Boc promite bani pentru investii si indexari, daca totul merge bine

Duminica, 13 Noiembrie 2011, ora 23:41
1578 citiri
Boc promite bani pentru investii si indexari, daca totul merge bine
Foto: Arhiva

Premierul Boc a spus ca Executivul va aproba miercuri proiectul de buget pentru 2012 si ca acesta prevede alocarea mai multor fonduri pentru investitii, iar indexarea pensiilor si salariilor se va face doar "lucrurile merg spre bine si nu se inrautatesc".

Boc a precizat ca la sedinta Colegiului Director de duminica seara s-a abordat tema bugetului de stat. "Punctul de vedere al PDL este ca anul 2012 trebuie sa fie inclusiv din punct de vedere politic un an responsabil si realist, fara nici un fel de aplecare spre politici electorale sau populiste. De ce? Pentru ca in joc este soarta tarii, soarta Romaniei, soarta stabilitatii acestei tari.

Am reusit prin efortul romanilor din acesti ultimi doi ani sa ajungem la stabilitate macroeconomica, si vedeti cat de greu s-a castigat, uitati-va ce se intampla in Grecia sau Italia, care sunt in cautarea unei astfel de stabilitati si prin cate convulsii trec.

Romania si-a castigat-o cu pretul vointei romanilor si a eforturilor lor, carora le multumesc, aceasta stabilitate. Acum trebuie sa o aparam, iar daca lucrurile nu se vor inrautati in Europa in 2012, atunci si Romania va putea merge mai departe si sa spere la indexari de salarii si de pensii", a afirmat el.

"Vom porni bugetul de stat pe 2012 in maniera responsabila, cu un deficit de 1,9, dar cu posibilitate de a ajunge la 3 la suta si cresterea economica in jur de 2,1 la suta, pe care o avem in prognoza la elaborarea bugetului. Fac precizarea inca o data: este un buget rational, realist, care ne fereste de ce e mai rau. Adica, daca lucrurile - Doamne fereste! - se inrautatesc in Europa, Romania nu va mai fi nevoita sa apeleze la taieri din salarii si pensii in 2012, pentru ca ne-am luat masurile de precautie si avem si acordul cu CE si FMI", a mai precizat premierul.

Boc a declarat ca majorarea de salarii si pensii se va face doar daca economia si incasarile o permit. "Daca lucrurile merg spre bine si nu se inrautatesc, atunci putem anul viitor sa vorbim de o indexare a salariilor si pensiilor, atat cat ne va permite economia, pentru ca ne-am luat masurile de siguranta. Asta ce inseamna? Ca Romania ramane credibila in plan international, ramane credibila in planul investitorilor, ramane credibila in finantarea deficitului si va putea sa-si sustina obiectivele pe care le are", a aratat seful PDL.

"Prioritatea absoluta a bugetului pe 2012 ramane locul de munca si investitiile. De aceea, bugetul va contine majorarea cheltuielilor cu investitiile pentru anul 2012, tocmai pentru a sustine locurile de munca ale romanilor. Iar aceste politici care vizeaza sustinerea investitiilor se bazeaza pe cel putin trei acte majore: 1. mai multi bani la investitii pentru 2012; 2. folosirea parghiei ajutorului de stat; 3. folosirea parghiei garantiei de stat pentru a sustine sectorul privat", a explicat premierul.

Cat priveste calendarul pe care si-l propune Guvernul pentru adoptarea bugetului, Boc a informat ca acesta va trece miercuri de Guvern si ca se spera ca acesta sa fie votat de Parlament inainte de 22 decembrie.

Guvernul va stabili miercuri cifrele pentru rectificarea bugetara

Premierul Boc a mai anuntat ca in curand se va face o rectificare bugetara si ca vor primi bani sanatatea si investitiile.

"Va fi o rectificare bugetara. Coordonatele ei vor fi stabilite in sedinta de Guvern de miercuri. Cert este ca vor fi alocate resurse financiare pentru sanatate, dar si pentru investitii", a precizat Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#guvern rectificare bugetara, #buget 2012, #Emil Boc buget, #Emil Boc salarii , #guvern