Boc si Pambuccian: Formula de guvernare este deschisa

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 16:54
711 citiri
Boc si Pambuccian: Formula de guvernare este deschisa

Premierul interimar Emil Boc, presedintele PD-L, s-a intalnit, vineri, cu Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale, pentru a discuta despre o eventuala formula de guvernare, pe care ambii au apreciat-o ca fiind "deschisa" in clipa de fata.

"Formula (de guvernare) este deschisa", a declarat Pambuccian, la finalul intrevederii cu Emil Boc, precizand ca este de luat in calcul atat varianta unui Guvern de uniune nationala, cat si cea a unei formule restranse, in jurul PD-L.

"Nu s-au discutat nume in niciun caz si cred ca este prematura aceasta discutie. (...) Am stabilit deschiderea tuturor canalelor de dialog si asupra unei constructii care sa permita o structura stabila in viitor", a mai declarat Varujan Pambuccian, precizand ca o eventuala sustinere acordata PD-L va fi discutata luni, in sedinta grupului parlamentar al minoritatilor nationale.

Pambuccian a mai precizat ca "un guvern minoritar nu ar fi o solutie buna, este un guvern slab si nu poate lua masurile care se impun intr-un moment de criza economica".

Premierul interimar Emil Boc a apreciat ca pozitive rezultatele discutiilor avute cu reprezentantul minoritatilor nationale, afirmand ca a avut o intalnire similara si cu "colegii de la UDMR" si inca mai asteapta o decizie a PNL, care a fost invitat deja de democrat-liberali sa participe la formarea guvernului.

Boc a mai precizat ca partidul sau asteapta, in primul rand, o decizie a Curtii Constitutionale, care sa inlature definitiv suspiciunile ce planeaza asupra PD-L, dupa care "in 7-10 zile, vom avea Guvern, buget si stabilitate politica a tarii".

Citeste si:
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va fi noul ministru al Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, minte şi că este incompetent, aducând ca...