Boc: Guvernul roman nu este condus de Partidul Socialistilor Europeni

Sambata, 10 Octombrie 2009, ora 16:43
1249 citiri
Boc: Guvernul roman nu este condus de Partidul Socialistilor Europeni
Foto: Antena3

Premierul Emil Boc a apreciat ca "Guvernul roman nu este condus de Partidul Socialistilor Europeni", intrebat fiind in legatura cu initiativa liderului PES, Poul Nyrup Rasmussen, de a-i solicita lui Traian Basescu sa nominalizeze pentru postul de comisar european un "candidat social-democrat de top, cu o foarte buna reputatie la nivel european".

"Guvernul nu a primit niciun fel de scrisoare de la nimeni si nu este condus de Partidul Socialistilor Europeni", a spus Boc sambata, intr-o conferinta de presa, precizand ca Executivul, "in colaborare cu institutia prezidentiala, va face o propunere presedintelui Jose Manuel Barroso pentru functia de comisar european", fara a mai da si alte detalii.

"PES face apel la presedintele Romaniei sa lase orgoliile deoparte si sa actioneze in interesul romanesc si european prin nominalizarea, pentru pozitia de comisar european, a unui candidat social-democrat de top, cu o foarte buna reputatie la nivel european, asigurand astfel o aprobare linistita in Parlamentul European. (...) PES considera ca Romania -unde PSD a castigat alegerile europene- trebuie sa propuna un candidat social-democrat pentru un portofoliu CE", se arata intr-un comunicat al PES.

Socialistii europeni au comentat si iesirea PSD de la guvernare, eveniment pentru care este facut responsabil Traian Basescu. "Ceea ce a facut Presedintele Romaniei legat de situatia guvernamentala din aceasta tara este un pas in detrimentul intereselor romanesti si europene.

Aceasta este singura calificare posibila a fortarii iesirii de la guvernare a unui partener major intr-un moment de criza cand romanii au mai multa nevoie ca oricand de sprijin bipartizan pentru luarea masurilor adecvate in vederea depasirii dificultatilor economice si sociale. Este de asemenea un gest uimitor in ajunul alegerilor prezidentiale si al negocierilor pentru pozitia de comisar european", se mai arata in comunicatul PES.

A.I.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Boc comisar european, #Boc Partidul Socialistilor Europeni , #guvern