C.T. Popescu: Pentru ce-a facut Guvernul Boc, Ceausescu a fost impuscat ca un caine

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 22:22
8746 citiri
C.T. Popescu: Pentru ce-a facut Guvernul Boc, Ceausescu a fost impuscat ca un caine
Foto: Realitatea Tv

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu sustine ca ceea ce a facut Guvernul Boc de cand a conduce tara, transformand Romania in cel mai mare datornic la FMI inainte de aprobarea imprumutului pentru Grecia, a dus, in 1989, la executarea lui Nicolae Ceausescu.

"Pentru ce-a facut Guvernul Boc, Ceausescu a fost impuscat ca un caine. Ce-a facut Ceausescu? A indatorat tara cum l-a dus pe el mintea dupa care poporul roman a trebuit sa plateasca prin jupuirea lui pana la os. Acelasi lucru il face in momentul de fata Guvernul Boc", a declarat Cristian Tudor Popescu, la Realitatea Tv.

Prezent la aceeasi emisiune, liderul PNL Crin Antonescu a tinut sa intervina, explicand ca daca Ceausescu a facut totusi ceva cu banii, Boc nu a facut decat sa-i imparta la ai lui.

De ce vrea FMI taxe mai mari - pentru ca nu mai are incredere in Guvernul Boc

"Ceea ce a spus domnul Cristian Tudor Popescu este in favoarea lui Ceausescu. Pentru ca Ceausescu banii aia imprumutati de i-am platit noi nu-i impartea la vedere la ai lui", a spus Antonescu.

Jurnalistul a adaugat ca este absolut normal sa fie luate masuri nepopulare in aceasta perioada, insa actuala conducere nu le poate lua pentru ca nu mai prezinta incredere si a demonstrat ca nu are capacitatea necesara.

"Fireste ca masurile care trebuie luate in conditii de criza nu pot fi placute. Sunt masuri dureroase, cer sacrificiul populatiei. Dar pentru ca astfel de masuri sa poata sa fie luate, trebuie indeplinite doua conditii: 1. ca guvernantii care cer aplicarea acestor masuri sa fie credibili, sa dea sentimentul seriozitatii, al responsabilitatii, ca stiu ce au de facut, si 2. ca masurile respective sa fie incadrate intr-un plan, sa aiba o perspectiva, un timp de desfasurare cu aferentele asumate.

Afla consecintele negative ale imprumutului de la FMI

Niciuna dintre aceste doua conditii nu este indeplinita de actualii guvernanti care sunt din ce in ce mai putin credibili. Si azvarlirea din nacela a unor ministri care si asa au probleme cu Basescu unii dintre ei si ar fi bucuros sa scape de ei, luandu-i pe cei mai hoti si mai idioti din Guvern, nu e o solutie satisfacatoare pentru tara asta", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

El a conchis ca singurul vinovat pentru situatia actuala este Traian Basescu, insa acesta nu va avea soarta lui Ceausescu pentru ca stie sa taie capete la timp.

"Principalul responsabil pentru ce se intampla acum este domnul Traian Basescu. El a avut conducerea executiva totala a Romaniei si o are. (...) Domnul Boc rimeaza cu Motoc. Daca ar fi dat si Ceausescu niste "Motoci" afara la timp, s-ar putea sa mai fi continuat", a mai spus C.T. Popescu.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Cristian Tudor Popescu guvern, #Guvern Boc indatorare Ceausescu, #Ceausescu impuscat Boc datorii , #guvern
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Panaramele pedeliste nu gandesc niciodata.