Boc nu vrea sa demisioneze de la primarie inainte de termenul limita

Miercuri, 24 Decembrie 2008, ora 22:47
960 citiri
Boc nu vrea sa demisioneze de la primarie inainte de termenul limita

Emil Boc a declarat, miercuri seara, la Cluj, ca va profita la maximum de perioada de 15 zile pe care o are la dispozitie pentru a demisiona din functia de primar dupa ce a depus juramantul ca sef al Guvernului.

Premierul Emil Boc a afirmat, la sosirea pe Aeroportul International Cluj-Napoca, ca, desi si-ar fi dorit sa participe la ultima sedinta a Consiliului Local, a fost nevoit sa ramana la Bucuresti pentru a conduce sedinta de Guvern, insa s-a aratat convins ca la municipalitate are o echipa performanta.

"Am 15 zile la dispozitie si voi merge pana la limita maxima a termenului de 15 zile. Mi-as fi dorit sa fiu la ultima sedinta a Consiliului Local, dar a trebuit sa aleg intre sedinta de Guvern si cea de Consiliu Local. A trebuit sa iau acele masuri putin placute pentru demnitari si sunt convins ca aici la Cluj e o echipa care stie sa se descurce si fara mine", a spus Emil Boc.

Primul ministru Emil Boc a ajuns miercuri seara pe Aeroportul International Cluj-Napoca, unde a fost aplaudat de clujenii care se aflau in aerogara. Premierul a spus ca va ramane la Cluj-Napoca o zi, cel mult doua si ca abia asteapta sa isi petreaca Craciunul alaturi de cele doua fiice ale sale, Patricia si Cezara, pe care nu le-a mai vazut de aproape o luna.

Boc se intalneste si cu colegii PD-L Cluj, daca "il primesc"

Boc a mai spus ca vrea sa se intalneasca, cel mai probabil joi, si cu colegii sai de partid din filiala Cluj. "Ma voi intalni cu colegii de la PD-L Cluj, daca ma mai primesc aici la colinzi si nu ma considera de la Bucuresti", a glumit premierul.

Premierul Emil Boc intentioneaza sa se intoarca sambata la Bucuresti pentru a pregati sedinta de Guvern de luni, in cadrul careia se va discuta bugetul pe 2009.

"Programul este foarte strans. Va trebui sa ma intorc pentru ca sambata am o sedinta pregatitoare de Guvern pentru cea de luni, in vederea redactarii bugetului", a declarat primul-ministru, afirmand ca, din cauza timpului scurt, nu va putea, probabil, sa isi viziteze si parintii, in satul Rachitele, comuna Margau.

Primul-ministru Emil Boc are termen pana in 5 ianuarie pentru a iesi din incompatibilitate, potriviti Legii 161/2003, care legifereaza faptul ca functia de sef al Guvernului este incompatibila cu cea de primar.

Emil Boc trebuie sa anunte concomitent Prefectura Cluj si Consiliul Local despre renuntarea la functia de primar, iar legislativul local ia act de aceasta decizie in prima sedinta. Ulterior, prin ordin de prefect se anunta vacantarea functiei, dupa care Consiliul Local se intruneste din nou pentru a numi un primar interimar, dintre cei doi viceprimari.

Legea prevede ca dupa acest termen, in maximum 90 de zile, se organizeaza alegeri partiale, iar timpul alocat campaniei electorale si perioadei dintre cele doua tururi de scrutin se injumatateste.

Asadar, candidatii la functia de primar al municipiului Cluj-Napoca vor avea 15 zile la dispozitie pentru a-si face campanie electorala, iar turul doi al alegerilor se va organiza la o saptamana dupa primul tur de scrutin.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...