a felicitat, joi seara, intr-o declaratie de presa la Palatul Victoria, pe premierul Emil Boc pentru masurile economice si reformele promovate in ultimul an de Guvernul Romaniei, aratand ca acestea vor plasa tara noastra intr-o pozitie mai favorabila in urmatorii ani in conditiile in care sunt semnale ca aceasta perioada de criza se va prelungi.

"Fara reforme profunde nu se poate imbunatati economia, care este singura prin care se poate ridica nivelul nostru de viata", a spus presedintele PE, care a tinut sa il felicite pe primul-ministru Boc pentru curajul de a lua si implementa aceste decizii, dar si pe cetatenii romani pentru faptul ca au inteles necesitatea lor in aceasta perioada dificila.

De asemenea, el a aratat ca tara sa natala, Polonia, a putut trece prin ultimii doi ani de criza economica fara a intra in recesiune tocmai datorita unor reforme dure care au fost implementate anterior, incepand chiar cu cinci ani inainte de momentul declansarii crizei. Buzek a aratat ca si experienta sa personala este relevanta in acest sens, el fiind, timp de 14 ani, activist sindical "cu foarte bune capacitati de a organiza greve", insa in momentul in care a intrat in guvernul de la Varsovia a trebuit sa devina responsabil si din alt punct de vedere.

Potrivit liderului PE, trebuie avuta rabdare pentru a culege rezultatele reformelor economice, el prognozand ca in urmatorii doi ani situatia economica din Europa nu se va imbunatati substantial, ba chiar dimpotriva, iar in aceste conditii Romania va fi mai bine pregatita in anii urmatori sa se confrunte cu dificultatile economice datorita acestor masuri si reforme implementate, care vor trebui luate, cu intarziere de mai multe luni, si in alte tari europene cu situatie financiara grea.

"Stam alaturi de Romania", a mai spus Jerzy Buzek.

Totodata, premierul Emil Boc a tinut sa ii multumeasca liderului PE pentru ca si in iunie 2010 a vizitat tara noastra, la momentul dezbaterilor privind masurile de austeritate si a incurajat Guvernul sa ia aceste masuri necesare.

"Prietenul la nevoie se cunoaste, iar dumneavoastra sunteti un adevarat prieten al Romaniei si al Guvernului Romaniei. Va pot confirma faptul ca sprijinul dumneavoastra s-a soldat cu rezultate pozitive, pe care acum le putem confirma", i-a spus premierul Boc, adaugand ca anul acesta Romania va inregistra o crestere economica de 1,5%-1,7%, iar anul viitor deficitul bugetar va cobori sub 3%.

Seful Guvernului a mai mentionat ca va conta pe sprijinul PE si in deciziile care vor viza implementarea proiectului Nabucco, Romania fiind un ferm sustinator al acestuia, avand in vedere importanta extrema pentru siguranta energetica a UE si a Romaniei.

"Diversificarea surselor de energie si de transport constituie un obiectiv prioritar pentru Romania si Europa. Contam pe sprijinul PE in deciziile care vizeaza implementarea acestui proiect extrem de important", a mai spus primul-ministru.

Citeste si:
Cum a rămas USR fără unul dintre cele mai importante instrumente parlamentare - sesizarea CCR
Cum a rămas USR fără unul dintre cele mai importante instrumente parlamentare - sesizarea CCR
Parlamentarii USR nu mai au posibilitatea de a face sesizări la Curtea Constituțională (CCR). După plecările în masă din USR, partidul a rămas fără numărul necesar de deputați și...
Trecutul palpitant al ministrului Agriculturii, cercetat de DNA. De la ofițer „Doi și-un sfert”, la viceprimar al Caracalului, în prezent doctorand
Trecutul palpitant al ministrului Agriculturii, cercetat de DNA. De la ofițer „Doi și-un sfert”, la viceprimar al Caracalului, în prezent doctorand
Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, acuzat de DNA de abuz în serviciu, a lucrat la „Doi și-un sfert”. Informația nu apare în CV-ul ministrului Agriculturii însă acesta...