Boc vrea alegeri locale in mai sau in iunie

Sambata, 02 Februarie 2008, ora 15:22
833 citiri
Boc vrea alegeri locale in mai sau in iunie

Presedintele PDL, Emil Boc, a solicitat Guvernului, sambata, la Brasov, dupa intalnirea cu grupurile parlamentare ale partidului, sa stabileasca data pentru alegerile locale si a precizat ca 25 mai si 8 iunie ar fi potrivite pentru ca respecta prevederile legislative si Constitutia.

Raspunzand unei intrebari referitoare la propunerea facuta de premierul Calin Popescu Tariceanu de a nu suprapune alegerile cu Campionatul Mondial de Fotbal, Boc a spus ca 25 mai si 8 iunie sunt date perfecte, care se incadreaza in prevederile legale de organizare a alegerilor locale. "Sper sa nu propuna prin nesuprapunerea cu CMF luna octombrie sau luna noiembrie a acestui an. in mod normal aceste alegeri, daca e sa respectam calendarul- 25 mai si 8 iunie se incadreaza in prevederile Constitutiei care spune ca mandatului este de patru ani", a completat Boc.

El a mai spus ca pana la 1 martie vor fi finalizate sondajele pentru candidaturile la primarii si ca pana atunci se vor cunoaste oficial toate candidaturile. El a refuzat sa dea nume sau sa confirme ca Sebastian Bodu va fi candidatul partidului la primaria sector 5. Boc a completat ca nu s-a pus problema unei repartizari procentuale a candidatilor proveniti din PD sau PLD pentru ca in prezent exista o singura formatiune politica, Partidul Democrat Liberal.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a completat ca s-a decis sa se mearga in aproape toate localitatile cu primarii care sunt deja in functie. "Impresia e una singura: dupa mai putin de doua luni nu exista probleme si nici nu vor exista", referindu-se la eventuale dispute pentru propunerea candidaturilor unor oameni care provind din PD sau PLD.

Fostul presedinte al ANAF, Sebastian Bodu, va fi candidatul Partidului Democrat Liberal la functia de primar al sectorului 5 al Bucurestiului, ce va intra in cursa cu actualul edil, din partea PSD, Marian Vanghelie, in conditiile in care acesta va dori un nou mandat, au declarat pentru NewsIn surse din PD-L.

Guvernul nu a luat inca o decizie cu privire la data desfasurarii alegerilor locale, insa aceasta va fi stabilita dupa o consultare cu liderii partidelor parlamentare. seful Executivului a spus ca, in opinia sa, scrutinul pentru alegerea primarilor si consiliilor judetene si locale trebuie sa se desfasoare la termen- la sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie, singurul inconvenient fiind posibila suprapunere a acestuia cu jocurile Campionatul Mondial de Fotbal.

"Nu sunt un pasionat de fotbal, dar stiu ca sunt foarte multi romani pasionati si trebuie sa le dam posibilitatea sa poata viziona meciurile, dar si sa fim atenti ca viitoarea campanie electorala sa nu se desfasoare in van. Trebuie sa ne adresam oamenilor care sa aiba disponibilitatea sa asculte candidatii care se vor prezenta la alegerile locale" a comentat Tariceanu, adaugand ca o decizie va fi luata in timp util.

"Doresc sa va spun ca nu am o optiune pentru a schimba data alegerilor locale, cu toate ca si acest subiect am vazut ca a fost vanturat prin presa. Nu am discutat cu nimeni despre decalarea termenului pentru alegerile locale, desi un cotidian central mi-a pus in carca acest subiect", a mai comentat Tariceanu, referindu-se la un articol publicat in Evenimentul Zilei, potrivit caruia ar fi existat o intelegere intre PNL si PSD in vederea amanarii alegerilor locale, dupa modelul decalarii alegerilor pentru Parlamentul European de anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#boc, #alegeri locale, #primavara , #guvern