D. I. Popescu: Interimatul de la Munca anunta iminenta schimbare a lui Boc

Duminica, 01 Mai 2011, ora 08:56
2173 citiri
D. I. Popescu: Interimatul de la Munca anunta iminenta schimbare a lui Boc

Dan Ioan Popescu, analist politic, este de parere ca interimatul de la Munca arata imninenta schimbare a lui Emil Boc din postul de premier. E ridicol sa pui un ministru pentru 2-3 saptamani, pana la Congresul in care se va clarifica situatia lui Boc, sustine acesta.

"Faptul ca in locul unui ministru plin a fost desemnat premierul Boc drept interimar la Munca - si asta intr-un moment complicat, in care nici nu s-a uscat cerneala pe noul Cod al Muncii - este o decizie politica stranie, aparent inexplicabila. De altfel, nici nu prea s-a obosit nimeni sa o explice", scrie pe blog Dan Ioan Popescu.

Acesta este de parere ca declaratiile lui Traian Basescu, despre solutia interimatului de la Ministerul Muncii, explica misterul: "Nu eu am ales-o. Daca mi-ar fi propus un ministru convenabil, cu siguranta emiteam decretul imediat", a declarat presedintele la postul national de televiziune, adaugand ca exista mai multe legi importante in domeniu care trebuie trecute.

Intr-un moment in care "exista necesitati stringente la ministerul Muncii", lipsa aunul titular al portofoliului si o improvizatie de moment risca "sa dea semnalul catre electorat ca PD-L nu are oameni de valoare pe care sa ii puna ministri, explica analistul. Cu toate acestea, s-a ales aceasta solutie din pricina iminentei plecari a lui Boc.

Sulfina Barbu: Saptamana viitoare s-ar putea sa avem un nou ministru al Muncii

"(..)Motivul pentru care nu s-a dorit numirea, acum, a unui ministru plin este acela ca e ridicol sa trimiti un om la inaintare pentru numai 2-3 saptamini. Cele 45 de zile de interimat se incheie - atentie! - dupa congresul PD-L, cand se va transa situatia lui Emil Boc.

Or, daca lucrurile ies cum vrea Basescu, la Conventia Nationala, Boc va fi reales presedinte si va accepta sa lase liber fotoliul de premier. Viitorul premier va stabili o alta echipa de ministri, in care, poate, nu s-ar fi regasit ministrul care ar fi trebuit numit acum la Munca, deci era pagubos sa se recurga la aceasta manevra 'de sacrificiu'. Sau poate, stiind cum stau lucrurile, nu s-a inghesuit nimeni sa fie ministru pentru citeva zile", sustine Dan Ioan Popescu.

ANI sesizeaza DNA in legatura cu fostul ministru al Muncii, Ioan Botis

Ministrul Nelu Ioan Botis si-a dat demisia dupa ce presa a semnalat ca sotia sa conduce o asociatie care lucreaza cu fonduri europene, fonduri atribuite de o agentie aflata in subordinea ministerului.

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate au sesizat DNA in legatura cu fostul ministru al Muncii Ioan Nelu Botis, constatand ca acesta se afla in conflict de interese. Prim-ministrul Emil Boc a preluat interimar portofoliul Muncii ramas vacant saptamana trecuta in urma demisiei lui Ioan Botis.

(L.S.)

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Ioan Popescu, #ministru Muncii, #interimat munca, #schimbare Boc , #guvern