Boc: PD-L vrea o majoritate de 290 de parlamentari

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 14:25
1347 citiri
Boc: PD-L vrea o majoritate de 290 de parlamentari

Liderul democrat liberal, Emil Boc, a declarat luni ca PD-L isi doreste sa consolideze o majoritate care sa aiba pana la 290 de parlamentari care sa fie solida pana in 2010.

"Va fi un an care are nevoie de un guvern solid si puternic, iar acela poate fi format dintr-o coalitie PNL-PDL-UDMR-grupul minoritatilor nationale, o majoritate care se apropie de 280-290 de deputati. Nu vom putea estima pana nu stim exact care va fi formula majoritara in Parlament. Deocamdata, nu putem sa facem aceasta apreciere. In acest moment ne dorim o majoritate de 280-290 de deputati, in formula pe care v-am mentionat-o", a declarat premierul interimar demis inainte de sedinta Biroului Permanent al PD-L.

Emil Boc a reiterat ideea ca adevarata provocare o reprezinta infiintarea unei majoritati care sa reziste dupa ce Guvernul va trece prin Parlament.

"Cred ca Guvernul va trece de Parlament. Problema este majoritatea care sa sustina acest guvern si eu cred in una, asa cum am spus, sanatoasa, de dreapta, cu formatiunile pe care le-am mentionat. PD-L a facut si face tot ce ii sta in putinta pentru a cladi aceasta majoritate", a mai spus Boc.

Liderul PD-L a subliniat faptul ca este nevoie de aceasta majoritate pentru a putea fi adoptate legile in Parlament, sa sustina proiecte si sa elaboreze un proiect de buget cu masuri importante care trebuie sa fie aplicate.

Ideea unei majoritati parlamentare formata din UDMR, PNL, PD-L, grupul minoritarilor si grupul independentilor a fost lansata duminica de Emil Boc dupa ce s-a intalnit sa negocieze cu liderul UDMR, Marko Bela.

Maghiarii si-au exprimat disponibilitatea de a se alatura democrat liberalilor, dar au precizat ca isi doresc sa vina si liberalii. PNL decide luni in Comitetul Executiv National daca va intra la Guvernare sau ramane in Opozitie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Emil Boc forma majoritate, #majoritate parlamentara Guvern , #guvern