Boc: Guvernul a trimis CCR eseuri cu date statistice

Luni, 20 August 2012, ora 21:40
4009 citiri
Boc: Guvernul a trimis CCR eseuri cu date statistice

Fostul premier al Romaniei, Emil Boc, considera ca Executivul condus de Victor Ponta nu a raspuns solicitarii CCR prin care i se cerea sa spuna cate persoane figureaza pe listele electorale permanente actualizate, ci a trimis doar eseuri statistice despre populatia tarii.

"Mie imi sunt foarte clare lucrurile si mi-au fost clare de la inceput. Am observat ca Guvernul ,in loc sa trimita ce i s-a solicitat, a trimis doar un eseu cu date statistice", a precizat primarul Clujului intr-o interventie telefonica, luni seara, la Realitatea Tv.

Potrivit lui Emil Boc, un scenariu in care CCR ar valida referendumul nu este posibil.

Guvernul a trimis datele CCR: 35.000 de romani - radiati de pe liste, 3 milioane - legal in strainatate

"Nu cred ca e posibil acest scenariu, CCR trebuie sa constate ca 46,2% nu inseamna 50%+1", a completat Boc.

N-am stiinta ca cineva din PDL sa fi incalcat legea la referendum

Referindu-se la declaratiile lui Victor Ponta, potrivit carora USL va face plangeri penale impotriva mai multor lideri ai PDL, de la nivel local si central, pentru ca ar fi impiedicat mai multe persoane sa voteze la referendum, Emil BOc a declarat ca nu are stiinta ca cineva din partid sa fi comis astfel de infractiuni.

"Nu am ce sa raspund, nu am vazut niciun document in acest sens. Dreptul de a face plangere este garantat pentru orice cetatean, dar acoperire in realitate nu exista. Sunt absolut linistit pentru ca eu n-am stiinta ca cineva din PDL sa fi incalcat legea", a precizat Emil Boc.

Vasile Blaga: Ponta a reusit sa convinga ca lucrurile s-au incheiat

In acest context, primarul Clujului a mai adaugat ca anchetele derulate de Parchetul General si de DNA nu vizeaza modul in care au votat romanii, ci vizeaza posibile fraude electorale.

"Romanii niciodata nu vor suferi nimic din punct de vedere penal in legatura cu votul de la referendum. Doar din punct de vedere politic se incearca sa se spuna ca anchetele vizeaza modul in care s-a votat", a subliniat Emil Boc.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Emil Boc ataca Ponta referendum, #Boc scrisoare Ponta CCR , #guvern