Boc: Nu sunt interesat de un post in Guvernul Croitoru

Sambata, 17 Octombrie 2009, ora 10:01
1262 citiri

Premierul in exercitiu, Emil Boc, a declarat vineri ca nu este interesat sa detina un portofoliu intr-un Guvern condus de Lucian Croitoru, cel care a fost desemnat de seful statului sa inceapa negocierile cu partidele parlamentare pentru formarea noului Executiv.

"Nu sunt interesat de un post in Guvernul Croitoru", a declarat Boc la Antena 3, dupa ce moderatorul emisiunii i-a sugerat ca ar putea ocupa, spre exemplu, portofoliul Justitei sau pe cel al Internelor.

Decretul prezidential pentru desemnarea lui Lucian Croitoru la functia de prim-ministru a fost publicat joi in Monitorul Oficial, acesta fiind pasul oficial pentru constituirea noului Guvern. Croitoru urmeaza sa inceapa negocierile cu partidele parlamentare pentru formarea unui nou Guvern si obtinerea votului Parlamentului.

Marti, Guvernul condus de Emil Boc a fost demis in urma adoptarii motiunii de cenzura initiate de opozitie.

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, are, potrivit Constitutiei, zece zile in care sa-si negocieze cu partidele majoritatea, sa-si faca programul de guvernare si echipa guvernamentala, la expirarea acestui termen trebuind sa vina in Parlament pentru votul de incredere.

Potrivit articolului 103, presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.

Acelasi articol spune la alineatul urmator ca persoana desemnata pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului.

Programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna. Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.

Citeste si:
Ce subvenții anuale va necesita metroul din Cluj-Napoca. Economist: „Este clar falimentar pe cifre, nu ai cum să vorbești despre reziliență”
Ce subvenții anuale va necesita metroul din Cluj-Napoca. Economist: „Este clar falimentar pe cifre, nu ai cum să vorbești despre reziliență”
Economistul Cristian Păun a criticat proiectul metroului din Cluj-Napoca, în condițiile în care va avea nevoie de subvenții de aproximativ 12-13 milioane de euro pe an. ”Dacă era nevoie de...
Metroul din Cluj-Napoca, încă un pas spre realizare. Investiție de peste 2 miliarde de euro. Cum vor arăta stațiile VIDEO
Metroul din Cluj-Napoca, încă un pas spre realizare. Investiție de peste 2 miliarde de euro. Cum vor arăta stațiile VIDEO
Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat luni, 22 noiembrie, că a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru viitorul metrou. Investiția se ridică la peste două miliarde de euro, iar...