Ziare.com

Emil Boc, despre restructurari la companiile de stat: N-avem cifra predeterminata

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 16:00

   

Emil Boc, despre restructurari la companiile de stat: N-avem cifra predeterminata
Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca se vor realiza restructurari la companiile de stat, insa Guvernul nu are deocamdata numarul celor care vor fi disponibilizati.

"Unul dintre obiectivele actualului acord este cel legat de restructurarea companiilor de stat, iar in concret cum se restructureaza fiecare companie. In primul rand, concret, ministrul de resort trebuie sa prezinte acest lucru, in baza analizei cost-beneficiu pe care o face cum se restructureaza fiecare companie. Nu pornim de la o cifra predeterminata, de la obiectivul sa dam atatia afara. Companiile trebuie restructurate astfel incat sa fie eficiente si sa nu mai cheltuiasca bani din taxele si impozitele platite de cetateni", a spus premierul, la Radio Romania Actualitati.

Boc a mai adaugat si ca Guvernul lucreaza cu cei ai FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana pentru a analiza cazul fiecarei companii de stat in parte.

Premierul a mai vorbit si despre arierate, afirmand ca acestea vor fi recuperate, iar obiectivul restructurarii sectorului este sa nu se mai acumuleze alte arierate.

"O parte cu bugetul de stat (vor fi recuperate n.r.), prin formule specifice bugetului de stat, catre intreprinzatorii privati platite acele datorii care exista si, ceea ce este si mai important, sa nu se mai produca datorii pentru viitor. Scopul fundamental al restructurarii este sa mearga pe pozitiv, nu pe minus, dupa ce se termina restructurarea. (...)

Principalul nostru obiectiv este sa curmam raul pentru viitor, sa nu mai produca pierderi, sa nu se mai consume bani din bugetul de stat pentru a se plati ineficienta unor companii de stat pentru ca sunt si companii eficiente si nu trebuie sa le punem pe toate in aceleasi oale", a adaugat premierul.

Boc a spus ca aceasta schimbare, din domeniul guvernarii corporatiste, cade in sarcina Ministerului Justitiei, care va elabora noile norme juridice din acest sens.

"Este obiectivul nostru sa privatizam managementul acolo unde este posibil, iar Ministerul Justitiei lucreaza la un proiect de lege care sa schimbe legislatia din Romania in sensul guvernarii corporatiste, a acestui nou model de conducere a acestor companii de stat", a spus premierul Boc.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 739 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Infrractorul corupt boc emil nu are de gand sa restructureze nimic

din companiile de stat deoarece acestea sunt surse de bani marsavi pentru mafia PDL-ului.Dupa ce boc emil indrumat de mafiotul basescu traian a intesat companiile de stat cu cei mai mari incompeneti slugarnici ai PDL-ului,acum vine cu o alta minciuna ordinara?
Inca din mai 2011,FMI atragea tentia ca "Oameni necalificati si cu conexiuni politice conduc companii de stat in beneficiul propriu.O parte din aceste companii pierd miliarde de lei. Acesti bani ies din buzunarele cetătenilor. Sunt bani foarte bine investiti dacă se angajează un CEO care să creeze profit si nu pierderi. Atat timp cat acest lucru se face transparent si independent, acest lucru nu ar trebui să reprezinte un scandal, ci un lucru pozitiv. Scandalos este că oameni care nu sunt calificati, dar au conexiuni politice, conduc aceste companii in beneficiul propriu, nu al poporului",mentiona la cea vreme J.Franks.

 

"Este obiectivul nostru sa privatizam managementul

acolo unde este posibil" - l-ati privatizat la MAE aveti directori privati fara concurs - genii la 25 de ani - mai ramane sa puneti o beizadea si la Transelectrica, Hidrotehnica, Oltchim si uite asa se creeaza PDL SRL

...

Nu mai bine mergi tu sa plimbi un pic ursu? Cred ca ar fi o idee mai buna. Decat sa scrii numai prostii si minciuni mai bine ai face si tu ceva util.Ce mafie?Ce furaciuni? Nu mereu a dovedit Boc ca e singurul premier pe care nu il poate nimeni acuza de vreo fapta de coruptie? Nu tot el a dat dovada de un luptator adevarat si un profesionist care si-a facut foarte bine treaba si a cos tara asta din recesiune? Problema acestei tari e gunoaiele de oameni ca tine,care nu fac nimic,doar stau si critica.

andrei tu cu cine te certi?Cu J.Franks?

In mai 2011 J.Franks spunea:".. Oameni necalificati si cu conexiuni politice conduc companii de stat in beneficiul propriu.O parte din aceste companii pierd miliarde de lei. Acesti bani ies din buzunarele cetătenilor. Sunt bani foarte bine investiti dacă se angajează un CEO care să creeze profit si nu pierderi. Atat timp cat acest lucru se face transparent si independent, acest lucru nu ar trebui să reprezinte un scandal, ci un lucru pozitiv. Scandalos este că oameni care nu sunt calificati, dar au conexiuni politice, conduc aceste companii in beneficiul propriu, nu al poporului",mentiona la cea vreme J.Franks. Ce-i asta nu-i coruptie PDL-ista ca n-or fi martienii la putere?

!!!!!!!

care mafie?Boc a dovedit ca nu este corupt doar el a putut sa readuca tara din faliment si incearca sa o aduca pe picioare.ar trebui sa iti fie rusine!!!Si lasa minciunile pt alti.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor