Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Boc i-a convocat de urgenta pe Pogea si Sarbu, la Guvern

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 14:29
3472 citiri
Boc i-a convocat de urgenta pe Pogea si Sarbu, la Guvern

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, si ministrul Muncii, Marian Sarbu, au fost convocati de urgenta la sediul Guvernului, joi, de catre premierul Boc, pentru a discuta despre greva bugetarilor.

Premierul Emil Boc a declarat miercuri, la postul public de televiziune, ca "eventualele neconcordante" din Legea unica de salarizare sunt corectate inca, desi proiectul Legii a fost trimis la Parlament in vederea asumarii raspunderii.

"Se mai fac unele corecturi acolo unde eventualele lucruri nu au fost reglementate", a declarat Boc.

Joi la ora 16:00, confederatiile sindicale au fost invitate la Comisia de dialog social de la Ministerul Muncii pentru discutii pe marginea Legii unice de salarizare, informeaza NewsIn.

Ministrul Muncii, Gheorghe Pogea, si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, ar urma sa faca declaratii de presa de la ora 17.00, dupa discutiile cu premierul si cu sindicalistii.

Circa 800.000 de sindicalisti ar urma sa iasa in strada pe 5 octombrie, dupa ce mai multe federatii sindicale au anuntat ca au format o alianta pentru a milita impotriva asumarii raspunderii Guvernului pe Legea salarizarii unitare.

Prima actiune a sindicalistilor va fi pichetarea sediului Parlamentului, pe data de 15 septembrie, cand premierul Emil Boc isi va asuma raspunderea in fata plenului pe cele trei pachete de legi - pe educatie, salarizare unitara in domeniul bugetar si restructurarea agentiilor guvernamentale.

La manifestarile de protest vor participa sindicalistii din domeniul bugetar, inclusiv profesorii si cadrele medicale, liderii de sindicat anuntand ca, daca nu le sunt respectate revendicarile, vor boicota alegerile prezidentiale.

Din alianta constituita joi fac parte Federatia "Alma Mater", Federatia "Spiru Haret", Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Sanitas, Federatia Nationala a Sindicatelor din Finante, Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Locala, Federatia Nationala a Sindicatelor din Munca si Solidaritate Sociala, Federatia Nationala a Statisticienilor, Federatia Sindicatelor din Administratia Publica "Publisind", Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Emil Boc, #Pogea Berceanu convocati, #ministri convocati Guvern , #guvern
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
LA BUDA...
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
....SE PREGATESC SA ... MANANCE IMPREUNA IAR...