Ziare.com

Boc: Proiectul de buget pe 2012 a fost finalizat, asteptam prognoza CE

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 17:46

   

Boc: Proiectul de buget pe 2012 a fost finalizat, asteptam prognoza CE
Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca Executivul a finalizat proiectul bugetului de stat pe 2012, insa el va fi inaintat Parlamentului dupa ce Comisia Europeana va anunta prognoza de crestere economica si dupa ce va fi stabilit nivelul deficitului bugetar pentru anul viitor, in urma negocierilor cu FMI si CE.

"Practic, bugetul de stat in forma proiectului este finalizat la Guvern, doar ca asteptam doi indicatori macroeconomici foarte importanti pe care trebuie sa-i stabilim in perioada imediat urmatoare si care nu depind de noi. In 24 octombrie, Comisia Europeana va anunta oficial prognoza de crestere economica pentru fiecare tara din UE, inclusiv pentru Romania. O prognoza revizuita in urma ultimelor lucruri intamplate pe pietele europene.

Si, de asemenea, in urma negocierilor cu CE si FMI, vom avea, dupa 24 octombrie, in perioada imediat urmatoare, nivelul deficitului pentru anul 2012. Fara acesti doi indicatori macroeconomici nu se poate inainta bugetul la Parlament. Noi am finalizat, la nivel guvernamental, o prima forma a proiectului de buget, dar pe indicatorii agreati in vara cu FMI si CE, indicatori macroeconomici care, din nefericire, se revizuiesc in intreaga Europa", a spus Boc, dupa o intalnire pe care a avut-o la Palatul Parlamentului cu grupul senatorilor PDL.

El a completat ca imediat ce respectivii indicatori macroeconomici vor fi stabiliti, proiectul bugetului de stat pe 2012 va fi inaintat Parlamentului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 878 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cum este finalizat

daca asteapta doi indicatori importanti.
este inca o dovada de incompetenta a actualului guvern.

 

Cum stai cu lozincile, amigo ?

Sunt l9ozinci vechi, iesite din uz. Hai modernizeaza-te si matale nu ramane asa in urma.

Cu cine votezi la anul,stii ?

Guvernul se misca la timp cu bugetul.

Avizele mai trebuiesc !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor