Boc nu se uita la pietrele aruncate in timpul vietii, ci la cea de pe mormant

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 23:18
3060 citiri
Boc nu se uita la pietrele aruncate in timpul vietii, ci la cea de pe mormant
Foto: B1TV

Premierul Emil Boc a declarat luni seara ca munca pe care a facut-o in 2009 "il onoreaza" si ca nu a facut greseli care sa duca tara intr-o directie gresita.

"Ma pot uita in ochii fiecarui roman si sa spun ca munca facuta anul acesta ma onoreaza si nu am facut greseli care sa duca tara intr-o directie gresita", a declarat Emil Boc, invitat in emisiunea "Nasul", la B1 TV.

Emil Boc sustine ca, desi anul 2009 a fost unul extrem de greu, "poate chiar cel mai greu dupa Revolutie", Romania a reusit sa isi respecte acordul cu institutiile financiare internationale si s-a incadrat in limita deficitului bugetar stabilit cu FMI, iar ratingul de tara nu a coborat.

Prim-ministrul desemnat a mai declarat ca Guvernul a fost obligat, in anul 2009, sa ia unele masuri extrem de nepopulare, cum ar fi trimiterea bugetarilor in concediu fara plata, eliminarea privilegiilor in cazul pensionarilor, reducerea numarului de functionari si desfiintarea agentiilor.

Am facut cat am putut

Mai mult, in 2010 se anunta si alte masuri neplacute, sustine Emil Boc, care adauga insa ca nu ii este teama de deficitul de imagine pe care l-ar avea. Intrebat daca ar fi fost dezamagit daca nu ar fi fost desemnat prim-ministru, Boc a raspuns: "Nu, de ce sa fiu dezamagit? (...) Un om politic nu este legat de functia de prim-ministru pe viata, sa stiti ca aceasta functie nu va aduce mari beneficii de imagine pe timp de criza. (...) Nu accept acest mandat pentru a devenit popular, ci pentru a face ceea ce trebuie pentru tara. Am facut ceea ce trebuie, am ajutat oamenii, am facut cat am putut".

In ceea ce priveste criticii, Boc le raspunde ca "nu se uita la pietrele care se arunca in timpul vietii, ci la cea care ramane pe mormant".

Emil Boc a adaugat insa ca un punct slab al fostului sau mandat a fost impozitul minim, care "n-a fost destul de bine explicat, inteles si argumentat". Acest impozit a avut insa, potrivit premierului desemnat, "un rol curativ", a constrans firmele capusa sa decida daca raman in activitate sau inceteaza activitatea.

Boc adauga ca noul sau cabinet nu va avea pretentia "ca detine monopolul adevarului" si a garantat ca se va tine cont de orice idei ale Opozitiei, ale societatii civile, ale ONG-urilor sau Bisericii.

Daca nu face ceea ce trebuie, Elena Udrea nu ramane in Guvern

In ceea ce priveste componenta Guvernului, Boc sustine ca prezenta independentilor va avea un rol important.

Premierul desemnat a declarat ca fostul ministru de Finante, Gheorghe Pogea, desi "a fost un ministru bun pe timp de criza", a spus ca nu mai doreste sa faca parte din Guvern. "Probabil ca uzura de acest an l-a facut sa ia aceasta decizie", a declarat Boc.

In ceea ce il priveste pe Orest Onofrei, care a renuntat la functia de ministru dupa ce presa a relatat despre accidentul in care a fost implicat, Boc spune ca acesta "a fost cu bun simt politic".

Alegerea lui Mihail Dumitru pentru Ministerul Agriculturii a fost una "pe criterii pragmatice", sustine Boc. Avand in vedere ca in 2010 Romania nu va mai putea acorda anumite subventii pentru agricultori din fonduri interne, era nevoie de cineva care "sa stie limbajul Comisiei Europene" si care sa redeschida discutiile cu privire la subventii.

Elena Udrea, care a fost nominalizata pentru portofoliul Dezvoltarii Regionale, "nu va ramane in Guvern daca nu va face ceea ce trebuie", sustine Emil Boc, adaugand ca performanta va fi singurul criteriu de care va tine cont.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Boc program guvernare, #Boc greseli, #Boc Udrea ministru , #guvern
Comentarii
Poza AdyCa
AdyCa
rank 4
VOI CAND VA UITATI IN OGLINDA, AVETI CURAJUL SA VA PRIVITI IN OCHI SI SA SPUNETI CA ATI FACUT CEEA CE TREBUIE?
Poza xilopolous
xilopolous
rank 5
Sunt trei lucruri bune pe lume: munca, munca, munca. Şi asta v-o spune un leneş.Felix Leclerc în Carneţelul unui vagabond