Europa fura ideile lui Emil Boc (Opinii)

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 20:24
5248 citiri
Europa fura ideile lui Emil Boc (Opinii)
Foto: Arhiva (Antena3)

Romanii si-au facut iluzii ca metehnele ideologiei ceausiste au disparut. Dupa ce Edgar Papu ne lamurea ca romanii au inventat totul de la roata pana la avion si racheta, acum, la 22 ani dupa Revolutie, ne bantuie din nou protocronismul desuet, fanfaronada oficialitatilor, cultul desantat al personalitatii.

Cu buna stiinta, mai transformam o data negrul in alb si albul in negru, iar insuccesele devin marete victorii in discursul guvernantilor. Acesta e noul arsenal manipulator, de care, se vede treaba, nici ca putem scapa.

Or o tara potopita de criza si recesiune ar fi avut nevoie de altceva, de masuri eficiente pentru insanatosirea climatului economic, de relansarea agriculturii si limitarea efectelor somajului, nu de lozinci goale de continut.

Guvernarea nu se face la TV, nici la coasa ori la plantat puieti. Acolo se fac filme pentru voturi de la poporeni dezorientati si saraci cu duhul.

Discursul politic si interesul de partid

Ca intre sloganele sforaitoare si realitate este o adanca prapastie orice concetatean o simte pe propria-i piele. Dar ipocrizia se percepe clar abia cand, dupa laudarosenii cu roadele masurilor de austeritate si cresterea economica de 0,01%, se trece la subiectul cel mai preocupant, "gogoasa Antonescu-Ponta" care cica se dezumfla sub ochii lui Boc si va ramane vesnic in opozitie.

A se mai observa ca arareori Boc isi depaseste conditia de activist aflat pe teren in campanie electorala.

Ca spune vrute si nevrute au observat si altii, dar sa vii in prime-time si sa afirmi ca tari de renume din Europa bunastarii "urmeaza masurile adoptate de Romania de restrangere a cheltuielilor bugetare ca sa poata sa reziste" si ca "de aceea avem o situatie mai buna pentru 2011 si 2012" intrece limita omului educat.

In plus, propagandistii oficinelor guvernamentale se intrec a ne ingrozi cu ravagiile recesiunii din Grecia, Irlanda, Portugalia si Spania, cu nenorociri aduse de cutremure si tornade, ca iti vin in minte, vrei nu vrei, permanenta criza in care se zbatea imperialismul odios pe vremuri si viata plina de riscuri in capitalism unde se ascutea lupta de clasa.

Inventarea altei realitati

Lucrurile insa nu se opresc aici. Atunci cand faptele ii lipsesc, Boc nu dispera, le inventeaza: "sute de firme ar fi avut probleme, daca cursul ar fi zburat de la 4 la 8 lei", iar ratele la banci nu mai puteau fi platite. Extrapoland, ar trebui sa aplaudam Guvernul ca inca n-am murit toti de foame, ca nu s-au inchis toate scolile si spitalele.

Asadar, Europa abia asteapta ideile magistrale ale marelui politolog, ca sa i le fure. Or, analizand activitatea universitara a lui Boc, rectorul sau, dl prof. Andrei Marga, arata ca acesta a absolvit un simplu curs de politologie, neajungand niciodata profesor.

Postul la Catedra de Drept a Facultatii de Stiinte Politice a fost obtinut "prin malformarea datelor profesionale; niciunul (dintre colaboratorii clujeni adusi la Bucuresti) nu are lucrari semnificative in domeniul pe care-l revendica a-l reprezenta", spunea Marga. Daca inventariem deciziile Guvernului anulate de CCR, ii dam dreptate.

Impostura politologului

Fireste, impostura sa nu e una singulara, ba chiar a devenit regula printre politicieni, iar profesionistii, specialistii inca n-au facut cariera printre alesi, cu atat mai putin in Executiv. Totusi ne putem intreba ca Andrei Marga: "cu ce drept si in numele caror valori se arunca o tara intreaga in proiecte anapoda?".

In numele carui ideal si al caror experti s-a ajuns la concluzia ca Romania trebuie sa fie regim prezidential si nu monarhie, de exemplu? Cine a hotarat si in baza caror analize ca Senatul existent de la inceputurile democratiei in Romania trebuie sa dispara?

Ca Puterea are alte planuri cu noi si nu se ocupa de libertatile, drepturile ori bunastarea cetatenilor se vede din buletinele organismelor internationale despre starea presei din Romania anului 2010: 6.000 de angajati media au devenit someri, tirajele multor ziare s-au injumatatit, peste 60% dintre cele locale si nationale disparand, iar asupra jurnalistilor critici s-au exercitat numeroase presiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Boc prim ministru, #discurs politic Boc, #starea presei, #Guvern Boc Romania , #guvern