Boc: Guvernul isi va angaja raspunderea pe Legea educatiei

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 21:34
1049 citiri
Boc: Guvernul isi va angaja raspunderea pe Legea educatiei
Foto: inpolitics.ro

Guvernul isi va angaja raspunderea pentru proiectul legii educatiei, daca dezbaterile din Senat asupra acestui proiect nu vor fi finalizate in perioada imediat urmatoare, a anuntat, sambata, premierul Emil Boc.

Primul ministru a aratat ca decizia angajarii raspunderii apartine Coalitiei si ca tema va fi discutata in reuniunea de luni, pentru stabilirea unor termene clare de deblocare a discutiilor din Senat, termene dupa care Guvernul sa isi angajeze raspunderea in Parlament pentru Legea educatiei, informeaza Mediafax .

"Din nefericire, legea educatiei nationale este blocata la Senat si punctul meu de vedere este urmatorul: daca in perioada imediat urmatoare nu se deblocheaza legea educatiei nationale de la Senat, nu exclud posibilitatea angajarii raspunderii asupra acestui proiect de lege, pentru ca reforma educatiei sa mearga pana la capat.

Nu accept blocarea acesteia dupa dezbaterile care au avut loc atat in societatea civila, cat si in Parlament. Guvernul are in vedere in acest sens forma adoptata de Camera Deputatilor ca baza de pornire pentru o eventuala angajare a raspunderii, repet, daca la Senat lucrurile nu se deblocheaza", a afirmat premierul.

Marko Bela va cere asumarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei

Vicepremierul Marko Bela a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca va ridica in coalitie problema asumarii raspunderii Guvernului pe Legea educatiei, "foarte repede".

De asemenea, vicepremierul mai spera ca "in curand" sa fie luata o decizie politica pe aceasta tema. Daca nu se accelereaza dezbaterile proiectul legislativ, ar trebui adoptat prin asumarea raspunderii, a adaugat Marko Bela.

Borbely vrea asumarea raspunderii pe Legea pensiilor, daca nu trece de CCR

Vicepresedintele executiv al UDMR Laszlo Borbely a declarat, joi, ca va sustine asumarea raspunderii Guvernului pe Legea pensiilor, daca aceasta nu va trece de Curtea Constitutionala, intrucat aprobarea acesteia constituie un angajament in relatia cu FMI. Borbely a spus ca UDMR solicita ca Legea educatiei si Legea salarizarii unice sa fie adoptate, la pachet, prin asumarea raspunderii Guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Emil Boc legea educatiei, #Emil Boc premier , #guvern