Ziare.com

Ce schimbari vor aduce in Romania masurile anticriza?

de Lucian Hainarosie
Duminica, 05 Iulie 2009, ora 12:15

   

Ce schimbari vor aduce in Romania masurile anticriza?
La instalare, Executivul a promis un plan anticriza in 10 puncte, intre timp s-au adoptat, daca putem spune asa, 28 de masuri si tot au mai ramas restante patru.

Pana la implementarea celor patru promise de pe vremea campaniei electorale din toamna anului trecut, cand numai despre criza si necesitatea unor masuri anticriza nu s-a vorbit, Emil Boc este decis sa elaboreze un nou set complementar de masuri.

Multe dintre cele 28 de masuri anticriza evocate la capatul primului raport semestrial au fost adoptate recent, motiv pentru care nu au produs si nici nu vor produce prea curand efecte. Nici masurile adoptate cu ceva timp in urma nu au avut un efect real anticriza, premierul nestiind sa spuna, spre exemplu, cate locuri de munca s-au salvat multumita politicilor economice ale Cabinetului sau.

Nici n-ar fi prea usor de obtinut un calcul favorabil in conditiile in care societatile de stat se pregatesc sa faca disponibilizari masive, unele urmand sa renunte chiar si la o treime din personal.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In plus, Ministerul Finantelor nu a prezentat pana in prezent nicio analiza din care sa reiasa ce s-a intamplat dupa trei luni cu persoanele trimise in somaj tehnic pentru care Guvernul a suportat din bani publici plata contributiilor si impozitelor la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat si nici care este valoarea totala a sumelor cheltuite in acest sens. Probabil nici nu s-a dorit urmarirea acestor aspecte.

Constructiile, motorul cresterii economice?

Un plan bun de masuri anticriza ar fi putut determina compensarea locurilor de munca pierdute in mod inevitabil prin crearea de noi locuri de munca. Teoretic, alocarea a 20% din PIB pentru investitii ar fi trebuit sa contribuie macar la aparitia de noi locuri de munca, daca nu la impiedicarea scaderii economice intr-un ritm atat de pronuntat.

Practic, cele aproximativ 37,9 miliarde euro puse la bataie de autoritatile guvernamentale pentru investitii nu se vor reflecta absolut deloc in dinamica sectorului de constructii, acolo unde Comisia Nationala de Prognoza anticipeaza pentru acest an o crestere de 2,6%, dupa ce in 2008 si 2007 s-au inregistrat cresteri de 26,1%, respectiv 33,6%.

Cresterea cu 2,6% din acest an nu va fi rezultatul volumului de investitii asumat de Guvern, reprezentand 20% din totalul cheltuielilor bugetare, ci isi va avea originile in inertia lucrarilor incepute anul trecut in sectorul constructiilor.

Fiind evident faptul ca sectorul constructiilor, cel care a asigurat anul trecut peste 10% din PIB, a inregistrat cresterile cu doua cifre gratie investitiilor private, o masura anticriza eficienta ar fi trebuit sa-i includa in calcul si pe acestia.

Dar tocmai masura anticriza cu privire la parteneriatul public-privat nu s-a implementat, alaturi de capitalizarea CEC, neimpozitarea profitului reinvestit si suplimentarea bugetului pentru cercetare, care asteapta urmatoarea rectificare bugetara.

Masuri generatoare de criza?

Din nefericire, de unul singur, Executivul a reusit sa cheltuiasca in sase luni doar 12,5 miliarde euro (33% din banii alocati investitiilor), in contextul in care, la inceputul anului, s-au achitat si facturile restante ale vechiului guvern, cifrate la peste un miliard de euro.

Ramas in urma cu planul anual de investitii, Executivul a decis ca, incepand cu 1 iulie, toate obiectivele de investitii finantate din bugetul de stat sa primeasca ordin de incepere a lucrarilor si aducerea tuturor cheltuielilor cu investitiile prevazute pentru trimestrul patru in trimestrul al III-lea.

Aglomerarea tuturor lucrarilor in urmatoarele trei luni ar putea transforma alocarea de 20% din banii tarii pentru investitii dintr-o masura anticriza intr-un factor generator de criza. Majoritatea lucrarile incepute in intervalul iulie-septembrie vor trebui finalizate in 2010, cand va trebui achitat si grosul facturilor, ceea ce va presupune o alocare bugetara cel putin similara pentru investitii si anul viitor.

Cum bugetul va fi gata abia la sfarsitul primului trimestru din 2010, asa cum s-a intamplat an de an pana acum, constructorii isi vor putea primi banii pentru lucrarile efectuate din octombrie si pana in martie abia spre mijlocul trimestrului al doilea, asta in conditiile in care Executivul va mai dori si va mai avea de unde sa aloce sume atat de mari pentru investitii in primul an de dupa cele mai importate alegeri.

Cream locuri de munca sau temperam somajul?

Chiar daca nu au generat noi locuri de munca, masurile anticriza adoptate au reusit sa "mentina rata somajului la un nivel satisfacator", cel putin asa susine Emil Boc. Acesta a comparat somajul de 5,7% din Romania cu cel de 18,1% din Spania, incercand sa induca ideea ca la noi masurile anticriza au fost mai eficiente.

In realitate, rata somajului se apropie de media din 2005, ceea ce se poate traduce printr-o pierdere a locurilor de munca egala cu numarul romanilor plecati la munca in strainatate in cei doi ani premergatori aderarii la Uniunea Europeana.

Daca ar fi sa dam crezare primului-ministru, atunci masurile anticriza au avut drept consecinta mentinerea cotei unice de impozitare la 16%, a TVA la 19% si a unui curs echilibrat euro-leu, dar cel mai important, le-a permis guvernantilor sa fie in stare sa achite salariile, pensiile si alocatiile sociale.

Emil Boc nu a precizat nimic insa de rata inflatiei, care este si va ramane cea mai mare din Uniunea Europeana cel putin pana la sfarsitul acestui an, desi unul dintre primele obiective fundamentale pe care le-a asumat in fata Parlamentului a fost tocmai "protejarea si cresterea graduala a puterii de cumparare a populatiei".

Fondurile europene

La nivel declarativ, Romania a inregistrat progrese si in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene. In ce constau progresele? In simplificarea procedurilor si in majorarea cotei de prefinantare la proiectele europene, de la 15% la 20%, si de la 20% la 30%.

Atat timp cat nu s-au castigat proiecte in plus, toate aceste demersuri birocratice sunt egale cu zero. Egal cu zero este si efortul bugetar pe care Ministerul Finantelor s-ar presupune ca il face pentru a sustine acest mecanism de absorbtie rapida a fondurilor europene, de vreme ce romanii si autoritatile nu depun proiecte pentru obtinerea de finantare europeana.

Despre numarul de proiecte depuse, despre proportia in care acestea au fost intocmite corect simai ales despre sumele atrase nu vorbeste nimeni nimic.

Ce urmeaza?

Desi efectele multora dintre aceste masuri intarzie sa apara, premierul s-a grabit sa anunte "intrarea intr-un nou stadiu" al masurilor anticriza. Un prim pas ar fi extinderea mecanismului de garantii guvernamentale utilizat in cazul programului "Prima casa" si asupra altor sectoare ale economiei, incepnad cu agricultura.

Noul program guvernamental va avea ca scop sprijinirea intreprinzatorilor care cultiva cereale, pentru a le putea valorifica ulterior la preturi decente. Cu toate ca stie sa dea foarte bine cu coasa, premierul nu prea stie cand se face graul.

Presupunand ca maine se decide lansarea noului program, pana la stabilirea tuturor normelor si pana la publicarea in monitorul oficial tot ar mai trece doua luni. Cum ar putea obtine un agricultor certificatele de depozit de la Fondul de Garantare daca el in toamna nu o sa mai aiba ce grau sa depuna in depozitul licentiat si autorizat de catre Ministerul Agriculturii, din moment ce l-a vandut deja deoarece nu avea unde sa-si depoziteze cerealele?

Daca nu depune cereale, nu obtine certificatul de depozit. Nu ai certificat de depozit, nu iei credit de la banca, iar daca banca nu acorda credite, cum este sprijinit taranul roman prin acest program?

Un al doilea obiectiv pentru Cabinetul Boc este reducerea cu 50% a numarului de agentii guvernamentale, din dorinta de a "demonstra ca se poate functiona si asa". Orice reorganizare se face in timp, ceea ce inseamna ca noile agentii rezultate in urma comasarilor sau cele care au primit atributii noi dupa desfiintarea altora vor fi complet functionale abia spre sfarsitul anului. Pana atunci, se vor cheltui bani in plus pentru reorganizare, iar rezultatele muncii depuse in aceste agentii vor continua sa nu se vada.

In al treilea rand, Guvernul si-a stabilit un obiectiv si din programul cu privire la rambursarile de TVA si din neimpozitarea profitului reinvestit, promis de aproape un an de zile.

Pana sa fie puse in practica aceste masuri, Guvernul a decis in ultima sedinta sa pasuiasca de la plata datoriilor, pentru o perioada de sase luni, un numar de 56.000 de agenti economici care au acumulat datorii dupa 28 septembrie, pe fondul crizei economice. Masura este cat se poate de laudabila, dar modul in care doreste Guvernul sa o puna in practica lasa mult de dorit.

Pentru a fi pasuite cu datoriile mai vechi, firmele sunt obligate de catre stat sa-si achite datoriile curente. Presupunand ca ai bani sa achiti datoriile curente fata de stat, ce rost isi mai are pasuirea statului din moment ce oricum agentul economic isi va plati cu prioritate datoriile mai vechi, pentru a evita penalizarile de care nu este scutit in timpul perioadei de pasuire.

Daca n-ai bani sa-ti platesti integral datoriile lunare, statul nu te pasuiete si oricum te executa silit. Adevarata problema nu consta in faptul ca Executivul nu vrea sa-i pasuiasca pe cei care s-au adancit mai mult in datorii, ci consta in aceea ca aceasta masura asa-zis anticriza are o durata de aplicabilitate limitata, ceea ce este absolut anormal in contextul in care nu se stie cat va mai dura criza economica.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1870 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
27 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

q

1. poporul va respinge clasa politica in bloc
2. saracie
3. intoleranta etnica
4. emigrarea intelectualilor si a personalului inalt calificat
5. venirea la putere a extremei drepte si a demagogilor

 

pt. alcool

ai punctat cum nu se poate mai bine o foarte posibila evolutie in viitorul apropiat desi imi doresc nespus sa nu ai dreptate.

Parafrazand::

Dar si ele-s cifre reci/ prinse-n teci/ de vise seci…

Intrebarea este: dar cu onoarea nereperata cum ramane?

 

Ce schimbari vor aduce in Romania masurile anticriza?

Raspuns corect: O noua criza!Guvern si politicieni sub-mediocri.la ei nu este criza..criza este ptr oamenii simpli

 

cred eu

Schimbari? Numai cel de sus stie daca aceste masuri sunt cele mai nimerite! Cert este ca in Romania este criza in toate, in economie, in politica, in viata sociala. In cele 6 luni care au trecut am vazut foarte multe ordonante care au fost contestate si foarte multe certuri politice. Singurul lucru CERT este ca intr-un moment de CRIZA apar multi profitori care reusesc sa faca AVERI colosale. Cred ca cea mai buna masura in acest moment este 'pacea politica'! In acest moment adevaratul adversar politic al partidelor este unul singur si se numeste CRIZA ECONOMICA!

MASURILE CRIZEI

Un om avea cinci obiective in gospodaria sa:
1. Sa praseasca cele doua hectare de cartofi.
2. Sa cumpere douasute de saci.
3. Sa schimbe clanta la usa.
4. Sa repare cotetul la gaini
5. Sa deratizeze pivnitza.

Dupa trei luni de munca, omul constata ca:
• Pivnitza a deratizat-o exemplar, cotetul l-a reparat, clanta a schimbat-o, sacii i-a cumparat la pret bun, si doar cartofii nu i-a prasit, din cauza soarelui dogoritor.
• Adica, din cele cinci obiective, a realizat patru, adica, una peste alta, 80 %, ceea inseamna ca sta bine.
• Adica destul de bine.

Dl. Boc, care a atins 90 % sta si mai bine.

completare

nu si pentru guvernanti si prietenii lor, speculantii imobiliari

CRIZA?

Criza e doar pentru noi,ptr politicieni nu!
De ce arunca cu banii in stanga si in dreapta?
Schimbari? NIMIC IN BINE PENTRU ROMANIA!
Deja suntem pe lista neagra ca tara pentru incapacitate de plata!

 

mishto !!!

Mishtooooo !!!!!!!!! , noua manelishtilor ne este bine .

Boc povestitoru

Toate masurile anticriza anuntate de guvern au ramas pina acum la stadiul de poveste. Investitiile in infrastructura sint aproape zero pina la aceasta ora si oricum este destul tirziu sa le pornesti acum ,reabilitatea termica a blocurilor este un esec pentru ca nu are suport legislativ si nu sint bani iar programul prima casa este prea firav ca sa relanseze economia.

 

&

Programul 'prima casa' are 'tinta' precisa si nu are legatura cu criza! Vedeti diferenta de schimb valutar !

limitare actiunii legii cererii si ofertei

Da, are ca tinta fixarea unei limite inferioare de pret astfel incat cei-putini- care au investit 15-20 de mii de EUR in urma cu cca 7-10 ani sa nu obtina un pret mai mic de 60-65 de mii acum.Profit 399%. Sursa : taxele tuturor: Halal!

o analiza tendentioasa de 2 bani , fabricata de tonomate

Si spune acest Hainarosie (nume predestinat).
- " Multe dintre cele 28 de masuri anticriza au fost adoptate recent.... motiv ptr. care ,nu au produs si nu vor producea prea curand efecte ..."
Pai mai anali-istu lu' peste economia e o stiinta exacta termeni ca "aproape" sau "prea" nu au ce cauta intr-o astfel de analiza .Mai mult ca o masura sa produca efecte trebui sa treaca mai mult de 120de zile (min.) .Sau .
- Spui ca societatile de stat de stat se pregatesc sa disponibilizeze >1/3 din personal .Dar stii cu cat au umflat cooperatistii din p.n.l.srl organigramele, ptr. satisfacerea clientelei politice ? O gramada de specialisti fara nici o meserie au invadat pe vremea tariceanului tot ce inseamna institutie de stat pe baza legaturilor de rudenie cu smecherii din coop p.n.l srl .
Apoi compari in mod tem"bell cresterea de 2,6%din a.c cu cele din 2007 si 2008 . Oare n-ai aflat ca e criza economica globala comparabila cu cea din '29 '33 ia anii citati au fost ani de varfuri de crestere pe plan intenational?
- Te intrebi in continuare ca buimacul daca " Creem noi locuri de munca sau temperam somajul?"N-ai aflat deci, ca pe timp de criza economica locurile de munca se creeaza tocmai ptr . a tempera somajul .
- Zici ca nu s-au castigat proiecte cu finantare europeana incercand sa induci ideea despre incompetenta guvernului Boc . Dar nu amintesti ca pe de-o parte bancile tarilor din U.E. cu potential de finantare sunt preocupate, in mod firesc, de atenuarea efectelor crizei din ograda lor iar pe de alta de armata de "specialisti" lasati mostenire de guv. precedent , care ar fi trebuit sa elaboreze aceste proiecte .
Bref, ti-ai indeplinit sarcina si ai facut un articol bun de aburit fraieri .

 

este mana cereasc pt. tine!

Pe tine te-a imbogatit aceasta criza? Se pare ca DA ca prea esti suparat pe articol!

Domnule arssene ! Sunt singurul care v-am dat cu "plus" .

Tin sa adaug ca Guvernul Boc , printre altele , se lupta si cu schema supraincarcata de "specialisti , consilieri , referenti" lasati in urma de Tariceanu , care nu vor sa plece , incurca locul si dau statul in judecata in grup sa-si ceara fel de fel de drepturi , sporuri si alte alea .
Asta e ciochie pe fata , o marshavie liberala asa cum se pricep ei sa le faca .
Urat joc pe carca romanilor .
Dublat de o propaganda desantata , imorala .

Pana acum manevre de succes multumita multor cozi de topor de prin aparatul de stat si presa .
Mai tineti minte personalul care deserveste Camera Deputatilor si Senatul !?
Este in slujba lui Nastase si Tariceanu .
Peste 4000 de oameni , o mica armata . Ascultatoare , conform instructiei primite .

spate puternic

dar ii are in spate pe afacerisii din domeniul imobiliar cu stocurile lor nevandute de apartamente; Pentru ei a intervenit pe piata in detrimentul pretului platit de cumparator

Cum s-a manifestat criza in Romania?

S-a manifestat ca un EFECT al crizei financiare, urmata de una economica, din Statele Unite, "raspandita" apoi si in restul lumii, in Europa Occidentala, mai ales.
Efectul resimtit de Romania a constat in diminuarea cererii la export si in oprirea creditarii de catre bancile cu actionari majoritari straini. A existat si o diminuare a volumului de lucrari in constructii, dar acesta este numai partial legat de criza occidentala, in Romania se "cocea" de mult o criza a terenurilor si a constructiilor, din cauza cresterii aberante a preturilor, in perioada 2004-2008!
Fata de aceasta situatie, SINGURA masura "anticriza" poate fi considerat programul "Prima casa", fara efect deocamdata, deoarece abia a fost lansat! Oricum, efectele nu pot fi decat foarte limitate!
In rest, au fost niste masuri generale, mai bune sau mai proaste, la care li s-a pus eticheta "anticriza"!
Ce schimbari vor aduce?! NICIUNA!! Romania va iesi din criza taras-grapis, mai "shifonata", mai saraca decat in 2008, dar, poate, ceva mai sanatoasa, scapand, totusi, de unele parti mai ineficiente ale economiei!

 

ptr. vasi

Mai dar mare economist mai esti.Ia zi,cum ramine cu baietii nostri de elita,astia cu terminatia ESCU care au tot umflat nota de plata la nesfirsit.Spre exemplu,acum vorbim de la economist la economist:Cit costa un apart. cu 2 camere in anii sa zicem 2000-2004?cit a costa un apart. acum in momentul de fata?Cine a ingrosat suma?Aia din America,sau astia din Romanica?Cine a tot vindut ternuri la preturi aberante?Cit costa mp in anii 2000-2004 si cit costa acum?Cine a umflat nota de plata?Aia din America sau noi astia din Romania.Cine a lasat terenurile in paragina?cine a vindut tot in Romania?Cine a inselat poporul prin preturi si reclame false?Cine a indemnat omul sa emigreze in spre vest?Cine a facut afaceri la burse?Cine a ingrosat nota de plata la magazine?Cine a vrut sa se rupa in figuri cu masini straine care mai de care mai deocheate?Cine sa rupt in figuri cu mobile de 500 E bucata?Cine si-a cumaprat cite 10 apartamente,sa le tina goale,doar sa speculeze piata imobiliara?Sa nu imi zici ca Americanii,ca dupa mintea ta,te cred.Mai bine uitate in gradina ta,si vezi ce se intimpla acolo.Apropo de export,America a fost invadata de produse ieftine din lumea a treia,si cetateanul de rind American,a luat un tun,exact cum a luat si cetateanul Roman de la speculati.Nu mai tot blama pe altii,ca nu merge.Sa ne blamam pe noi si pe lacomia din noi.Toti vrem sa fim bogati,toti vrem sa facem avere,toti vrem sa fim in pas cu vremea,dar nu toti o sa reuseasca.Daca tu esti unul care ai pierdut,cea mai mar vina este a ta,ca ai pus botul la reclamele altora.Nu te mai da victima ca nu merge.Eu,tu si restul sintem vinovati ca credem in ce mint altii.Vrei sa iti fac lista de incepind de la Tiriac,Becali,Nastase,Iliescu,Basescu,Constatinescu si toata lista cu teminatia ESCU?Sau ne uitam numai la astia cu terminatia Berg?Este un proverb Roamnesc care suna cam asa:Toata lumea e un hot,numai eu sint cinstit.
Sau inca unul:Tu Marie,toata lumea este ***,si eu cum sint?Tot ca lumea.Rusii au vrut sa se imbogateasca rapid,la fel si Chinejii,la fel si Europenii,la fel si vecinii mei,la fel si familia mea,si atunci mai ramineam eu....eu ce vroiam sa fac?sa stau sarac sau sa fac se eu ce faceau altii?Omul a fost avar,este avar si va fi avar,indiferent de unde si ce este el.Sanatate

Amice REALIST,

1.In primul rand, nu sunt economist, am comentat articolul ca simplu cititor si am postat o opinie, nu un studiu, sau o analiza serioasa!
2. Nu obisnuiesc sa dau postarilor mele caracter etnic, sau rasial! Aluziile la ESCU sau BERG nu-si au rostul, crede-ma, oamenii sunt buni sau rai, indiferent daca sunt romani, evrei, unguri, sau tigani!
3. Daca aveai rabdare sa citesti tot ce am postat, ai fi vazut ca si eu am prezentat problema preturilor locuintelor drept o chestiune interna, romaneasca, fara legatura intrinseca , directa, cu criza imobiliara din America!

Criza

Nu e Boc specialist in economie si nici nu sunt economisti genii in guvern. Asta stiam cu totii.
Dar acolo in USA unde sunt si genii in Administratie si au si luat o serie de masuri costisitoare inca nu au reusit sa opreasca cresterea somajului. Se pare ca Administratia USA nu trebuie sa se supuna constrangerilor Fondului Monetar International si rezultatele de la ei nu arata temperarea crizei!

ptr. ###

Asa este,acolo sint genii,sint si in Romania genii,sint si in alte parti genii,dar e o problema grava.Si am sa iti dau un expemplu.Daca se rupe un baraj,crezi ca daca se pune un petec,se repara barajul?Economia mondiala este in cadere libera,si nimeni nu poate opri nimic,exact ca si cu barajul,doar pune petece.Poate se va opri navala,poate nu,incearca fiecare sa faca ce poate.Un lucru este cert,sint unii vinovati,de pe mapamond,cum crezi ca sau facut miliardari peste noapte in mai toate tarile lumii?De unde au acumulat miliardarii astia sume colosale?De unde asa de multi milionari in Romania?De unde aceste milioane si miliarde?Din salariu muncit la fabrica?Ei zic din tranzactii,eu zic ca din furat legal.Legea le-a dat voie sa fure legal fara limita.Si aia nu e doar la noi sau doar la ei,este peste tot.Poate noile legislatii vor aduce schimbari,ceea ce ma indoiesc.Se zice ca lacatul nu este ptr. hoti.Asa ca creierele alea luminate,nu vor lucra in folosul cetateanului,niciodata.Cum scapa toti din serviciul public,cum devin bogati,cum va explicati asta?am azut-o si la comunisti,exact aceasi teorie,doar la scala diferita.Aveau bani de isi facuse saltele din ei,si dormeau pe saltele de bani,eu am vazut chestia personal.M-am dus o data la cineva,sa facem ceva,si mi-a zis sa ma serveasca cu o cafea si niste tigari bune(era prin anii '80) stia ca sint mort dupa cafea bune si tigari bune,si normal ca nu l-am refuzat,cind a deschis shifonerul,era plin ochi cu kent,marlboro si cafea Jacobs,asta pe vremea lui ceasca.Ma intrebat politicos daca vreau ceva si ptr acasa,ca el si asa nu fumeaza si se mucegaiesc acolo.Le-as fi luat pe toate,dar din politetze,am aceptat citeva cartuse,citeva pachete cu cafea si niste pachetele de gume americane,asa cit o plasa de un leu.Va d-ati seama,ca am plecat de acolo foarte fericit de moment,dar mai tirziu in timp,mi-am dat seama ca de fapt eram un mirlan sarantoc,si ca astia de la partid se joaca cu noi.Nu e doar o poveste,este un adevar.In timp ce noi astoa saracii,ne dam in cap unul la altul,pe cine sa votam,altii isi fac calculele,cit o sa le iese,daca este ales ala,sau celalat si ala care sper sa iese victorios,isi face calculele,cit o sa ii dea si lui,ala care il sponsorizeze.Dupa cum am spus,omul a fost avar,este avar si va fi avar,asa ca sa nu mai dam vina pe unii si pe altii,pe noi,noi sintem vinovatii principali.A trai modest si decent,nu este o rusine,a fura si cersi si a trage in piept pe cei din jur,este o rusine.Sanatate

MIRARE

MARE MIRARE ,DAR NU DE CELE SPUSE DE DOMNUL BOC; CI DE FAPTUL CA PANA ACUMA CEI TREI COMUNISTI FALITI(GELU, GHITZA SI EMINESCU) NU AU POSTAT NICI UN COMENTARIU DE ***.

 

Pai a facut Vanghelie excursie cu pensionarii .

La Bran .

Nu, va inselati nu la Bran, astazi joaca fotbal in curte la Cazarma din Baneasa, dupa care plaeca impreuna cu famiile in carute sa mai caute prin gunoaie.

Drum Bun.

guvernul chiar face ceva

e important sa existe un program bine stabilit pentru a putea depasi criza. Guvernul Boc, ne-a demonstrat ca este capabil, prin hotararile si masurile adoptate, astfel ca cetateanul s aresimt acat mai putin criza mondiala.

 

domunul boc

Nu comentez inca despre domnul Boc,ma abtin,deoarece cum a zis Obama,e inca devreme sa sarim la concluzii.Gaura sa intimplat de multi ani in urma si in Romania si va dura multi ani sa se astupe.Ca domnul Boc a atentat sa astupe gaura,felicitari,ca a reparat gaura,nu se vede nimic inca.Mai este de lucru multi ani de acum inainte.Si doamna Merkel a incercat si altii la fel,nu sa astupat nimic,dar sa incercat ceva,e totusi ceva.Opinia mea personala e ca petecim soseau cind soselei ii trebuie asfalt nou.Va tine cit va tine petecul,pina se va dezlipi din nou,asa cred eu.Mai bine s-ar lupta sa introduc noi legislatii ptr. corupere,mai multe legislatii sa protecteze consumatorul,mai multe legislatii sa se previna o viitoare catastrofa mondiala.Apropo de gaura,felicitari domnule Badea.

Vorbe o droaie, fapte O LAE.

Si asta de fo 20 de ani.Ce vreau sa spun e ca atit clasa politica ( si nu sunt singurul) cit si jurnalistii isi bat joc de un popor intreg, unii mintindu-l ceilalti vorbind despre minciunile lor.Si nimeni nu face un pas concret sa iesim din minciuna.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor