Editorial: Si daca pedelistii au dreptate?

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 08:24
4092 citiri
Editorial: Si daca pedelistii au dreptate?

Si daca se demonstreaza ca Traian Basescu si ai lui nu sunt incompetenti, ci doar incapabili sa comunice eficient, sa lupte inteligent impotriva mesajelor care-i demonizeaza?

E drept ca in ceea ce-l priveste, presedintele comite mai putine erori de prestatie decat trupetii de la Palatul Victoria, pentru ca alta e consistenta chimica a personajului, dar daca si-a asumat rolul de mijlocas si varf de atac, nu-i pot separa.

Nu, nu m-am tacanit, si nu primesc indicatii pentru a-mi coordona simtirea intr-un anumit mod - diversitatea de opinie de pe acest site arata clar ca cenzura e un concept strain. Imi pun, insa, intrebari. Ma indoiesc mereu. Am laudat anumite interventii ale Puterii, pentru a critica a doua zi altele - recomand cu caldura renuntarea la patima, altfel nu putem fi impartiali - dar nu sunt hotarat sa consider ca toata mintea s-a strans intr-un loc, iar restul sunt caracterizati de prostie.

La cantitatea de reforme pe care le-a propus dezbaterii publice Traian Basescu, asteptarile sunt enorme. Dar cum criticile Opozitiei invadeaza fiecare secunda a vietii noastre neacaparate de divorturi celebre, si de aici am pretentii mari: alternativa coerenta, contrasolutii. Daca nu vin, atunci bum!

Da, Puterea nu a luat masuri pentru mediul de afaceri (dimpotriva, sa ne amitim de domnul Pogea). Dar potrivit zicerilor oficiale, golul creat la buget prin reducerea contributiilor nu ar fi putut fi acoperit gratie noilor locuri de munca infiintate. Care sunt calculele Opozitiei? Nu cred ca stie cineva in Romania.

Da, Puterea incredinteaza contracte firmelor de partid. Obiceiul pamantului ma revolta, dar nu pot decat sa-l consemnez. In Romania, clientii politici mananca bine un mandat, si apoi isi consuma rezervele stranse pe burta. Paternitatea acestei practici apartine socialistilor, care au dat idei si celorlalti. Sau nu e asa? Elevii? "Cum laudae".

Da, incapacitatea de a legifera cu ajutorul Parlamentului a depasit orice previziune, si arata ca democratia e stirba rau. Emil Boc are o groaza de argumente: lesinul alesilor impune masuri speciale, asumarea reformei trebuie facuta cu vigoare, si punerea mandatului in joc, cu toata gingasia deputatilor si senatorilor legati de scaune, e singura solutie. Nu e timp.

Da, ordonantele de urgenta, unele care modifica dupa cateva zile decizii aiuritoare, au devenit consumabile, dar si aici poate avea premierul o explicatie: dorinta de a face mult si bine. Numai cine nu munceste nu greseste. In fond, nu de scuze duce lipsa romanul.

Avem, insa, cateva portiuni fundamentale ale reformei asumate de Boc: educatia, sanatatea, pensiile, ale caror filosofii au fost rasturnate.

Opozitia sustine ca din secunda doi a instalarii la butoane, le va da la loc comanda. Si daca, intre timp, dar prea tarziu pentru PD-L, electoratul isi va da seama ca a gresit? Ca invatamantul universitar trebuie curatat de familiile domnitoare, ca directorii de scoli trebuie sa se comporte ca niste manageri, sa-si aleaga echipa de dascali si sa le evalueze performantele anual, ca pensiile trebuie date dupa criteriul contributivitatii, si daca ai contribuit mult, inseamna ca te-a validat societatea, pentru ca esti competent, ca spitalele pline de gandaci, unde se cheltuie intretinerea a 100 de paturi cu 10 bolnavi trebuiau inchise?

Am insiruit cateva dintre argumentele Puterii. Sunt dispus sa le pun in balanta cu cele ale Opozitiei, dar pe celalalt taler nu se afla inca nimic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#guvern Boc reforma, #putere opozitie guvern Boc , #guvern